Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smučanje z avtodomom, kam in kako?

Smučanje z avtodomom, kam in kako?

St.Anton je odličen, kdo pozna še kaj?

San Virginio pod Kronplatzem

Pozdravljeni,

tudi mi se opravljamo na smučarijo z avtodomom v St. Anton in me zanima kakšne so kaj izkušnje z tamkajšnjimi kampi. Na netu sem našla tega, ki izgleda prav “nobel” http://www.camping-arlberg.at/en/index.php. Če ima kdo kakšno dobro povratno informacijo bi prosila da jo posreduje, ker smo v zimskem kampiranju čisto novi. Na kaj moramo biti pozorni, kako je z ogrevanjem, umivanjem, itd….

LP,
Mojca

Zoncolan N 46.514048 E 12.956498
Piancavallo N 46.111302 E 12.513965
Turrracherhohe N 46.92345, E 13.87208
Katschberg

Kamp v St. Antonu je res dober, imajo mesta za 4 do 5 avtodomov, ki imajo svoje wc-je, vodo, elektriko….je malenkost dražji…ampak ok..to je St.Anton

bili smo v nasfeldu, spali na parkirišču v družbi 7-ih avtodomov. izredno blizu gondole, mislim, da smo bili na parkirišču 10, nihče nič ne gnjavi, do gondole pa se lahko pripelješ s smučmi (minuta).
drugič pa nas pot zanese kam drugam, tudi na že predlagana smučišča.

lp

Šele zdajle sem opazil ta forum… zato samo par hitrih, smučarsko dobrih in preverjenih lokacij:

Dolomiti:
– Cortina (parking Cristallo/Faloria ali Misurina camper stop)
– Cortina (p. Falzarego)
– Marmolada (Malga Ciapella – parking pod gondolo)
– Arraba/Pordoi
– Civetta

Avstrija:
– Lienz
– Sexten
– Katschberg
– Nassfeld (bolje je parkirati na parkingih na sedlu – ni table, da je prepovedano)

Francija:
– Chamonix (ima lušten camp, mislim pa da dovolijo tudi na tavelikih parkingih – npr. pri gondoli za Aguille de Midi)
– Val d’Isere / Tignes (postajališče pri jezu, pred odcepom za Tignes pri glavni cesti)

Zanima me ce je v katschbergu kaksno parkirišče za avtodome kjer lahko spiš?

V resnici ni.
Ponavadi pa tolerirajo v St. Margarethnu, pa tudi zgoraj, bolj na koncu parkirišča, med tednom. Za vikende ponavadi zvečer pridejo policist predlagati, da se odstraniš.

Mi smo bli z izposojenim avtodomom samo poleti in jeseni. Ogrevanje je bilo na plin. Kako pa je z ogrevanjem pozimi? Je dovolj toplo? Kaj pa če plin poide ravno ponoči?
Mož me malo sili na smučanje z avtodomom, sama sem skeptična zaradi majhnih otrok.

Kaj pa če plin poide ravno ponoči?

Ja, ponavadi ga zmanjka ponoči… 🙂 kaj hočemo…mož gre ven in ga menja…

Z ogrevanjem je enako, le bolje je treba poskrbeti za plin in vzeti jeklenke s propanom, ne klasičnih. Cena mislim da je enaka – ali največ par evrov razlike.
Ker klasika – butan-propan je uporabna le cca do polovice, potem zmrzne.

Koliko je toplo je odvisno od tebe – koliko pač nastaviš na termostatu. In pa od kvallitete avtodoma, da npr. nima prešibkega ogrevanja. Večina ima kar OK.

Pametno je imeti še rezervno jeklenko. Če poide ponoči… zato ima večina avtodomov avtomatski ventil, ki preklopi na drugo jeklenko, ko se prva sprazni. Če tega nima, greš pač ven in zamenjaš ročno. 5 min dela.

Z otroci pa ni noben problem, če ne komplicirajo starši.

Aja, še tole; pri zimski uporabi je pametno prej preveriti izoliranost oz. ogrevanje izpustnega ventila za umazano vodo – ker če ta zamrzne, je konec zabave. Ne moreš več uporabljati vode, ker se odtok zamaši… Če nisi prepričan kako deluje, je najbolje imeti stalno odprtega in raje podstaviti kakšno posodo.

In – odvisno sicer od avtodoma – a če ne pretiravaš s temperaturo noter imaš eno jeklenko propana za cca dva do tri dni ogrevanja.

Nazadnje sem bil na smučanju z avtodomom pri cca -18 ponoči in cca -7 do -10 čez dan, pa je ena jeklenka držala dva dni gretja in kuhanja pri notranji temp cca 21 in nočni okrog 15. Sredi dneva ko je bilo sonce pa ni kaj veliko grelo… ker je bil AD prazen in nastavljen na cca 14 stopinj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close