Smučišče Zoncolan
Ja, res je manjše in ima skoraj polovico modrih prog. Mislim da cca 7 naprav, če ne šteješ otroških.
Vsega skupaj je nekaj manj (cca 1/3 do 1/4 manj) kot Krvavca.
Tule poglej:
https://www.bergfex.si/ravascletto-zoncolan-sutrio/
za apartmaje pa ne vem.
Ni najboljši za začetnike. Maš sicer 3 trakove od tega je en čisto na vrhu, in ene krogce. Ampak so razen enega tako postavljeni da težko od tam potem kam prideš z začetnikom. Ena najbolj ponesrečenih zadev je, da se vse modre sedežnice združijo v eni ožini, ki se že dopoldne zliže do ledu ali betona in potem tam cel dan začetniki cepajo. Če ni odprta proga 1 (in večinoma ni zaradi treningov) je ob malo povečanem obisku (petki, vikendi, počitnice, sončno okno v obdobju slabega vremena) Zoncolan eno dolgočasno dričanje v gužbi z začetniki. Ne vem od kje ta privlačnost za začetnike.
Tam smucam ze ohoho let. Je super za zacetnike, pa tudi srednje smučarje, oziroma kar vecino obicajnih ljudi. Ni pa za neke ekstremiste. Proge so vedno dobro pripravljene, redko se napravijo kupi, vedno pa je boljse od vecine naših smucisc. Za dnevno smuko je cisto dovolj prog, lepo so speljane, da se po smučišcu lepo kroži. Gneče vecinoma ni, razen kakp soboto in nedeljo, ko je preveč slovencev, v najvecji gužvi med 10 in 11.30 se caka max 10 min, ce imaš smolo. Sicet samo šibaš. Je tudi smučišce kjer prakticno nikoli ni nekega vetra, tako da vedno vse lepo dela. Priporočam. Aja, zadnja leta tam opažam precej zabarije, kar postaja moteče….nekulturni itd…
Tudi jaz priporočam – med tednom. Med vikendom zna biti gneča. Lani smo bili tam med šolskimi počitnicami in ni bilo treba nič čakat na vlečnice. Bivali pa smo v Dolomiti Village – na booking.com imajo visoke cene, če pokličeš direktno tja, je ceneje. Pa karte smo tudi kupili v sklopu apartmajev in so bile pribl. 25% cenejše kot na blagajni. Za otroka imaš pa do 10. leta itak karto zastonj.
No ja… zadnjič (pa ne izjemoma) sem v dolini videl kar lepo število tako pijanih primorcev ki so potem kričali drug čez drugega v deSparu, tako da bi se najraje pogreznil kaki so moji sodržavljani.
Toliko o kulturi in motenju.
Kar se pa smučišča tiče, super za vse okuse. Če ti šunke nesejo jo lahko odmučaš v Ravascletto pa z gondolo nazaj. To je tudi za tiste bolj zahtevne čisto dovolj.
Pridružila se bom temi in zastavijz svoje vprašanje. Pri nas je tako, da smučata mož in sin, midve s hčero pa ne. Sin 14, hči 19. Tudi naša smučarja nista ravno vrhunska a parkrat letno gresta smučat. Zdaj gledal tale Zoncolzan in je dokaj blizu. Mogoče bi si privoščili par dni oddiha. Zanima me kaj vse se da tam še početi ? Vidim drsališče, kaj oz kakšen bazen je tudi v bližini ?
Pa kaj bi pa smučar po smučanju še delal?
Npr… kjer mi hodimo smo včasih v hiši, ki ima spodaj še bazen, pa fitness, pa še nekaj… a po cca. 5,5 do 6 ur stalnega smučanja… jaz samo še dol padem. Mogoče malo preberem… pa me zmanjka – kaj šele da bi še kam hodil…
Sorry za speljevanje teme v drugo smer!
Mogoče uspem spacati en ogled česarkoli v celem tednu…
Forum je zaprt za komentiranje.