Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SMS z OTP banke – pri kateri sploh nisem

SMS z OTP banke – pri kateri sploh nisem

Prileti sms, da so mi zaklenili račun zaradi neuspelih poskusov plačil ali kaj. Potem sledi nek spletni naslov, ki ga seveda nisem odprla. Kaj je to, vdor?

Odgovor na objavo uporabnika
Ena622, 04.09.2025 ob 17:33

Prileti sms, da so mi zaklenili račun zaradi neuspelih poskusov plačil ali kaj. Potem sledi nek spletni naslov, ki ga seveda nisem odprla. Kaj je to, vdor?

poglej raje svojo banko, so pa verjetno komu  res sneli

Banka pa seveda bla bla bla

jap711, 04.09.2025 ob 17:40

poglej raje svojo banko, so pa verjetno komu  res sneli

Banka pa seveda bla bla bla

Hvala, pri meni vse ok

No, jaz sem pa pri OTP in pred mesecem dni dobim SMS, da so pri NLB zaklenili račun?

To je poskus phishinga. Ne klikaj, ne odpiraj, ne

Brišem in pozabim vsa taka sporočila, tudi od banke, kjer imam računa.

To je SCAM !

Ma dobro si skozi prišla. Zamisli si, da ti pošljejo sporočilo, da so ti odprli račun… recimo v Romuniji. ?

Jasno je povedano, banke nikoli ne pošiljajo povezav, da, se vnašajo podatki, podatki kartice in Pini.

Vse te povezave kakor vodijo so strani kjer poskušajo zavesti uporabnika, da pridobijo info za vdor.

Brišem brez pomisleka.

Številko ti dobijo prek bolhe če kaj prodajaš, sploh tehniko. Jaz sem prodajal zvočnike in so slovenske številke pisale v polomljeni slovenščini. Itak mi je bilo jasno, no potem se pa je začelo prek whatsappa in vibra, številke z afrike. Kak te dobijo v bazo moraš menjat cifro. Odkar na bolhi ne objavljam več ni problemov.

prek bolhe, 04.09.2025 ob 23:58

Številko ti dobijo prek bolhe če kaj prodajaš, sploh tehniko. Jaz sem prodajal zvočnike in so slovenske številke pisale v polomljeni slovenščini. Itak mi je bilo jasno, no potem se pa je začelo prek whatsappa in vibra, številke z afrike. Kak te dobijo v bazo moraš menjat cifro. Odkar na bolhi ne objavljam več ni problemov.

No, jaz še v življenju nisem kaj prodajala prek Bolhe in sem precej pazljiva, kdaj in kam napišem/dam mojo GSM številko, pa me vseeno najdejo.

Saj to sistem naključno sestavlja številke, ne brskajo po imenikih takih in drugačnih. Pa tudi vsaj na začetki na drugi strani ni kake osebe, ki bi pošiljala obvestilo.

Na naključne številke se pošilja te zadeve – ki so enostaven test pameti; uporabniki, ki vedo kaj počno, se na to sploh ne ozirajo ali brišejo – drugi pa… podležejo in ostanejo brez denarja na računu.

Odzivaj se kot na ostale neumnosti, tudi npr tu, na forumu… spreglej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close