Smučanje-kam greste in koliko vas bo stalo
Počitnice so skoraj tu in tisti ki radi smučamo, smo že z milsimi na smučkah 🙂
Dajte mal pokomentirat, koliko vas bo prišlo tedensko smučanje, recimo najem apartmaja ali hotel, pa če ima kdo kakšne posebej dobre izkušnje s posameznim hotelom ali apartmaji kje zunaj (A, I), da zberemo malo ideje še za drugo leto. Ker je to postalo kar drag štos zadnja leta, se je dobro že v naprej pozanimat, kje je v redu za svoj denar in kam drugo leto.
Mi gremo letos v Bad Kleinkirrcheim, hotel 4* s HP za 3+dojenček pride letos že celih 1700€. Ni ravno poceni, upam da bo drugo leto kaj ceneje 🙂
Mal se razpišite in lep dan vsem.
7 dni apartma za 6 oseb na Rogli – 520 EUR, dopoldanske karte za smučanje 3 otroci +1odrasla oseba enih 250 EUR, popoldan pa sauna – je v apartmajski hiši vključeno v ceno, sprehodi, sankanje, 2x bazen v Zrečah, namizne igre in branje dobrih knjig…..za hrano pa malo več, kot bi dali doma…..
tako da za pet oseb mislim da bo okoli tisočaka….kar dosti, ampak res potrebujemo ODKLOP……
Ravnokar smo se vrnili iz Francije, za 6 smo dali 1000 EUR za apartma in karte (2 odrasla, 2 otroka s karto, 2 otroka še brez karte) in 350 EUR za vožnjo. Uživali kot že dolgo ne, po dolgem času večinome vse proge z naravnim snegom (ker je pač visoka nadmorska višina), za otroke super proge. Če vam vožnja ni problem (10 ur), priporočam. Je pa cena med šolskimi počitnicami precej višja, mi najstarejšo za smučanje vzamemo za en teden iz šole.
Tistim, ki pravite da se hvalim in pdb. Pajade. Glih zato sprašujem, kolk kdo da in kje, ker se mi zdi, da se je v parih letih to ful podražilo. Prav v BKK sem dala pred parimi leti za hotel iste kategorije za 3 1200€ za cel teden, seveda s polpenzionom, super kulinariko, savne, bazen … Zdaj pa je takorekoč identična zadeva za celih 500€ dražja.
Tisti, ki pravi, da ne bom smučala 🙂 Jaz in starejši sin sva v naši družini najbolj strastna smučarja, tako da se obetam vsaj 4h smuke na dan, z isto karto bo popoldne za kakšni 2h smučal pa mož, tako da se bova z malim izmenjavala.
Ja, Francija je tud opcija, amapk med počitnicami sem videla, da je tudi precej drago. Pa vožnje je za dojenčka še preveč za letos.
Oprosti, samo takšnega izgovora pa še res nisem čula,…..da ne greš smučat za več dni, da ne nosiš iste uniforme ,..hehehhe,….
Sama se imam za precej kompicirano glede čistoče, ampka bunde in sm. hlač pa res ne perem vsak dan in mi en teden čist zdržijo. Seveda pa imam za otroke dvojimi komplet, vsak dan pa preoblečemo perilo, majce, pulije, legice, žabice, nogavice,…….no tudi kakšne flis ali kapucar se ponosi dva dni, kapa in šal sta tudi lahko nošena večkrat, če si previdem kam odlagaš.
In še odgovor – gremo za tri dni v KR. goro, apartma s prehrano, 2 odraaal, 2 otroka smučarja, vse skupaj s kartami cca 600 €. Veš finančno žal ne gre.
Glede na to, da na smučanju potrebuješ le prenočišče, je čista neumnost dajati takšne zneske za hotel. Mi smo prejšnji teden v BKK, za dva odrasla, dva otroka, zelo spodoben pension z zajtrkom plačali skupaj za štiri dni okroglih 400eur. Za karte 460eur. Kosilo jemo na smučišču, večerja sendvič ipd. Vse skupaj za štiri dni smučanja cca. 1200eur.
Takole nekako tudi pri nas – le da bo še nekaj ceneje in bomo to šele naredili in sicer nekje proti koncu marca, ko sezona ni več na višku in se pozna na cenah. Pa daljši dnevi bodo in ponavadi lepše vreme.
Sicer pa priporočil nimam – le ugotovitev, da je Fr relativno poceni v primerjavi z AT.[/quote]
lahko poveš, kje ste smučali, da je naravni sneg? hvala
Mi pa gremo letos na eno SLO smučišče (ne povem katero, ker smo dobili popust) v hotel 4* za 6 dni, 3 odrasle osebe za 560€. V ceni imamo polpenzion, sm. karte, wellnes, fitnes.
Glede na cene zgoraj, šele sedaj vidim, da bomo super prišli skozi – se pa za več dni nismo šli smučanje par let, tako da glede cen nisem ravno na tekočem…
Lp,t.
Francija je v primerjavi z Avstrijo res bistveno cenejša, nekaj tudi karta, precej pa namestitev, a pride prevoz bistveno dražje.
Gledam slike kolegov, ki hodijo vsako leto smučat v Francijo in jemljejo app za 4 za en par (doplačajo prazne postelje), ker so apartmaji tako mali, da so ravno za 2 odrasla. V bistvu manjši, kot pa app za 2, kot ga midva najameva v BKK, pa dava samo 350 € za en teden (vključeni vsi stroški, TV, posteljnina, brisače, ogrevanje, taksa, čiščenje – kar v Franciji običajno vse doplačaš)..
Tako da ko všteješ še vse to, dobiš za nekaj višjo skupno ceno res samo več km prog.
Vse drži. Res pa je tudi, da meni – je pomembno predvsem to kar sem označil – veliko dobrih prog.
Ker ko smučam – smučam; apartma je nepomemben, hrana precej nepomembna, udobje in zabava nepomembna – ker po smučanju rabim le še hrano (po možnosti domačo) in posteljo, da se lahko spočijem.
Za vse ostalo po cca 7 urah smučanja dnevno itak nisem sposoben.
Vse drži. Res pa je tudi, da meni – je pomembno predvsem to kar sem označil – veliko dobrih prog.
Ker ko smučam – smučam; apartma je nepomemben, hrana precej nepomembna, udobje in zabava nepomembna – ker po smučanju rabim le še hrano (po možnosti domačo) in posteljo, da se lahko spočijem.
Za vse ostalo po cca 7 urah smučanja dnevno itak nisem sposoben.[/quote]
To pa itak drži, da tako hitro, kot grem spat na smučarskem dopustu, ne grem med letom nikoli :))
Sva pa midva bolj na kamot, zaenkrat še vedno hodiva v BKK, imava od doma do apartmaja cca uro in pol vožnje, app 30 metrov proč od sedežnice .. pa relativno blizu domače zdravnike, kar sem skusila na lanskem smučanju, da do Jesenic res ni daleč in so me porihtali v domačem jeziku :))
Saj sicer sva imela zavarovanje, pa mi je bilo vseeno bolj udobno se z zdravniki pogovarjati v slovenščini kot pa v angleščini, ker poškodba ni bila tako huda, da bi me morali oskrbeti kar na kraju nesreče in sem šele po par urah ugotovila, da z mojo nogo nekaj pa res ni OK …
Pri nas, ki radi tečemo na smučeh takole:
Italija, Dolomiti
apartma za 6 dni = 300 EUR (s čiščenjem vred)
karte za tek na smučeh za 3 osebe (4letnik in 12 letnik sta imela zastonj)za 6 dni = 60 EUR
tam in v okolici = 220km vsako noč na frišno “potegnjenih” tekaških prog, tako da je res krasno za tiste, ki jim je tek seveda užitek.
Druge aktivnosti: namakanje v Aquafun-u v sosednji vasi, v isti vasi prosto plezanje – najvišja indoor plezalna stena v Italiji – 23 m, sprehodi, snežaki, igluji…
Uživanje, vse super, najstnika uživala. Sem se bomo še vrnili.
tekači
Midva imava najbližje smučišče skoraj pred nosom, manj kot 15 km proč 🙂
A za 3/4 cene, ki jo plačava v Avstriji in dobiva 100 km prog, dobiva tule samo 8 km.
Naju apartma ne pride bistveno dražje, kot pa da bi se vsak dan vozila tja in nazaj, pa še tvegava ne na cesti utrujena, kuhati pa je itak treba ali tam ali doma.
In smučava lahko od devetih do štirih, načeloma samo z eno malo daljšo pavzo, da nekaj pojeva.
Z veseljem bi smučala doma, če bi mi za to, kar plačam, nudili sorazmerno toliko, kot pa v tujini.
Pa na našem smučišču na žalost žičničarji na krogce ne pomagajo niti otrokom, niti ne sledijo dobro, kaj se dogaja (videla 5-6 letnega fantka, ki so ga krogci ob padcu vlekli vsaj 15 metrov, preden so ustavili vlečnico – ker je njegov oče začel vpiti), v tujini jim je logično, da sidra podajajo tudi odraslim.
Forum je zaprt za komentiranje.