Najdi forum

šmorn

za šmorn nardite isto maso kot za palačinke?
in potem?

Malo gostejšo maso, notri dam namočene rozine, eno pikico pecilnega praška in pečt v pečico.Včasih dam noter še skuto in rata tak fajn sočen.Njamii, si mi naredila lušte…)))

kaj pa na ponvi??lahko tudi na ponvi pečem?

Ne, šmorn pri nas je obvezen ob nedeljah za zajtrk…

Jajca ločiš na rumenjake in beljake.
K rumenjakom dodaš malo moke,limonin sok, mleko in sol. Beljak stepeš in dodaš še sladkor. Na koncu združiš zmesi in jo vliješ na ponev, v kateri si raztopila košček masla. Na majhnem ognju pečeš, dokler se spodaj ne zarumeni, nato zes obrneš. Jaz jo razdelim na štiri dele, da lažje obrnem. Ostane ti le še, da s kuhalnico trgaš zmes. Posipaš s sladkorjem ali namakaš kščke v marmelado…am,am-bi rekel moj mali

Tako kot kimzi, le da še na koncu naredim karamel, to je potem čarobno dobro.

Lahko ga narediš v ponvi. Narediš malce gostejšo maso za palačinke in vliješ za debelejšo palačinko mase v ponev. Ko se malo zapeče, razkosaš s kuhalnico in občasno premešaš, da se enakomerno zapeče.

L.P.!

Mene pa zanima kako spečete šmorn v poečici, koliko časa in vse finte, ker sem ga enkrat že probala pa ni ratal, notri je bil še kar surov…
Hvala in LP MM

Pečem v ponvi, pokrijem z drugo ponvijo, ki je ravno tako namazana z maslom in čez čas samo obrenem ponvi, da se peče še na drugi stani. namežem z lešnikovo krwemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close