Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Snaha mi ni vsec

Snaha mi ni vsec

Verjamem da nas je veliko takih, ki nam ni vsec partnerski izbor nasih otrok. Kako se ve spopadate s tem? Moj sin je ze krepko cez 30, ona je precej mlajsa. Glede na to, da traja ze nekaj casa in da gre za prvo resno zvezo pri teh letih, predvidevam, da bo ostala. Me tolazi, da vsaj ne bo ostal sam in da je videt, da se zastopita…

ne moremo biti vsi všeč vsem.
Vseeno pa imaš mnogo tolažbe.
1. to si je izbral tvoj sin in ON bo z njo živel in ne ti. Torej poskrbi, da ne boste v skupni bajti, stanovanju ali kakšnem podobnem slovenskem gnezdu, pa je 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} problemov rešenih.
2. sin je kot praviš star 30 let in očitno opravilno sposoben. Čestitam ti! Vzgojila si samostojnega človeka in sedaj mu pusti, da živi svoje življenje.
3. do snahe bodi spoštljiva kot do vsakega človeka. Nikjer ne piše, da ti mora biti všeč. Ona je očitno tudi opravilno sposobna, torej ne rabi tvojih nasvetov, komentarjev, pripomb, žegna.
4. če živite v različnih svetovih in nimate skupnih točk, potem med pogovorom kimaj, kadar bi rada dala negativen komentar ali nestrinjanje se ugrizni za jezik in raje reci: to je pa zanimivo…, tega pa še nisem slišala…., in tako naprej
5. pomagaj samo, če TE SAMA PROSITA, upoštevaj njune želje, če se da.
6. Kot praviš si rešena skrbi, da bo sin samski starček… zato uživaj, kaj lepega si privošči, raziskuj sebe in se pomiri s svetom. Ni pomembno, koliko smo stari, ampak koliko je še pred nami.

Meni pa moja tasca ni vsec, je nasprotje vsega, kar pri ljudeh cenim.
Kaj naj?
Je pac mati mojega moza in imam do nje diplomatsko-spostljiv odnos, ne gojim do nje nobenih custev, ne pozitivnih, ne negativnih.

Se ne vtikam. Hči pravi, da se zelo dobro razumeta in da jima je lepo.
Meni / tudi možu ne/ pa on ni všeč. Ja, čisto v nobenem pogledu. To, da je majhen, nič dobro ne izgleda , je še najmanj. Predvsem me moti, da je intrigant, tak ne preveč bister.
Njima je pa o.k., nimata nobenih problemov že dobri dve leti.

Ni snaha ker se nista poročena, je njegova punca in punca mi je všeč. Predvsem mi je všeč da je pametna in da je iz dobre družine
Jaz sem sinu že zdavnaj povedala naj mi nekih čudakinj brez mozga, sponzorus in raznih brezveznjakinj ne vodi v familijo ker midva z njegovim fotrom nisva na kup dajala, da bo neka brezveznjakinja na mojih žuljih živela, da naj si tako kar privošči ampak s svojim imetjem in ne z mojim, da mi ne rabi vodit glupac domov ker ji ne bom vrat odprla. Tudi menjanja raznih žensk in kurbarije ter razvrata jaz ne bom trpela v moji hiši in tisti ki to misli delat in tako živet lahko kar gre. Očitno me je ubogal :))

IZ DOBRE DRUŽINE_ IZ BOGATE DRUŽINE
😂🤣😅
JE TAKO GRDA?

Tole je pa zametek ene telenovelaste štorije.

Saj verjamem, da se tebi snaha z opisanimi kvalitetami dopade, bo k hiši še kaj prinesla, ne bo samo strošek. Res pa upam, da si je sin še po kakšnem drugem ključu to dekle izbral, ne samo zato, ker je iz dobre familije, ker temelj za trden odnos to ravno ni.

Všeč mi je vaše razmišljanje. Upam, da nekoč dobim tako taščo.

Stara parna lokomotiva spet puha strup.😂😁 Stara čarovnica ima spomin zlate ribice. 😆 Zakaj se ti nisi poročila z bogatašem?
Ti si že bila bogata, tebi ni treba, ne?😄

Hudomušno napisano, kljub temu si zadela bistvo.
Bravo. Jasne karte. Vzemi, ali pusti.

Meni je najvažnejša sreča mojega otroka.

Ne zahtevam veliko. Samo spoštovanje.

Je pa v širšo familijo prišla ena na “takem” glasu. Ukrajinka.
Ma ni bolj milega bitja. Krasna mati in izredno pozorna do tašče in tasta ( čeprav je v začetku niso ravno sprejeli )
Razgledana in se je z njo res veselje pogovarjati.

Tole je pa zametek ene telenovelaste štorije.

Saj verjamem, da se tebi snaha z opisanimi kvalitetami dopade, bo k hiši še kaj prinesla, ne bo samo strošek. Res pa upam, da si je sin še po kakšnem drugem ključu to dekle izbral, ne samo zato, ker je iz dobre familije, ker temelj za trden odnos to ravno ni.
[/quote]

Sin si je, kot pravi mamin sinček, izbral tako, ki ustreza mamici, on bo pa celo življenje bežal k raznim “brezveznjakinjam”. Sicer, če je punca res pametna, ga bo slej ko prej načevljala, odnesla svoje bogastvo in še lep del njegovega.

Berem tole in se čudim. Kakšni princi morajo biti ti sinovi, da se za snahe postavlja takšne pogoje. No, v očeh mater najbrž so. In zato ni čudno, da je pogost pojav, da se sinek zateče k materi, ko mu je pri dekletu hudo, saj ga mati edina razume in mu da prav.

In kaj te pri snahi sploh moti? Nič nisi napisala. Preveč govori, premalo, je neprijazna, lena, se preveč pusti streči, nima službe, je imela prej en kup fantov – partnerjev, ali nič od tega, je enostavno ne maraš? Morda pa je punca čisto v redu, samo ti imaš previsoke kriterije?

Saj tudi večini snah niso všeč tašče. Pa kaj. Itak ponavadi prej umrejo in imajo nekoč končno mir pred njimi.
Sin mora gledati dolgoročno in naprej, ne rikverc.
Starši otroka naredijo, rodijo, poskrbijo zanj, ga pripravijo na življenje, potem pa je njihova naloga opravljena. Če bi bili na ravni živali, bi šli vsak svojo pot. Ostalo je pač folklora človeške civilizacije.

Tudi meni zet ni všeč! Škoda, da hčera še ne skuži, da ji z njim na dolgi rok ne bo dobro! Frajer si hoče lastit hišo, nobena stvar mu ni všeč! Pa to samo par mesecev po tem, ko je prišel k hiši. Nič pri hiši ne naredi, not ni vložil niti €!!! Njene otroke vzgaja v sovraštvu, v nespoštovanju do vseh. Jaz hčeri pravim, če ne spoštuje mene, njeno sestro, pa še koga, da tudi nje ne more spoštovati! Kolikor se je prejokala v zadnjih mesecih…če bi bil tako dober, bi se trudil, da bi ji bilo lepo, ne pa, da mora zraven cepca jokat!

Tudi meni zet ni všeč! Škoda, da hčera še ne skuži, da ji z njim na dolgi rok ne bo dobro! Frajer si hoče lastit hišo, nobena stvar mu ni všeč! Pa to samo par mesecev po tem, ko je prišel k hiši. Nič pri hiši ne naredi, not ni vložil niti €!!! Njene otroke vzgaja v sovraštvu, v nespoštovanju do vseh. Jaz hčeri pravim, če ne spoštuje mene, njeno sestro, pa še koga, da tudi nje ne more spoštovati! Kolikor se je prejokala v zadnjih mesecih…če bi bil tako dober, bi se trudil, da bi ji bilo lepo, ne pa, da mora zraven cepca jokat!
[/quote]

Joj se mi vaša hči smili….. Poleg novega partnerja mora prenašati še vas, ki ji očitate NJENO izbiro. Gospa, ali niste pomislili, da mogoče joka zaradi tega, ker VI v njej zbujate dvom do njenega partnerja? Ali je odrasla ženska? Ste jo dobro vzgojili? Potem ji pustite, da živi svoje življenje, magari s človekom, ki vam ni všeč. Očitno je pri njem našla nekaj, da sta prišla skupaj. Našla bosta svoj način sobivanja, ki ni nujno takšen, kot vi mislite, da mora biti. Res upam, da se ni z bivšim, s katerim ima otroke, skregala zato, ker za vas ni bil dober….

Drage tašče! Vi ste svoje delo opravile. Vzgojile ste svoje otroke tako, kot ste vi želele. Sedaj pa jih spustite in jim dovolite, da tisto, kar so se naučili v življenju, uporabijo. Mogoče ne bo šlo vedno vse po najlažji poti in bodo naredili nekaj ovinkov, mogoče celo zašli na napačno pot, preden bodo našli pravo pot do sreče. Se bodo pa na tej poti česa naučili in tako prepoznali in potem cenili tisto, kar bodo sami dosegli. Če jih boste na tej poti podpirali in tolažili, ko bodo zašli, vam bodo vedno hvaležni. Če pa boste izbirali pot namesto njih, ne bodo dosegli tistega, kar oni potrebujejo.

Verjetno je prava zanj,predvsem ker ti gre na živce.

Odsel se 😂

In kaj te pri snahi sploh moti? Nič nisi napisala. Preveč govori, premalo, je neprijazna, lena, se preveč pusti streči, nima službe, je imela prej en kup fantov – partnerjev, ali nič od tega, je enostavno ne maraš? Morda pa je punca čisto v redu, samo ti imaš previsoke kriterije?
[/quote]

Odkar sta skupaj se sin vraca domov le se 2x letno. To me najbolj moti. Prej smo bili zelo povezani, je prisel veckrat mesecno za dan ali dva. Njej ocitno ni v inreresu k nam hodit, on pa je seveda raje z njo. Tut za praznike sta vedno pri njenih. Sicer je ze ves cas zadrzana in zelo vljudna, vendar hkrati tudi precej vzvisena in si ne pusti blizu. Sin se sicer nic ne protozuje, ampak vemo, da v glavnem on kuha, cisti in pospravlja. Kaksna zenska je to? Kako bo kdaj zena in mati? Sem slisala, da so punce z mesta bolj leve, ampak me je kar sokiralo, ko sem vidla to situacijo. Ona bi samo hodila po potovanjih, izletih, restavracijah. Nic ni dovolj dobro, ker je ona navajena na luksuz. Za sina si zelim kako boljso, njemu pa je vazno samo da je mlajsa pa lepa. Drugi sin in snaha prideta vsak teden z vnucki na kosilo, smo si zelo blizu. Zal mi je tudi, da sin nikoli vec ne vidi necakov.

Odkar sta skupaj se sin vraca domov le se 2x letno. To me najbolj moti. Prej smo bili zelo povezani, je prisel veckrat mesecno za dan ali dva. Njej ocitno ni v inreresu k nam hodit, on pa je seveda raje z njo. Tut za praznike sta vedno pri njenih. Sicer je ze ves cas zadrzana in zelo vljudna, vendar hkrati tudi precej vzvisena in si ne pusti blizu. Sin se sicer nic ne protozuje, ampak vemo, da v glavnem on kuha, cisti in pospravlja. Kaksna zenska je to? Kako bo kdaj zena in mati? Sem slisala, da so punce z mesta bolj leve, ampak me je kar sokiralo, ko sem vidla to situacijo. Ona bi samo hodila po potovanjih, izletih, restavracijah. Nic ni dovolj dobro, ker je ona navajena na luksuz. Za sina si zelim kako boljso, njemu pa je vazno samo da je mlajsa pa lepa. Drugi sin in snaha prideta vsak teden z vnucki na kosilo, smo si zelo blizu. Zal mi je tudi, da sin nikoli vec ne vidi necakov.
[/quote]

Kako pa vse to veš, če se skoraj nič ne vidite?

[/quote]
Joj gospa tašča, dejte se malo v roke vzet…. Vaš sin si je našel tako partnerko, kot njemu paše. Ja, danes dekleta rada potujejo, vidijo svet, živijo drugače, kot ste vi živeli pred 30 leti. Seveda vam ne pusti blizu in ne mara hodit k vam, ker čuti, da je ne marate. Sicer se pa navadite, zdaj ima sin svojo partnerko in bo imel svojo družino, kar pomeni, da bo imel manj časa za druge.

[/quote]

Meni se pa zelo, zelo smilita obe tvoji snahi.

Ti so brez kulture vi pa tudi ker vse veste pa nimate hrbtenice da bi rešili zadevo in zraven trpite pa vedno slabše bo ta tip ni normalen če otroke uči sovraštva

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close