Smučanje za družine
Pozdravljeni,
post je namenjen istim, ki z družinami hodite na smučanje za en teden. Iščem primerno smučišče, kjer so apartmaji na smučišču, tečaj smučanja za 5 letnega otroka. Kaj mi priporočate in kateri termin je ponavadi najbolj ugoden? Lokacija, je zaželjena Slovenija, če ne, lahko tudi Italija ali Avstrija (vendar ne predaleč, ker imamo še dojenčka). Ali ste šli preko agencije, ali ste sami urejali rezervacijo? Okvirni znesek, koliko naj sploh računam (gremo namreč prvič)?
MI smo z našim takrat 4 letnikom začeli na Rogli. Gremo tudi letos med božično -novoletnimi počitnicami. Vzamemo njihove apartmaje s polpenzionom in imamo smučarske karte vštete v aranžmaju. Prvošolček gre v šolo smučanja, letos v nadaljevalno, ki je tudi cenejša , ker si njihov gost.
Nan je o.k., dokler je mulc majhen. Bomo pa verjetno naslednje leto šli v Dolomite, kjer sva midva prej smučala, najmlajši pa je tudi že toliko usposobljen.
Od naših smučišč meni najbolj ustreza Kranjska Gora. Se mi pa zdijo vsa smučišča v Sloveniji predraga glede na to, kaj dobiš za podoben denar v tujini. V tujini pa je za moje pojme za družine najboljši Kronplatz v Italiji, ki pa je malo daleč.
Apartmaje ob oz. na smučišču praktično povsod, ampak so ponavadi cca. dvakrat dražji. Če dobiš kakšno ugodno ponudbo, potem ok, sicer pa raje potrpiš in se z avtom zapelješ vsak dan do smučišča. Tistih par minut ni tak problem. Aja, pa še to, jaz vedno najamem direktno in ne prek agencij. Iščem pa po netu in pošljem povpraševanja … je pa po mojih izkušnjah tako, da neke grozne izbire ni (v cenovnem smislu), ker so v sezoni apartmaji približno enako dragi. Če nimaš šoloobveznih otrok, potem se absolutno izogibaj času šolskih počitnic (običajno je to februar).
Včasih smo hodili na Pohorje, a je tam sneg pogosto bolj na vprašanje. Sedaj hodimo na Roglo v bungalove. Cena na dan je okoli 140 € – se mi zdi.
Apartmaji so blizu vlečnice, tečaji so, čeprav jih mi nikoli nismo koristili, ampak otroke učili sami. Sva se pa z možem izmenjevala na smučišču in v apartmaju. Npr. eden je šel smučat s 4 in 7-letnikom, eden je bil v apartmaju z 1-letnikom in potem menjava.
Danes ima najstarejša 12 let, najmlajši 6 in gremo lahko vsi na smučišče.
Prej smo smučali v Slo (lastna režija), lani pa smo šli prvič v SanPelegrino preko Skifuna. Bilo je fantastično – oba tamala2 od 9.30 do 12.30 v smučarski šoli, tako da sva se tudi midva noro nasmučala, potem smo kašno malenkost pojedli kar na smučišču, smučali še do 15.00-15.30, šli v apartma (100 m od smučišča), kaj skuhali, tamala2 sta komaj čakala, da gresta v miniklub v apartmajski hiši, kjer so se z njimi igrali isti učitelji, kot so jih imeli na smučanju. Učitelji so bili fenomenalni!
Letos gremo spet, samo da namesto v SanPelegrino v Folgarido (apartma direkt na smučišču).
Cena med zimskimi počitnicami za 4 okoli 1400 eur.
Mi smučamo v Italiji, letos pa gremo prvič v Francijo.
Vam pa priporočam naša smučišča kot so Cerkno ali Golte (imajo čisto nov hotel). Pa morda ne za cel teden za prvič morda samo podaljšan vikend (4dni) bo po moje čisto dovolj. Cena cca 800 eur pri nas za 4 dni. Italija apartma za 4 osebe cca 700 eur, karta na odraslega cca 210 eur otroci do 8 leta gratis.
Forum je zaprt za komentiranje.