Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek SMS groznje

SMS groznje

Kako bi lahko ugotovila, kdo mi je posiljal grozilne sms-e iz internetnega naslova na mobilni telefon? Ali katera pozna kaksnega hekerja, ki bi me pripeljal do IP naslova storilcevega PC-ja?

Morda bi se lahko za to govorila pri tvojem ponudniku …

Ma, je tudi meni moj bivši pošiljal lepe zgobice iz interneta, dokazat mu pa nisem mogla. Za IP številko sem šla od naslova do naslova, pa nič. Pač nismo tako pomembni. Če bi poskusila kaj takega poslat kakšnemu veljaku, bi te kaj hitro našli. Žal…

Internetni ponudnik sme dati podatke o IP naslovu in podobno le policiji ali sodišču. Vse drugo je kršenje zakonodaje.

… kar pomeni: prijaviš grožnje policiji, oni pa imajo možnost izslediti nadlegovalca.

jaz sem v takem primeru zamenjala številko pa imam zdaj M I R

najd kakšnega računalničarja! od prjatlce bivši fant je pa na eno stran posiljal razne bedastoče o njej, tko da je potem en računalničar odkril s katerga računalnika se to pošilja

Na policijo!

Prijavi na policijo. Ti ti lahko še najhitreje pomagajo. V ljubljani obstaja oddelek za internetni kriminal – del gospodarskega kriminala – sedež imajo v BTC – ju hala z veliko številko 7 – zraven banke – vidno iz ceste in prijavi kaj se ti je zgodilo. Je pa velika verjetnost, da človeka ne najdeš, ker je SMS lahko poslan iz javnega računalnika – recimo fakultete, kafičev itd in človeka kljub prizadevanju ne bodo našli. Skratka to je res pizdarija tale nova tehnologija in potem storilca zelo težko izslediš – je pa v večini primerov 90% to nadlegovanje in grožnje samo besednega značaja, tako, da moje mnjenje je in te bo manj stalo (živcev in vsega) da greš in kupiš novo številko – pazi komu jo daješ v prihodnosti.

Brigita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close