Snaha mi ni vsec
Odkar sta skupaj se sin vraca domov le se 2x letno. To me najbolj moti. Prej smo bili zelo povezani, je prisel veckrat mesecno za dan ali dva. Njej ocitno ni v inreresu k nam hodit, on pa je seveda raje z njo. Tut za praznike sta vedno pri njenih. Sicer je ze ves cas zadrzana in zelo vljudna, vendar hkrati tudi precej vzvisena in si ne pusti blizu. Sin se sicer nic ne protozuje, ampak vemo, da v glavnem on kuha, cisti in pospravlja. Kaksna zenska je to? Kako bo kdaj zena in mati? Sem slisala, da so punce z mesta bolj leve, ampak me je kar sokiralo, ko sem vidla to situacijo. Ona bi samo hodila po potovanjih, izletih, restavracijah. Nic ni dovolj dobro, ker je ona navajena na luksuz. Za sina si zelim kako boljso, njemu pa je vazno samo da je mlajsa pa lepa. Drugi sin in snaha prideta vsak teden z vnucki na kosilo, smo si zelo blizu. Zal mi je tudi, da sin nikoli vec ne vidi necakov.
[/quote]
Vsak teden z vnučki na kosilo? A tudi med korono? Jao bože! Saj ni čudno, da onadva ne hodita v ta otroški vrtec. Če ste babice obsedene z vnuki, razumite, da tega ni treba stricem in tetam. Če nimajo svojih otrok, ne pomeni, da morajo z nečaki non stop viset. Še dobro,d a sta zdaj vzpostavila takšen odnos in ti jasno dala vedeti, da tudi če bodo otroci kdaj, ne mislijo pri tebi viset vsak vikend. dajte že otrokom mir, pa naj živijo svoje življenje, tako kot ga hočejo. Ne jih dušit s svojo pozornostjo. Brez skrbi, da onadva vesta kaj si mati ali “tašča” misli o njima. Zato ju pa ni.
Joj se mi vaša hči smili….. Poleg novega partnerja mora prenašati še vas, ki ji očitate NJENO izbiro. Gospa, ali niste pomislili, da mogoče joka zaradi tega, ker VI v njej zbujate dvom do njenega partnerja? Ali je odrasla ženska? Ste jo dobro vzgojili? Potem ji pustite, da živi svoje življenje, magari s človekom, ki vam ni všeč. Očitno je pri njem našla nekaj, da sta prišla skupaj. Našla bosta svoj način sobivanja, ki ni nujno takšen, kot vi mislite, da mora biti. Res upam, da se ni z bivšim, s katerim ima otroke, skregala zato, ker za vas ni bil dober….
[/quote]
Ne sodi, če ne veš podrobnosti! Sem bila dolgo tiho, se poiskušala prilagodit! Dokler nisem prvič slišala, da jo je prepričeval, da ji moram prepisat hišo! Takrat sem jo prvič slišala jokat! Hišo bo dobila po moji smrti! Če ji hišo pišem sedaj…pa, da se slučajno njej kaj zgodi, je po njej dedič tudi on. Kje bi takrat jaz pristala? Pod smreko? Hmmm…jaz pa sem hišo gradila za moje otroke in moje vnuke in predvsem zase! Če želi, lahko gresta na svoje, si ustvarita svoje gnezdo, finance niso problem. Vendar on tega noče, najlažje bi bilo šefa špilat na narejenem! Če bi že šla, bi se imela kam vrnit! Po njeni izbiri. Hči se prej v 15 letih ni toliko prejokala, kot se je do sedaj v slabem letu (od kar je on pri hiši)! S taprvim smo se pa vsi skupaj lepo razumeli! Tudi danes se, ker kljub vsemu je zelo dober oče mojim vnukom!
Odkar sta skupaj se sin vraca domov le se 2x letno. To me najbolj moti. Prej smo bili zelo povezani, je prisel veckrat mesecno za dan ali dva. Njej ocitno ni v inreresu k nam hodit, on pa je seveda raje z njo. Tut za praznike sta vedno pri njenih. Sicer je ze ves cas zadrzana in zelo vljudna, vendar hkrati tudi precej vzvisena in si ne pusti blizu. Sin se sicer nic ne protozuje, ampak vemo, da v glavnem on kuha, cisti in pospravlja. Kaksna zenska je to? Kako bo kdaj zena in mati? Sem slisala, da so punce z mesta bolj leve, ampak me je kar sokiralo, ko sem vidla to situacijo. Ona bi samo hodila po potovanjih, izletih, restavracijah. Nic ni dovolj dobro, ker je ona navajena na luksuz. Za sina si zelim kako boljso, njemu pa je vazno samo da je mlajsa pa lepa. Drugi sin in snaha prideta vsak teden z vnucki na kosilo, smo si zelo blizu. Zal mi je tudi, da sin nikoli vec ne vidi necakov.
[/quote]
Te razumem, da nisi zadovoljna s tako snaho. Ampak čisto nič ne moreš pomagati. Izbral si jo je tvoj sin, torej mu ona ustreza! Očitno njemu paše, da je ona taka kot je. Čim prej se boš s tem sprijaznila, tem boljše bo.
Nismo vsi enaki. Verjamem, da te to boli, saj si pričakovala, da bo snaha odprta, prijazna, delovna…ampak ni nič od tega. Ampak ona je všeč tvojemu sinu! Tu se ne da nič spremeniti!
Ja, tako je, če imaš sina vedi, da te bodo, čim bo imel partnerico, otroke, začeli izrivati iz družinskega življenja- poznam ogromno primerov… in sploh ni pomembno, kakšna si, kaj narediš ali ne narediš…si slab čovek in babica, in sin, če si kaj upa posredovat, niti ni nujno kot sin, ampak v smislu kulturnega bivanja, človeških odnosov, lahko kar spoka od “ljube” partnerice in tudi od otrok. Če pa se gre za hči, ja takrat pa boš kot mati te hčere in babica, ponovno zaživela- samo ti, in nihče drug kot ti, je najboljša tašča, babica…To vas vse čaka.., ker se na veliko manipulira z družino-jo je treba razbijat, otroci-vnuki pa so v strupenih medosebnih odnosih zmanipulirani in bodo naučeno prenašali naprej …Blagor tistim, ki igro, cilje spregledajo in ne nasedajo pisarijam o zlobnih enih in dobrih drugih taščah- in se zavedajo, da na daljši rok s čustvenimi zlorabami prejkoslej izgubljamo vsi. Tudi ti!
…
Forum je zaprt za komentiranje.