Smrt 20-letnice je tragična, 4556 umrlih zaradi covida pa ne?
HALOŽANKA, 30.09.2021 ob 07:52
Tragična in žalostna je smrt te punce, to kar pa vi počnete, ko to smrt izrabljate za dokazovanje in opravičevanje svojih dejanj, pa je gnusno.
Eni ste tako zagrenje in žleht, da greste tudi čez trupla.
Čez trupla, to delaš ti.
Krava pritlehna.
Mlado življenje je moralo ugasniti, da je rešeno ostalih par sto naših otrok. Pokvarjenka primitivna.
Halo ki se ga zganja okoli kovidnih traja že dve leti in edini vredni so kovidni. Že dve leti so na piedestalu pomembnosti samo kovid smrti, edino ti vredni žalovanja, edino ti pomembni tako, da se ne rabite sprenevedati. Dnevno jim je vse podrejeno in se jim klanja. Poleg tega jih je večina od teh 4.500+ smrti zaradi primarnih bolezni, kovid je bil le dodatek, ko so bili že v odhajanju. Večina 80, 70 +, ki so imeli možnost živeti življenje… Dvajsetletnica pa te možnosti ni imela. Pa komično je sploh pri tako nizkih številkah obolelih govoriti o kakšni pandemiji. V dveh letih cca 15% pa je epidemija, lepo te prosim. In ob bojda tako neverjetno hitro nalezljivem virusu številke dnevno okuženih mizerne… Očitno ni virus niti nevaren niti nekaj ekstra nalezljiv. Ko bodo številke dnevno okuženih pri nas cca vsaj 50.000 dnevno pol pa lahko govorite o super nalezljivem virusu… dokler so cifre okoli 1.000, 2.000 ipd. me nihče ne more prepričati, da je kaj posebnega
Resnica? Laž? Resnica? Laž?,……
Si upate pogledati:
zanimivojeto, 29.09.2021 ob 13:19
Zanimivo, kakšen halo je danes. Tistih 4556 pa ni nič vrednih, ker so bili kaj? Stari, za na odpad, bolni, …?
To me spominja na starodavna žrtvovanja, ko so dojenčke in majhne otroke darovali božanstvom.
Enako je danes. Otroke in mladostnike, ki bi covid preboleli nevede ali kot prehlad, žrtvujemo zaradi starostnikov, ki bi, roko na srce, v par letih tako ali tako umrli. Koliko je med temi 4 tisočimi umrlih zdravih ljudi, mlajših od 75 let? Zanemarljivi odstotek. In zato ja, smrt tega dekleta je tragična. In ne samo to. Ameriški CDC preiskuje nov stranski učinek Pfizerja. Znaten odstotek otrok med 12 in 24 letom ima namreč po cepljenju težave s srcem (ne govorim o miokarditisu, ki je že potrjen stranski učinek). Če ni to žrtvovanje otrok, kaj je potem?
Seveda je tragična, 30.09.2021 ob 17:19
To me spominja na starodavna žrtvovanja, ko so dojenčke in majhne otroke darovali božanstvom.
Enako je danes. Otroke in mladostnike, ki bi covid preboleli nevede ali kot prehlad, žrtvujemo zaradi starostnikov, ki bi, roko na srce, v par letih tako ali tako umrli. Koliko je med temi 4 tisočimi umrlih zdravih ljudi, mlajših od 75 let? Zanemarljivi odstotek. In zato ja, smrt tega dekleta je tragična. In ne samo to. Ameriški CDC preiskuje nov stranski učinek Pfizerja. Znaten odstotek otrok med 12 in 24 letom ima namreč po cepljenju težave s srcem (ne govorim o miokarditisu, ki je že potrjen stranski učinek). Če ni to žrtvovanje otrok, kaj je potem?
Za Seveda je tragična
Popolnoma se strinjam tudi jaz to vidim kot žrtvovanje otrok… vsi tulijo, žugajo, vpijejo, ko 80+, ki so že na smrt bolni staknejo korono in jih to žal prizadene, kot bi jih vsaka druga viroza, takrat so jih polna usta floskul vsako življenje šteje.
Ko gre pa za otroke, mlade pa ti isti zamahnejo z roko in rečejo, saj je samo ena…
ghberbn, 30.09.2021 ob 06:09
Anonimno 4813, 29.09.2021 ob 13:33
Zgrešil si poanto. Tragično je, ker bi se dalo smrt preprečiti. Ne bi se rabila cepiti. Statistika nekako pravi, da bi okužbe verjetno preživela brez problemov.
Po vsej verjetnosti bi ob obolevnosti covida imela težave kot so podobne, če je že na cepivo, ki oponaša virus odreagiralo telo kot je. Ampak potem bi bila v tisti statistiki ljudi, ki za nekateri niso pomembni.
V starosti 20ih let je pa to minimalno verjetno,
Meni se najbolj svinjsko zdi to, da smo se zapirali in bili solidarni do starejsih, rizicnih, ok prav je tako, nikakor pa ni prav, da se le ti starejsi, rizicni, ki so najbolj ogrozeni niso precepili v celoti, za namecek, samo da bo nek procent precepljenosti, se morajo cepiti mlajsi, ki imajo vec moznosti za zaplete pri cepljenju. Ce se ze gremo solidarnost, se jo gremo v obe smeri!
Mene ni, 30.09.2021 ob 17:07
Halo ki se ga zganja okoli kovidnih traja že dve leti in edini vredni so kovidni. Že dve leti so na piedestalu pomembnosti samo kovid smrti, edino ti vredni žalovanja, edino ti pomembni tako, da se ne rabite sprenevedati. Dnevno jim je vse podrejeno in se jim klanja. Poleg tega jih je večina od teh 4.500+ smrti zaradi primarnih bolezni, kovid je bil le dodatek, ko so bili že v odhajanju. Večina 80, 70 +, ki so imeli možnost živeti življenje… Dvajsetletnica pa te možnosti ni imela. Pa komično je sploh pri tako nizkih številkah obolelih govoriti o kakšni pandemiji. V dveh letih cca 15% pa je epidemija, lepo te prosim. In ob bojda tako neverjetno hitro nalezljivem virusu številke dnevno okuženih mizerne… Očitno ni virus niti nevaren niti nekaj ekstra nalezljiv. Ko bodo številke dnevno okuženih pri nas cca vsaj 50.000 dnevno pol pa lahko govorite o super nalezljivem virusu… dokler so cifre okoli 1.000, 2.000 ipd. me nihče ne more prepričati, da je kaj posebnega
To jaz govorim ze vec kot eno leto, da nimamo niti priblizno nekega hudega virus, ki hara po svetu, a ljudje zal nimajo te kapacitete mozganov, da bi stevilke pretvorili v procente!
Odprite malo kovid sledilnik in si poglejte tabele, so zelo podrobne.
Potem pa poguglajte se za svetovnim kovid sledilnikom, pa spet malo preracunajte stevilke v procente.
Boste preseneceni, kako so vas skorj dve leti vlekli za nos!
Nic vec solidarnosti, 30.09.2021 ob 17:45
Meni se najbolj svinjsko zdi to, da smo se zapirali in bili solidarni do starejsih, rizicnih, ok prav je tako, nikakor pa ni prav, da se le ti starejsi, rizicni, ki so najbolj ogrozeni niso precepili v celoti, za namecek, samo da bo nek procent precepljenosti, se morajo cepiti mlajsi, ki imajo vec moznosti za zaplete pri cepljenju. Ce se ze gremo solidarnost, se jo gremo v obe smeri!
Problem mladih in srednje generacije je v tem, ker se politično ne udejstvujemo. Pač mladi smo slabi volivci in zato smo politično najbolj spregledana skupina. Medtem ko imajo upokojenci svojo stranko, ki je praktično v vsaki vladi, smo mi razdrobljeni, večina pa nas niti ne voli.
To je naša hiba in v tej situaciji se to najbolje vidi. Šolanje na daljavo, delo od doma, zapiranje določenih vrst trgovin in restavracij – to je najbolj prizadelo nas – aktivno populacijo. Medtem ko so upokojenci dobivali dodatke, se je na večino zaposlenih v zasebnih sektorjih spregledalo. Kakor koli obrnemo smo gospodarstvo zapirali zaradi te generacije, ki je tudi najhitreje polnila bolnišnice.
In sedaj imamo cepivo in poleg njega pogoj še P in T. In spet koga to najbolj prizadane – delovno aktivne, saj niti v službo ne smeš če ne izpolnjuješ pogojev. Po drugi strani pa imamo rizično skupino, ki ima ogromno pripadnikov, ki se nočejo cepit.
Dobro so nas nategnili s to medgeneracijsko solidarnostjo …
Sebicno je od starih, da se ne cepijo, zaradi njih smo, so bili prikrajsani mladi, otroci, solarji.. Zdaj je pa cepivo in cudezna resitev za RIZICNE SKUPINE, se pa kar velik procent se cepil ne bi.. In potem lovijo procente z mladimi. Katastrofa, solidarnost pa taka, mi smo bili leto in pol solidarni, bodite solidarni dedki in babice in se cepite.
Mi je prav smesno, mi pravi 83 letna soseda, ki je je povsod polno, da ona se pa ne bo cepila, da jo je strah in ne ve, kaj je v cepivih??
Naj se pa namesto nje cepi 15 letnica, ki ima se vse zivljenje pred sabo, zato da bomo dosegli famoznih 70%..
Cesa, 30.09.2021 ob 18:56
Sebicno je od starih, da se ne cepijo, zaradi njih smo, so bili prikrajsani mladi, otroci, solarji.. Zdaj je pa cepivo in cudezna resitev za RIZICNE SKUPINE, se pa kar velik procent se cepil ne bi.. In potem lovijo procente z mladimi. Katastrofa, solidarnost pa taka, mi smo bili leto in pol solidarni, bodite solidarni dedki in babice in se cepite.
Mi je prav smesno, mi pravi 83 letna soseda, ki je je povsod polno, da ona se pa ne bo cepila, da jo je strah in ne ve, kaj je v cepivih??
Naj se pa namesto nje cepi 15 letnica, ki ima se vse zivljenje pred sabo, zato da bomo dosegli famoznih 70%..
Se strinjam. Tudi tukaj imaš cel kup egoističnih starcev, ki se nočejo cepiti, pa so najbolj glasni! Mrš pa taka solidarnost do smrduhov.
manj verjetno, 30.09.2021 ob 17:38
V starosti 20ih let je pa to minimalno verjetno,
Pa kaj se vam je čisto odpeljalo? Dvajsetletnica bi dobila strdke v možganih zaradi covida? Povej mi za en tak primer. Ga ni. Britanska strokovna skupina (ki ne priporoča cepljenja otrok) je v svoji obrazložitvi povedala, da otroci in mladostniki niso ogroženi od covida, saj sta le 2 na Milijon hospitalizirana zaradi njega. Govorimo seveda o zdravih mladih ljudeh, ne o tistih z levkemijo, cerebralno paralizo, downovim sindromom ipd, ki so v ranljivi skupini. 6x več pa jih dobi miokarditis zaradi cepljenja. Smešno se mi zdi, ko stroka kar pavšalno operira s številkami o strdkih in miokarditisu, ki da je pogostejši med obolelimi. Verjamem, da je, a v kakšni skupini bolnikov? V kakšni starostni skupini? Strdki so pogostejši pri osebah, ki so prebolele covid v hudi obliki, torej pri starejših osebah, Nikakor pa ne pri mladih. Enako velja za miokarditis. Pri mladih fantih je pogostejši, če se cepijo, kot če preboli jo covid. Zdaj v ZDA preiskujejo še neko drugo srčno bolezen, ki naj bi bila povezana s cepljenjem in se najpogosteje pojavlja pri mladih, med 12-24 letom.
Omg, 30.09.2021 ob 19:34
Pa kaj se vam je čisto odpeljalo? Dvajsetletnica bi dobila strdke v možganih zaradi covida? Povej mi za en tak primer. Ga ni. Britanska strokovna skupina (ki ne priporoča cepljenja otrok) je v svoji obrazložitvi povedala, da otroci in mladostniki niso ogroženi od covida, saj sta le 2 na Milijon hospitalizirana zaradi njega. Govorimo seveda o zdravih mladih ljudeh, ne o tistih z levkemijo, cerebralno paralizo, downovim sindromom ipd, ki so v ranljivi skupini. 6x več pa jih dobi miokarditis zaradi cepljenja. Smešno se mi zdi, ko stroka kar pavšalno operira s številkami o strdkih in miokarditisu, ki da je pogostejši med obolelimi. Verjamem, da je, a v kakšni skupini bolnikov? V kakšni starostni skupini? Strdki so pogostejši pri osebah, ki so prebolele covid v hudi obliki, torej pri starejših osebah, Nikakor pa ne pri mladih. Enako velja za miokarditis. Pri mladih fantih je pogostejši, če se cepijo, kot če preboli jo covid. Zdaj v ZDA preiskujejo še neko drugo srčno bolezen, ki naj bi bila povezana s cepljenjem in se najpogosteje pojavlja pri mladih, med 12-24 letom.
Res je! Niti en prej zdrav otrok/mlad človek ni umrl zaradi kovida. Noben! Še za tistega dečka iz Anglije, ki je umrl med prvimi, so kasneje povedali, da je imel že več operacij zaradi prvotne bolezni.
Jih je pa kar nekaj umrlo zaradi cepljenja po svetu. Kolateralna škoda, baje.
hahaha haha, 30.09.2021 ob 19:50
Res je! Niti en prej zdrav otrok/mlad človek ni umrl zaradi kovida. Noben! Še za tistega dečka iz Anglije, ki je umrl med prvimi, so kasneje povedali, da je imel že več operacij zaradi prvotne bolezni.
Jih je pa kar nekaj umrlo zaradi cepljenja po svetu. Kolateralna škoda, baje.
Ste pa ogabni s temi lažmi. Niti en otrok ni umrl zaradi covida?!?
Grav, 30.09.2021 ob 20:48
Ste pa ogabni s temi lažmi. Niti en otrok ni umrl zaradi covida?!?
Ne, niti en PREJ ZDRAV otrok NI UMRL ZARADI KOVIDA. Česa točno ne zastopiš?
In a series of preprints published on medRxiv1–3, a team of researchers picked through all hospital admissions and deaths reported for people younger than 18 in England. The studies found that COVID-19 caused 25 deaths in that age group between March 2020 and February 2021.
All of those deaths were in individuals with an underlying complex disability with high health-care needs, such as tube feeding or assistance with breathing.
Hmm, zakaj pa so potem začeli s cepljenji? Res z eno dozo večinoma (2 samo za rizicne), pa vseeno? So še vedno med najbolj konzervativnimi, pa vseeno gre vse v smeri cepljenja. Tudi ne trdijo,da je riziko cepljenja večji od bolezni, pač pa da je pozitivni efekt cepljenja premajhen. Malenkost drugače se to bere, kot pa tvoja interpretacija.
Tukaj pravijo drugače glede umrlih otrok:
https://fullfact.org/health/mail-understates-covid-children-risk/
Tu piše za ZDA sicer, ampak številke so povsod podobne…
0-0,003% otrok s covidom je umrlo. Zdaj si pa izračunaj, kaksen % otrok ima zaradi hudih prirojenih bolezni ali raka hudo oslabljen imunski sistem in so všteti v to statistiko, pa boš videla, da je smrtnost zdravih otrok zaradi covida enaka nuli.
Po drugi strani pa zaradi RSV, ki je tudi trenutno krivec za polno pediatrične kliniko, umre kar nekaj otrok, vsako leto!
Statistika, 30.09.2021 ob 21:19
Tu piše za ZDA sicer, ampak številke so povsod podobne…
0-0,003% otrok s covidom je umrlo. Zdaj si pa izračunaj, kaksen % otrok ima zaradi hudih prirojenih bolezni ali raka hudo oslabljen imunski sistem in so všteti v to statistiko, pa boš videla, da je smrtnost zdravih otrok zaradi covida enaka nuli.
Po drugi strani pa zaradi RSV, ki je tudi trenutno krivec za polno pediatrične kliniko, umre kar nekaj otrok, vsako leto!
Ja, nizek procent, res. Samo a tu pa ne šteje več vsako življenje oz. vsak otrok?
skitica, 30.09.2021 ob 21:34
Ja, nizek procent, res. Samo a tu pa ne šteje več vsako življenje oz. vsak otrok?
Govora je bilo o tem, da zdravi otroci ne umirajo zaradi covida, ne katero življenje več šteje. In če želiš pocepiti populacijo, ki ji nek virus ni nevaren, po drugi strani pa ji lahko cepivo dokazano škodi, so očitno otroška življenja vredna manj od življenj starostnikov, kar pa ni prav. Vsako življenje je enako pomembno in nikogar ne smemo žrtvovati za dobro družbe kot celote, zato je treba cepiti ogrožene skupine, pri katerih koristi res pretehtajo morebitna tveganja cepljenja, ne pa kar vseh povprek.
Forum je zaprt za komentiranje.