Smrt ravnatelja
Podpis.
Ostali pa se kar naprej reflektirajte.[/quote]
To je vse lepo slišat! Imamo Zakone – tako okvirno, da nekak sprejemljivo živimo.
Ampak nismo vsi isti! Nimamo vsi 19 let ali 55 let! Ste res vsi taki čistuni, tako ubogljivi – da si upate sodit človeku?
In to nekomu, ki vam sploh ni nič škodoval?! Od kje vam pravica, da gobcate??? JAVNO!
Je pa to JAVNI LINČ!! UBILI STE ČLOVEKA!!
Kot sem ze takrat napisala – varanje se resuje doma, s partnerji, v okviru vpletenih druzin.
Ce je slo za krsitev v delovnem casu, pa ceprav v zaklenjenem kabinetu, se resuje to z delodajalcem.
Skrito snemanje in dajanje posnetka v javnost pa nikakor ni primerno.
Se najmanj primerno pa je bilo, da je bila to prva, glavna novica povsod, tudi za ljudi, ki s tem dejansko nimamo nic.
Tvoja čustvena inteligenca je na nuli, jasno da s tem še vse drugo … za zjokat, ko berem tale komentar.
Mene samomor ni ravno presenetil, ker po takem medijskem in tudi monovskem linču … Ti pa nakladaš o prevzemanju odgovornosti … Škoda kaj več napisat, ker tako ali tako nisi sposobna razumet.[/quote]
Ne ti meni o moji custveni inteligenci.
Sem napisala, da so mediji pretiravali, odgovornost pa nosita ona dva in nihce drug. Sla bi naj na kraj primeren za taka dejanja, ne pa v kabinet, okoli pa 500 najstnikov. In ja, zalostno, ce se dve odrasli, izobrazeni osebi ne zavedata kaksen riziko je to poceti v kabinetu v soli, med poukom. In ja, tudi sama sta z pretvarjanjem in laganjem podzigala vse skupaj. Ze v startu sta narobe reagirala, ker sta upala, da je narod butast in bo nasedel. Zal mi je za njuni druzini, ki jih bo to preganjalo in zaznamovalo vse zivljenje. Obsojam dijaka (ups, kaj pa ce je bil kdo od njunih kolegov) za posnetek in objavo in upam, da bodo ustrezne sankcije, ampak ja…sama sta kriva za nastalo situacijo. Zal.
Tudi jaz moram odgovarjati za svoja dejanja. Tudi ti poskrbis za to, da stojis za tem kar naredis ali pa dobro premislis o vseh rizikih. Tudi tvoj otrok, partner… In tocno zaradi tega, ker se ljudje pretvarjajo, lazejo in igrajo je v nasi drzavi tako kot je.
Priznajmo vsi – s to gonjo smo ČLOVEKA (v najlepših letih, uspešnega) priterali do samomora!!
Vse nas je lahko sram! VSE, tudi nas, ki v tem nismo videli neke ‘težke travme’ za mladostnike na srednji šoli. Pa smo se spuščali v debate – za… proti… ne…. da….!!
Pa ne da se mi več, ker ste tok hinavski – to pa garantiram!!
Iskreno sožalje družini! V mislim sem z njimi…oče si zasluži vse spoštovanje!
A znaš nehat!!??
Te tajkuni in politikanti, ki NEVIDNO kradejo in te spravljajo v siromaštvo – tega ne vidiš?
Si se tako angažirala? Si kaj prizadeta?
ČLOVEKA – čisto veselega, uspešnega…. … STE SPRAVILI V SMRT!!
TO JE SMRT, ZA KATERO STE ODGOVORNI VSI, KI STE PISARILI, OBJAVLJALI. SE SPOMEHOVALI….. vsak dan znova in znova!
Človek se je zlomil – ste zdaj srečni?[/quote]
Prvic sem danes komentirala karkoli v zvezi s tem. Pred nekaj minutami, na tam portalu in cisto nic se ne cutim odgovorna za njegov samomor. Tudi posmehovala se nisem temu. Samo vprasala sem se, ce nista mogla najti primernejsega prostora in malo razmisliti, kje sexata, kaksne so lahko posledice, ce ju dobijo.
Se enkrat bom napisala: Zal mi je, da se je to zgodilo, a kriva sta sama.
Moje mnenje je, da so vse besede zdaj odveč.
Ni pomembno a je posnetek pristen ali ne, a je bil časten ali ne, ali je bilo prav ali narobe,…
Človek je umrl in vsa debata o tem, kaj je bilo prav in kaj ne, je danes čisto odveč.
Najpomembnejše bi bilo zgolj še to, da se bojo vsi (ki so nos vtikali v to) v prihodnje znali zavedati, do kam se jih stvari tičejo in da se kaj takega ne bo zgodilo še enkrat. Zdi se mi da bodo tudi vsi drugi od sedaj bolj previdni glede tega kaj je primerno in kaj ni.
Priznam, vest me je pretresla. Sem pa že prej večkrat pomislila, kako bosta po takšnem posmehu in izpostavljenosti sploh še funkcionirala v svojih družinah in okolici. In kako bodo funkcionirale njihove družine.
Ne morem pa niti mimo tega, kako bo to dejanje vplivalo na avtorje filma. Predvidevam da so to srednješolci, kot sem prebrala, naj bi šlo za 15-letnike. Torej v bistvu še za otroke, nezrele, neodgovorne, ki se resnosti in možnih posledic svojega dejanja verjetno niti niso zavedali. Dvomim, da so pomislili, da bodo uničili dve družini, kaj šele kaj drugega.
Tudi oni bodo morali živeti s posledicami svojih dejanj in verjetno bo tudi za njih to breme zelo hudo. Imeti na vesti smrt človeka ni lahko.
In na koncu mediji, ki so to stvar razpihali do konca.
Preveč prepleteno je vse skupaj, vendar vseeno ne bi kot krivce izpostavila samo neodgovorne mularije. Najprej je bila neodgovornost dveh odraslih, potem neodgovornost otrok, neodgovornost medijev.
Če ne bi bilo prvega, ne bi bilo drugega, ne bi bilo tretjega, ne bi bilo……
Upam samo, da smo se vsi nekaj naučili iz tega in da se zgodba ne bo spet ponovila.
Če bi se jutri zadeva ponovila na kakšni drugi šoli ,potem bi se spet vse ponovilo. Spet bi bila novica in ljudje bi spet klikali in se zgražali. Vedno obstaja velik del ljudi ki jim je v užitek se zgražati nad ostalimi ljudmi .Velik del sodobne družbe je tak…
Človek ne rabi več kot 15 sekund razmišljat da je vse kar se je zgodilo logičen potek dogodkov.
To kar se je zgodilo je grozno ampak svet je poln čustveno nedozorelih strahopetnih ljudi ki delajo samomore in vseskupaj me ne preseneča. Verjetno se ta trenutek nekje v Sloveniji dogaja takšno ali drugačno nasilje ki bo sčasoma eskaliralo v samomor , pa se za to ne bo skoraj nihče brigal ker pač ne bo medijsko izpostavljeno.
Svet je grd, čista svinjarija ,podrejeni smo družbenim standardom bolj kot si upamo priznati in navkljub vsemu prostovoljstvu ,vsemu dobremu kar se dogaja je ta svet še vedno zelo krut in psihično šibki ljudje bodo vedno trpeli veliko bolj kot je pa nujno potrebno .
Brezveze vseskupaj, zavest ljudi se ne bo spremenila zaradi tega dogodka,samo pregovarjamo se lahko tukaj na forumu kdo je lahko soodgovoren če sploh kdo itd…. Edina korist ki bi se lahko zgodila ,je ta da se hudo kaznuje tistega ki je dal na internet tisti posnetek ,da potem nobenemu več ne pride na kraj pameti da bi storil kaj podobnega.
Nič nista naredila, kar jih ne dela par sto…….vsak dan – kjerkoli!
Bila sta v kabinetu, za zaprtimi vrati ….. nekdo je PLEZAL IN JU SNEMAL ČEZ ZGORNJO ŠIPO NAD VRATI!!
Nikomur na očeh, sploh pa ne na očeh 15, 16, 17 letnikov, ki so ovčice na štarsevskem travniku.
V času odmora!! V odmoru vsi delamo, kar nam paše ali samo grickamo pšenične štručke?
PEESDA!!
UNIČILI STE LAJF LJUDEM!! Ta mulc/kdorkoli je snemal!! Pa novinarji in vači gobci!
Ni bolj žalostnega uničenja človeka!!
Novica ni novica sama po sebi, novico je treba naredit. In mediji so jo naredili.
Vsekakor si neko varanje, pa če tudi med odmorom na delovnem mestu, ne zasluži objave na državni televiziji v najbolj gledanem terminu. In v podobnih resnih medijih. Pa obiskov novinarjev na šoli, in intervjujev ter posebnih oddaj na to temo. In to z imenom in priimkom.
Tale zgodba je bila napihnjena, mediji so uprizorili javni linč. Forumi so proti TV in časopisom sitna riba. Ni prvi in ne zadnji ki je varal, pa o drugih TV ne poroča.
Kdorkoli je to posnel in objavil (lahko, da je snemalec poslal drugemu in je to drugi objavil, tudi to je možno), je ravnal nepremišljeno, nezakonito in nemoralno. Če bi ravnatelja anonimno izsiljeval za denar v zameno za izbris posnetka, bi ravnal premišljeno, čeprav še vedno kaznivo in nemoralno. Tako pa se izkaže, da so taki, ki ravnajo nepremišljeno, za družbo še dosti bolj nevarni, kot premišljeni kriminalci. In takih ljudi je pri nas ogromno, predvsem med mladimi in med “nižjim slojem”.
A znaš nehat!!??
Te tajkuni in politikanti, ki NEVIDNO kradejo in te spravljajo v siromaštvo – tega ne vidiš?
Si se tako angažirala? Si kaj prizadeta?
ČLOVEKA – čisto veselega, uspešnega…. … STE SPRAVILI V SMRT!!
TO JE SMRT, ZA KATERO STE ODGOVORNI VSI, KI STE PISARILI, OBJAVLJALI. SE SPOMEHOVALI….. vsak dan znova in znova!
Človek se je zlomil – ste zdaj srečni?[/quote]
Tako je @JOJ JOJ JOJ!
Najhuje je, ko se tukaj nekatere delajo itako poštene!
Eni ste res smešni.Kot da je sedaj mon kriv in brisanje tem.Kaj pa TV,internet,portali,…?
Jaz nisem nikoli pisal proti njunemu dejanju,ker mi je vseeno,saj noben ni nastradal zaradi tega,služba ni trpela,otroci niso trpeli (dokler se ni razvedlo).Še titsti,ki so pisli,da ju morajo odpustit sem ju zagovarjal,ker to se je dogajalo že nekaj let,težav v šoli ni bilo.A zaradi posnetka pa takoj odpust?Pa še vedno nisem dobl odgovora in zakona če je v šoli res prepovedano sexat.
Tisti ki pišete o tajkunih,ja, ampak kdo so ti tajkuni?Obstajajo dokazi?Posnetki o njih?Kaj pa če je beseda tajkun samo odvračanje pozornosti od dejanske situacije?Kdo denar zapravlja?Kam vse gre brezveze denar?En primer:že to da nekateri imajo službene avte je najboljše.Dol ti visi,kje parkiraš,če se kdo zabije v tebe,registracija,tehnični služba krije,…(vstran vržen denar.).Prav tako vstran vržen denar naprimer na zavodu za zaposlovanje,ko morajo brezposelni se iti učit kako se služba išče,pisanje prošenj,..Nato vstran vržen denar,ko dobijo S.P.ji ali d.o.oji plačilo za brezposlnega,če ga zaposlijo.Zaposlijo seveda tujca (nižja plača in več v žep spravijo).Koliko imamo parlamentarcev,občin,… a jih res slovenija tolk potrebuje?Ali je država zato to naredila,da omogoči sorodniku enako višjo plačo,kot jo ima on,in seveda to tako,da se stoli v parlamentu razširijo ali občina naredi.OK,to so malenkosti kar sem napisal,ampak v že 3 letih so to milijarde.Vi pa vidite tajkune,ki vam jih TV pokaže ki so ukradli nekaj milijonov in so oni krivi za milijardne luknje,kot da so imeli prosto pot do sefov v banki in si vzeli denar.Aha rabim 100 000 eurov,pa še 200 000 si vzamem za potne stroške.Dajte mal gledat kaj pišete in bluzite.
Nekateri pišete,da bi take teme o ravnatelju in učiteljici morali brisat.Zakaj?Saj ni mon kriv za tragičen dogodek.Kriv je tisti,ki je spustil posnetek v svet in tisti,ki so širili naprej ta posnetek,ker so s tem omogočili,da ljudje zvejo in obsojajo.Mon je nekje na zadnjem mestu.
In da se vrnem nazaj na tajkune.Vredu,obstajali bi posnetki o njih,vedlo bi se ime in priimek,pa bi nekateri naredili samomor.Kar bi bilo najlepše za njih in njihovo družino.Saj sodilo se jim nebi,denar pa bi imeli otroci,vnuki,pravnuki,…A sedaj bi se pa pisalo tule o njih tajkunih: Zakaj niste brisali teme o njih?
No to vam je naj vsem v poduk.Ne lažite,ne igrajte se z tehnologijo in lažite policistom.Forenzika ve in če nekdo z lažmi prijavi,te čaka sojenje krive ovadbe.Po sodbi,pa bi se še enkrat pisalo in bi se spomini vseh ljudi obudili o učiteljema.
In še nekaj o skritih tajkunih,že preden je slovenija vstopila v EU smo morali ogromno stvari narest.Brezveze smo zapravili milijarde.To noben ne vidi.Sedaj ko smo v EU,pa spet zapravljamo milijarde.Kazni dobivamo,niste to naredili,kazen je 7 000 000 eurov.Se pravi plačevali smo nekega parlamentarca,ki je bil odgovoren za nekaj,to ni naredil in smo sedaj na dvojni zgubi:njegova plača in kazen.Kdo sedaj vodi našo državo??EU?Dajte mal spreglejte kaj se dogaja.V EU so tajkuni.Zakaj pol plačujemo parlamentarce,če nam EU diktatira?Tu odhajajo milijarde euorv.Ampak tega ne vidite.Vidite 6 ljudi v zaporu in njih obtožujete za stanje v državi,zato ker TV in države tako hočejo.
Forum je zaprt za komentiranje.