Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice smučanje avstrija

smučanje avstrija

Ima kdo kakšen nasvet za smučanje v avstriji, lahko tudi Italija za apartmaje na smučišču in da so cenovno ugodni.

Hvala

Kako daleč (pol ure za mejo ali kam dlje) in APP za koliko oseb in kako opremljen?

Midva hodiva v Bad Kleinkirchheim, od sedežnica sva oddaljena cca 50 metrov, od term cca 100 m, za tedenski najem plačava malo pod 300 €.

Odvisno, kaj je za vas ugodno. 🙂 Vsak ima namreč drugačna merila; za nas je ugodno 1000 eur, za koga drugega pa 2000 eur.
Apartma na smučišču, v visoki sezoni (februar), na obsežnem smučišču (vsaj 100 km prog) – ugodnega nismo našli (vse je prišlo apartma za 4 + karte ok. 1400 eur). Ok, kak Bad bi bil kakih 200 eur ceneje, ampak nam je premajhno in prenizko.
Zdaj gremo v Zillertal, 5 km od smučišča Kaltenbach (170 km) in 4,5 km od smučišča Arena Zillertal. apartma 460 eur pa vzeli bomo 5 namesto 6-dnevnih kart in nas bo prišli 980 eur.

Lp

Še to, to je cena samo za apartma, brez hrane in kart.
Prog pa je za naju, povprečna smučarja, 100 km približno zadosti 🙂

Prog pa je za naju, povprečna smučarja, 100 km približno zadosti :)[/quote]

Za koliko oseb je ta apartma? Predvidevam, da greste “privat” in ne preko agencije, ker sem gledala v Kompasovem katalogu, da pride apartma za 6 oseb januarja skoraj 1000 €…
Mi gremo v Katschberg.

Prog pa je za naju, povprečna smučarja, 100 km približno zadosti :)[/quote]

Za koliko oseb je ta apartma? Predvidevam, da greste “privat” in ne preko agencije, ker sem gledala v Kompasovem katalogu, da pride apartma za 6 oseb januarja skoraj 1000 €…
Mi gremo v Katschberg.[/quote]

Lani sva šla že direktno, prej pa prek Odiseja in Relaxa – apartmaji Reichl – agencija, ki oddaja privatne APP v BKK-ju.

Zillertal je naša destinacija, ponudba apartmajev in hotelov je velika, cenovni razpon tudi, tako da si vsak izbere do kod cenovno lahko pokrije. Karte pa so dražje kot pri nas, vendar je smučanje neomejeno.

Mene pa zanima, zakaj je enim tako pomembno, da za ceno karte dobi x km prog? Izbira je velika, jaz če dam za karto, ne vem, 40 eur, pa za to dobim 30 km prog, ki so odlične, pač ne kompliciram.
Potem me pa ob debati čudno gledajo, češ kaj se spravljam na ta “butična” smučišča, če pa nekje drugje dobiš za isti denar nevemkoliko km prog. Kaj mi pomagajo, razen za hvaljenje? Jaz se nasmučan tudi na 5 km prog, če so dobro pripravljene.

jaz pa bivam cca 8 km od Katschberga oz 4 km od Innerkremsa zastojn,
samo kaj ko ne smučam….

Mogoče zato, ker se na 30km hitro naredijo vrste, pa tudi proge se zguncajo precej hitreje, če je veliko ljudi.

Če se greva smučat za dan ali dva, je smučišče s 30-40 km prog dovolj, za en teden se naveličaš drajsanja ves čas po eni in isti progi + kot pravi Morag, na takih smučiščih je po navadi vrsta tako pri sedežnicah kot tudi na sami progi.

Jaz sem lani v enem tednu dopusta presmučala 146 km prog v Dolomitih. Zato si ne predstavljam, da bi borih 30 km drajsala 7 dni:)))))))
Smo pač tudi taki smučarji, ki se ne dričamo po eni sami progi.

Ker se 200 ljudi,čisto drugače porazgubi po progi,ki je daljša. So manjše vrste in proga samo dalj časa zdrži. Drugače imaš pa prav sneg je sneg.

N

Pozdravljena k72,ali mi lahko svetujes kaksen ugoden apartma za 3 osebe.preko agencij nocemo it ker moz ne smuca tam pa ponujajo vse z smucarsko karto.hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close