Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice smučanje v Nassfeldu

smučanje v Nassfeldu

Vsi smučarji pozdravljeni!

Zanime me, ali je za enodnevno smučanje v Mokrinah (Avstrija potrebno kupiti vinjeto? Že dolgo nismo bili v Avstriji, pa se mi niti ne sanja. Druga stvar, ki me pa zanima je pa, ali se za Nassfeld bolj splača kupit karte na Hrušici ali je vseeno, če jih kupimo na smučišču?

Hvala za odgovore!

Lp

A misliš vinjeto za avstrijske avtoceste?

Mene pa zanima, če se da kje v Nassfeldu poceni prespat (1 noč) ?

Za tvoj problem obstaja relativno enostavna rešitev. Na Mokrine čez Italijo. Preko Rateč in Trbiža do Pontebe (nekaj km naprej od Trbiža) in potem pe cca 25 km. Po mojem mnenju je to tudi najhitrejši dostop, ker je potrebno z avstrijske strani lesti na isto višino. Tudi če greš po Avstriji se brez teav ogneš avtocesti. Kar se kart na Hrušici tiče ti ne znam svetovati.

lp Oz

avtocesta od meje do beljaka je zastonj. ne potrebuješ vinjete

lp

bv

Tudi jaz ti oredlagam da greš čez Italijo. Jaz grem vedno tam.
Karto pa le kupi na Hrušici. Sej se pozna par Eurov, ampak vseeno.

A je to preverjena informacija 🙂

Ve še kdo za to?

Lp

nisem bil natančen. Od Slovenske meje do Beljaka je zastonj. Kolikor avtoceste pač je. ne od Trbiža.

lp

bv

Jaz hodim v Nassfeld skozi karavanški predor. Če potujete z avtom se splača na Jesenicah zjutraj počakati kakšen avtobus in jih potem tam prositi če vam lahko kupijo karte, skupinske so namreč kar nekaj cenejše. Drugače pa je Nassfeld zame eno boljših smučišč v naši okolici.
Lep dan

Kolikor imam jaz prave podatke je avtocesta zastonj brez vinjete samo do izvoza na avstrijski strani ( St. Jakob).
LP

Jaz sem enkrat kupil 10 dnevno in od takrat naprej imam kar tisto… toliko da cariniki na meji vidijo da imam nalepko gor. Za tistih 10km avtoceste mislim da je brez veze vsakič kupit vinjeto…. Za letno pa tudi nima smisla, ker nisem toliko v avstriji!
LP
A

Tudi sama ti svetujem, da pojdi raje čez Trbiž. Res je na koncu precej ovinkasta cesta ampak se pa izogneš tunelu, ki pa tudi ni poceni.

Hvala vsem skupaj za nasvete!

Lp in lep dan vam želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close