Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice smučanje Zermatt

smučanje Zermatt

Malce sem gledal ponudbo v tem letovišču. Nas mika, da bi šli na smučanje za prvi maj ali celo med poletnimi počitnicami.
Zanimajo me predvsem prevozi po kraju (predvsem od apartmajev do spodnjih postaj gondol). Kako vozijo elektro avtobusi poleti, pozimi so za imetnike smučarskih kart brezplačni, kdo ve kako je s tem poleti.
Ali imajo kakšne shrambe za smuči pri spodnji postaji gondole, ki je povezava do ledenika?
Zanimajo me tudi cene v trgovinah in lokalih. Ali so te veliko višje kot drugje v Švici?

Bila pred 5 leti konec marca. Smuka fantasticna, a draga. Bistveno cenejse prenocevanje je v Taschu (tam kjer moras itak pustiti avto). Midva sva imela apratma tako blizu nzel. postaje, da sva sla do tja v pancarjih. Smuci sva puscala pa na zelezniski v Zermattu. Cene pa se nekoloko visje kot drugod po Svici (ne poznam pa recimo Klostersa).

Hvala za nasvete. Imajo na železniški v Zermattu omarice za shranjevanje samo za svoje dnevne potnike ali za vse?
Škoda, da na spodnji postaji gondole za ledenik nimajo omaric. Julija al pa avgusta ni prijetno prenašati smuči, pancarje in bunde vsak dan naokoli.
Upam, da se oglasi še kdo, ki je bil v Zermattu poleti.

Na železniški v cermatu so tako omarice kot zaklenjena držala za smuči, ki delujejo na CHF, tako da so za vse. Bila sem v Zermattu tudi septembra (hribovska varianta) in moram reči, da se osebno nikoli ne bi odločila za poletno smuko na ledeniku. Progi, ki delata sta popolnoma položni in tudi kratki, tako da tega ne bi imenovala smučanje v Zermattu. Če se res želiš nasmučati, pojdi do konca aprila enkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close