Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek smisel življenja

smisel življenja

Pozdravček vsem skupaj!

Odpiram malo ne ljubo temo, ki pa me zadnje čase zelo mori.
Se tudi vi pogosto sprašujete, kaj je smisu življenja, zakaj smo tukaj, zakaj je potrebno trpet…….?

Po moje je popolnoma brez veze. Nekaj lepih trenutkov, veliko slabih in vse pelje k enemu koncu.

lp

pomembno je da delaš, to kar te veseli, pa da si čimbolj srečen. se ne sekiraš zaradi brezveznih stvari.

zgleda, da se bojiš smrti.
pač, bodi raje srečen, da si prišel na ta svet in ŽIVI!!!!!!!!!!
ker imaš samo 1 življenje.

smisu svojega življenja pa moraš najti SAM!!!!!

IMEJMO SE RADI! :))

Smisel življenja? Če ga kdo najde, naj mi sporoči 🙂

če iščeš na vse pretege smisel življenja in ga čakaš kot mali otrok kilometrski liziko, ki ne škodi zobem, potem se najbrž res celo življenje smiliš sam sebi in ugotavljaš WTF je smisel življenja. to pač ni bistvo življenja.

teh stvari se ne išče! smisel je življenje samo. zakaj bi to moralo biti, ne vem, da ti odkriješ zdravilo proti smrtnosti. kr neki. živiš pač življenje po svojih željah, zmožnostih, pričakovanjih, v to povabiš še skupinico ljudi, ki si pri tebi pridoibjo različne statuse in odživiš življenje po scenariju, ki si ga sam krojiš.

smisel?
– sonce, dež, mavrica,
– gozd, reka, jezero,
– mravlja,
– kruh z evrokremom,
– nasmeh,
– zakopati se v mivko na morju,
– nova frizura
– otrok
– dišeča koža ljubega/ljube
– bosa hoja po luži
– sanjanje
– lulanje v grmovju
– dobra knjiga
– ujeti vznemirjenje ob pogledu karizmatičnega tujca
– prepir in pobotanje s prijateljico
– vožnja z vlakom v daljni kraj
– dotik
….

to vse so smisli. iskati kak višji, eden in edini smisel… ???

ne bit hudi, tut jest sm se že to spraševala, pa sem potem ugotovila zgoraj napisano.

Jaz sem ga: moj smisel življenja je moje življenje. Mi je čisto lepo in ne bi ničesar spreminjala, če bi se še enkrat rodila.

Maji,

Vem, sej je vse res kar praviš, sam je pa težko tako tudi dejansko razmišljat.
Sploh če si sam, oz. se tako počutiš. Imam partnerja, pa tudi prijateljice, pa sem kljub temu pogosto osamljena. Ukvarjam se s športom in sploh imam zapolnjen dan, ampak ko pridem na koncu dneva, dan za dnem v prazno stanovanje, pol pa je hudo in se sprašuješ zakaj, zakaj me tako zlahka zlomi, zakaj si nisem samozadostna. Sej ne pričakujem, da je neprestano nekdo z mano, ampak kako bi bilo lepo imeti nekoga, ki te z nasmehom na obrazu pričaka doma…
Je kdo na forumu, ki ga morijo podobne reči?

dalaj…..welcome…..

Bivša Nena, to si pa lepo napisala. Jaz tudi ljubim svoje življenje in se trudim uživati v majhnih vsakodnevnih presenečenjih. Pa to moje življenje ni nikakršna pravljična izkušnja ampak očitno ravno zato ker sem dobila toliko “življenjskih brc”, toliko bolj cenim že dejstvo, da se zjutraj zbudim. Zame je smisel življenja ravno v umetnosti osmišljevanja živetja. Lahko bi se še razpisala o tej temi ampak se mi je ravno otroček zbudil in laufam…
Vsem en optimističen pozdravček…in zunaj sije sooonceee!!!!

Besedilo pesmi:

Smisel življenja je jahanje oblakov, ležanje na plaži s čivavo na straži… itd

bravo. ne morš verjet. predno sem odprla forum se mi je ta pesmca pela, potem doprem forum, si jo še kar pojem, najdem to temo, si jo še kar pojem in preberem tvoj odgovor :)))

ha- ha, sej js si jo tud skoz pojem! :-)) Sm ugotovila, da sem mal narobe napisala, ampak, bo že! zdej sem se jo že mal več spomnla, še kak verz več! :-))

lp

smisel življenja je jahanje oblakov… 🙂

če pa tale pesmica ne pove vsega, kar je treba vedet, da si srečen. ne dobesedno, ampak pove, kako svetlo in mehko je lahko življenje :))) potem pa tole sončece zunaj, pa služba se počasi izteka, še en sestanek, pa malo potelovadit, potem pa možgane na off in :)))

Zame je glavni smisel življenja Ljubezen. Iz tega izvira vse, kar je dobrega. Za to se je vredno truditi, ker samo ljubezen žene naprej, motivira. Pa ne govorim le o partnerski ljubezni, ampak o ljubezni v vseh njenih oblikah.

Seveda pa je v življenju še milijon stvari, ki nam ga naredi bolj ali manj lepega…. vendar pestrega.

sunsun ima prav, pravzaprav enako razmišljaš kot jaz, le da si lepše izrazila 🙂 osmišljat je treba vsak dan sproti. tudi to, da te od računalnika potegne otročkov jok je osmišljanje življenja. in prav to, da ne verjameš v pravljična življenja in pravljično razodetje v odkritje smisla življenja, je zrelost in osmišljanje. bravo sunsun

Joj, sadna ne tok hvalit moje zrelosti…preživeti se pač mora, mar ne in nekoliko lažje je, če imaš pri roki očala skozi katera je vse malo bolj rožnato. Tisto pesmico; …smisel življenja je ležanje na plaži…si pa tudi jaz danes prepevam in komaj čakam na morski oddih, da si fajn napolnim baterije.

ja, a ni fajn slišat pohvale 🙂 ampak dejstvo je, da si lepo na kup zložila besede in z njimi povedala točno kar sem imela jaz v mislih.meni bo pa letos morje najbrž ušlo :((( si bom pa umislila plažo kje drugje.

kar pa se rožnatih očal tiče, pa mislim, da si jih ti ne natikaš. rožnata očala najbrž le zakrivajo bolj brezbarven ali pa temen svet in mu dajejo nekaj barve. no, najbrž pri tebi ne gre za to. po mojem je tebi zelo jasno, kakšnih barv je svet in znaš cenit odtenke, kakršni pač so. ni tako?

Tko gre pesmica:

Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off in čivavo na straži,
pol pa neki ala piknjik z mravljico in luknja v sandalu.
ja, tko preprosto…

42

Ej, tole 42 ni bilo mišljeno nesramno, le spomnila sem se Štoparskega vodnika… :)))

Sem se včasih pa res spraševala o smislu vsega tega, samo potem sem počasi dopolnila 10 let (brez sarkazma).

Zdaj bo počasi vikend, predlagam ti, da si privoščiš kakšno pivo ali 6, pa bo vse lepše….meni pomaga, smrtno resno mislim.

Ld

smisel
je radost, je bolečina, predvsem pa ljubezen, ki jo čutiš do ljudi, ki jih imaš rad, ni pomembno ali ti ljubezen vračajo, ko te poboža prvi jutranji žarek, veš da živiš, gledaš vrhove gora in prisluhneš ptici, ki poje
začutiš ljubega v polsnu, dotik kože in mehko dibro jutro…….
to je smisel življenja, drobne , ne velike stvari, v katerih moraš znati uživati!

Še to, če pretahtam vse vzpone in padce, se mi zdi, da se najbrž res ne splača vztrajati, pa nameravam vseeno, če ne zaradi drugega pa zato, ker me zanima kdo bo zmagal na Euro04, prav žal mi bi bilo, če tega ne bi nikoli zvedela;) (Three lions on the shirt….30 years of hurt…GO ENGLAND;D)

Smisla ni. To so si ga izmisliti tisti ljudje, ki so rabili nekaj vec, za preziveti iz dneva v dan…

Od kod smo prišli? Kje smo? Zakaj smo tu? Kam gremo?
ZAKAJ MORAMO UŽIVATI?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close