Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Smrekovi vršički – nujno!

Smrekovi vršički – nujno!

Danes sem nabrala smrekove vršičke in se spravila delat sirup. Na dno sem dala smr. vršičke, nato plast sladkorja, smr. vršičke itd. Ko pogledam od zunaj zgleda, kot da je v kozarcu samo sladkor! A je to ok? Ker sladkor gre med smr. vršički ali jih moram toliko dat, da gre čimmanj sladkorja čez?

Mogoče si res dodala preveč sladkorja, so pa tudi vršički oveneli in tako je sladkor napolnil ta prostor. Se bo pa sladkor začel topiti in bo slika drugačna. Zagotovo ti bo uspelo.
Lp!

Se pridružujem majdiA. Brez panike!

<http://kate.moj-album.com/>

Kako dolgo pa jih je potrebno pustiti v sladkorju in na soncu? Kako se pa potem to precedi?

Jaz sem prejšnji teden to naredila, jih postavila na okno, zdaj pa ne vem, kako naprej.

Hvala vsem.

Ali se lahko uporabi rjavi sladkor?

Meni je na polovici zmanjkalo belega in sem dala potem kar rjavega. Saj nima kaj bit narobe.

Hej, Lucy!

Dva lista nazaj ( ali en) je post: Smrekovi vrsicki – recept.

Vse natancno razlozeno. Lep pozdrav

Ojla Babi,

piše samo da se postavi na sonce in nič koliko časa naj tam ostane. Torej še enkrat prosim za odgovor.

Hvala in lp.

Ne bi ti znala natančno odgovoriti kako dolgo, saj je odvisno od vremena – če je več sonca je gotovo prej, če ga ni dovolj, pa je potrebno pustiti dalj časa. Sama delam nekako po občutku. Ko vidim, da je sladkor stopljen in se je nabralo precej sirupa, vršički pa so rjave barve, je čas, da jih odcediš. Bolje, da pustiš malo dalj časa kot da prehitro odcediš, ker se ti lahko pokvari. Poznam pa primere, ki sirupa sploh ne precedijo, ampka pustijo vse skupaj v kozarcih.

Kot pravi m71, kar pusti, da se sladkor utekočini v sirup, vršički pa postanejo čisto rjavi. Jaz sem vsake toliko še premešala, sploh prej, ko so bili še koščki kristaliziranega sladkorja. Res je odvisno od vremena, vendar vseeno računaj vsaj na en mesec, da boš imela približno časovno predstavo. Prijateljica jih pusti do septembra oz. dokler je še kaj močnega sonca, tako da dodaten teden ali dva ne more škoditi.

In še moje vprašanje: ali je važno, da jih delaš v literskih kozarcih? Lani sem enega naredila v 3-litrski kozarec, pa se sladkor kar ni in ni hotel do konca stopiti, tudi po treh mesecih ne, še vedno so bili koščki. Mešala sem, obračala, prestavljala z dopoldanskega na popoldansko sonce in nazaj… Skratka, je bilo to zaradi prevelike količine naenkrat ali pač zaradi – božje volje, lune in kar je takih stvari?
Hvala in lp, Mimi

Sama ne opazim nobene razlike med velikostojo kozarca in pripravo sirupa. Ker imam le en velik kozarec najprej napolnim tega, kar ostane pa naložim v male in še nikolinibilo problema pri velikem. Sedaj sem nabavila več velikih kozarcev, tako da bom drugo leta delala le v velikih. Mogoče je krivo to, da so bile plasti sladkorja predebele, pa se zato ni tako lepo stopil.

Čeprav sem imela kozarec s sladkorjem in smrekovimi vršički skoraj 4 tedne na žgočem soncu, se mi ni ves sladkor stopil. Včeraj sem odprla kozarca in sladkor dobesedno “razbijala”, vse skupaj premešala in spet postavila na sonce. Kaj svetujete, kako naj “ustvarim” sirup?

Andi, saj se bo sam ustvaril…očitno ga še sonce ni dovolj pregrelo….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close