Smo na morju, zebe nas in dolgčas nam je
Kvasiš neumnosti, očitno ne obiskuješ top (ali vsaj dobrih) destinacij, ker če bi jih, bi vedel, da se večino hotelov, apartmajev in tudi kvalitetnih turističnih programov mora rezervirati vnaprej in so že nekaj mesecev pred datumom odhoda polni…..[/quote]In kaj misliš da to pove, z izjemo tega, da imajo ljudje prazne glave in prazna življenja, imajo dom pa to ni, imajo življenje pa to ni in letajo nekam , da bo drugje bolje pa spet ni.
Jaz nisem nikoli razumela ljudi, kaj počnejo na morju, ko piha, je mrzlo in dežuje. Sama namreč obožujem sonce, tople večere in plavanje, plavanje.
Branje knjig, reševanje križank, igranje kart na morju, to pri meni ne pride v poštev. Vse to lahko počnem doma, pa še plačati mi ni treba nič.
Enkrat smo bili na morju v takem, bilo je mrzlo, pihalo je in deževalo, nemudoma smo spakirali kufre in odšli domov.
Kvasiš neumnosti, očitno ne obiskuješ top (ali vsaj dobrih) destinacij, ker če bi jih, bi vedel, da se večino hotelov, apartmajev in tudi kvalitetnih turističnih programov mora rezervirati vnaprej in so že nekaj mesecev pred datumom odhoda polni…..[/quote]
destinacije, ki so vnaprej zasedene so daleč od top destinacij…vsaj zame….zame je top destinacija, da vidim čim manj ljudi.., še najraje nobenega slovenca in kroata…..moram reči, da mi kar uspeva.
recimo ali misliš da je kamp kovačine na cresu top destinacija, ko je praktično za dve leti vnaprej rezerviran???
Jaz se pa resno sprašujem zakaj je toliko ljudi prepričanih, da je mus nekam iti. Doma smo čez teden komaj kaj. Sploh komaj kaj skupaj. Čez vikende je full zaostalega narediti. In meni je super biti doma, imeti pospravljeno, kaj ustvarjati z otroki ali sama, ali se pogovarjati, pogledati kak film, se veseliti naše lepe kuhinje in kaj dobrega notri skuhati…
Kaj če mi lepo stanovanje, če nikoli ni dosti dobro, da bi bila v njem? Ljudje, pred čim bežite?
Jaz se pa resno sprašujem zakaj je toliko ljudi prepričanih, da je mus nekam iti. Doma smo čez teden komaj kaj. Sploh komaj kaj skupaj. Čez vikende je full zaostalega narediti. In meni je super biti doma, imeti pospravljeno, kaj ustvarjati z otroki ali sama, ali se pogovarjati, pogledati kak film, se veseliti naše lepe kuhinje in kaj dobrega notri skuhati…
Kaj če mi lepo stanovanje, če nikoli ni dosti dobro, da bi bila v njem? Ljudje, pred čim bežite?[/quo
Ker imam naporen tempo tako v službi kot doma je edina obcija da odklopim in se odpočijem to da nekam grem kjer mi ni potrebno pospravljati, kuhati, prati, likati, vrtičkati. Tak odklop rabim cca 4 x na leto ostale vikende sem doma. Ne bežim od doma tam mi je lepo vendar doma si težko vzamem čas zase.
Na morju ne maram dežja. Ne poleti, ne pozimi, jeseni. Če je dež, človek samo čepi v hiši, apartmaju, bog ne daj v šotoru. Nekaj časa se da kvartat, pa monopoli, pa… Če to traja (dež) večkot par ur, je (vsaj meni) za znoret. Ni mi pa noben problem, če je oblačno, če piha (do neke meje) poleti, ali pozimi. Samo,da je suho.
Prvomajski prazniki znajo bit deževni. Spomnim se pred dobrimi 20 leti v okolici Pule. Lilo je 4-5 dni skupaj. Noro :((((
[/quote]
Vse je stvar samodiscipline. Pospravljanje je hec, če je človek redoljuben, prat in likat enkrat, slej ko prej moraš; še več, če kam greši, vrtičkanje je itak v tej moči nemogoče, sicer pa meni osebno v silen užitek in sprostitev, kuham pa vedno preprosto in mi to res ne predstavlja nekega hudega napora. Res pa je, da v dopustniških dneh ponavadi skuham kaj za dušo, kar sicer nimam časa. da niti ne govori tega, da so to edini dnevi, ko lahko tudi otroke polno pritegnem in jih tudi naučiva kaj konkretnega. Kuhanja, šivanja… Mi se imamo super. In smo doma. Pa bi brez hudih finančnih težav lahko šli v nek apartma kamorkoli. Bomo šli raje poleti za daljši čas nekam bolj konkretno na pot.
Kaj od časa zase ne moreš uresničit doma? Tebe bo slej ko prej infarkt ali pa kaj drugega stisnilo, če živiš tako, da si ta prepotreben čas vzameš samo 4x letno.
Forum je zaprt za komentiranje.