Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Smrdeče cunje

Smrdeče cunje

Zanima me ali kateri po pranju še vedno smrdijo cunje?
Jaz jih operem takoj obesim in ko se posušijo mi smrdijo kot ”prešvicane nogavice”. Kako naj se znebim tega vonja, je pa res da ne vedno. Zamenjala sem prašek, mehčalec pa ni nič bolje.
Hvala lepa za odgovor.

lp Neja

Sama uporabljam tekoč pralni prašek Ariel in mehčalec Lenor. Oprano perilo zelo lepo diši. Lahko ti zagotovim, da ob kombinaciji tega ne bi smelo perilo imeti neprijetnega vonja. Morda pa pri tebi ni problem prašek in/ali mehčalec temveč prostor kjer se perilo suši ali pa sam boben pralnega stroja. Dobro bi bilo najprej ugotoviti izvor “smradu”.
Upam, da ti bodo informacije kaj v pomoč 🙂

Verjetno je kriv prostor, kjer susis perilo. Naceloma naj bi bil le-ta odprt in zracen, saj vlaga, ki se zadrzuje povzroca neprijeten vonj in posledicno nastanek plesni.

včasih kakšno stvar lahko pereš, pereš in pereš, pa ima še vedno čuden vonj….sama sem nekoč preko kataloga naročila pižamo….in čeprav sem jo najmanj 10 x oprala, še vedno ima tisti čuden vonj….nesla sem jo tudi že v čistilnico, pa so mi rekli, da se lahko to zgodi pri sintetičnih oblačilih….tako da…..ne bi ti znala pomagat…..se pa tudi meni kdaj dogodi podobno….

Meni so tudi tako smrdele cunje, dokler nisem ugotovila, da predoziram pralni prašek. Ker če ga daš preveč, se ne izpere dobro iz cunj in začne smrdet, ko se perilo posuši. No, ko sem rešila ta problem, je bilo nekaj časa OK, potem sem pa ugotovila, da tudi pralni stroj ne izpira, tako kot bi moral. Sem pa še tega zamenjala :))

Zdaj mi pa vse taaaakoooo lepo diši… :)))

Perilo lahko tudi smrdi, če je po pranju še naprej v zaprtem bobnu.
Tako se je meni zgodilo, ko sem obešanje preložila na večerni čas, ker sem bila cel dan v službi, zjutraj pa sem pozabila dati perilo iz bobna v škaf.

lep dan!

Vse, kar je že našteto, so lahko vzroki: ostanki praška, pa če perilo ostane zaprto v stroju, pa tudi, če so vrvi za sušenje preveč skupaj, da se ne zrači dovolj.

Ampak ko perilo enkrat zasmrdi, se je tega vonja res težko znebiti. Edino, kar vem, da pomaga je varikina.

Perilo daš v stroj, ga nastaviš na kratek program, z nizko temperaturo in po možnosti z višjim nivojem vode. Pustiš, da v stroj nateče približno polovica vode. Medtem pa v plastičnem kozarcu razmešaš 1 dl vode in 1 žličko varikine. Pa res samo 1 malo žličko, nič več! To zliješ v posodico za prašek in pustiš, da stroj opere do konca, z izpiranjem vred. Potem perilo še enkrat opereš kot ponavadi ( s praškom in z mehčalcem), in zoprnega vonja ni več.

Jaz sem pa ugotovila, da se smrad ‘zažre’ včasih v kake temne (črne majice..) cunje, če se nekaj časa valjajo po omari (niso nošene), in jih potem dam prat..
Imela sem neko oranžno majico, ki je imela grozen vonj že odkar sem jo kupila in nobeno pranje ni pomagalo- tako,da sem jo vrgla stran.
Predvsem pa tudi pazi, da sušiš perilo nekje na svežem zraku (lahko bi ga tudi v sušilnem stroju), ZLASTI pa DALEČ od kuhinje in njenih ‘dišav’, ki so na oblačilih prav zoprne…((:

A nisi to že pred mesecem dni spraševala??!
Pol pa zamenjaj pralni stroj!

Pozabila povedat: razsmrajevanje z varikino je primerno tudi za temno perilo. Ker tista 1 (razredčena) žlička ne bo ničesar razbarvala, samo vonj po zatohlem odpravi.

Tudi meni se je dogajalo, da so mi smredele temne cunje. Od takrat jih vedno perem vsaj na 60 stopinj ali več. Če pa ti cunje smrdijo po švicu, potem jih pod pazduho polij s tekočim praškom in pusti, da nekaj časa deluje potem pa daj prat. Seveda pa moraš cunje takoj pobrati iz stroja in jih obesit.

Ne jaz nisem spraševala malo pomote……………

vseeno hvala lepa za odgovore……..

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close