smisel življenja
Sadna, v bistvu sem hvaležna za vse kar imam, pesimizem si pa lahko privoščim le v manjših odmerkih. Asru, tudi jaz (fanica ŠV) sem se kot odgovora na vprašanje o smislu spomnila na 42 (za nepoučene, ultrasupersoničnemu računalniku so dali ukaz, da naj jim že končno konkretno pove, v čem je sploh smisel in po zelo natančnih izračunih in vseh možnih podatkih je bil 42 njegov končni odgovor!:)
sonceeeee!!!!
sunsun, hvala za pojasnilo o 42, ker me je res skominalo, saj pojma nisem imela, o čem govorite 🙂 ne vem pa, če bi se tokrat strinjala z zlatim. mislim, da ne sme biti smisel, da imaš nekoga rad. ja mogoče sebe… in mnogo drugih ljudi ali pa kot je napisal minati: nekoga moraš imeti rad, pa čeprav sonce, travo, drevo ali kamen… v tem smislu – nekoga – se pa strinjam
margot: več kaj pomaga, če maš slab dan. mogoče se sliši trapasto in tudi sama sem se očetu samo namrgodila, kadar mi je to predlagal: postavi se pred ogledalo in se na silo smehljaj. ne vem, kako je to mogoče, ampak (vsaj pri meni) se ta prisiljen nasmešek vedno slej ali prej prelevi v pravega. mogoče že sama podzavest na dan ob taki faci privleče prijetne misli in dobro voljo. potem se nasmej še komu, ki ga srečaš… res je nalezljivo in tudi nate bo dobro vplivalo.
jaaaaaaaaaaaa soooooooooooooonceeeeeeeeeeeee
Ravnokar sem dobila na mejl nekaj lepih misli, kaj je življenje, delim jih z vami:
življenje je nekaj, kar nam je dano ob rojstvu… nekaj, kar imamo vsi, pa vendar različno … nekaj za kar se trudimo, da uspemo, pa vendar ne vemo, če nam bo uspelo…. nekaj, kar nam daje navdih, da živimo naprej … nekaj, kar je včasih tako čudovito…
Sadna, še ena misel o mrgodenju: vedno imej nasmešek na obrazu, nikoli se ne mršči, ker nikoli ne veš, če se kdo ravno ta trenutek ne zaljublja vate ravno zaradi tvojega nasmeška.
Nasmehca vsem!
za lepsi dan….
Ak zivel tisoc let bi, milijon neskoncnih dni,
Nikjer lepote taksne kot je v tebi, jaz ne videl bi.
Da bil bi suzenj v okovih tvojih custev jece,
Res to zelim si, objema tvoj’ga in trenutek srece.
En dan s teboj, pobozna zelja moja, polna upa,
Jaz omamljen sem, kot poln da bi sladkega bil strupa.
Kdor enkrat tebe, lik tvoj, zasidra v duso svojo,
Imel svobode vec ne bo, le upanje na l’bezen tvojo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.