Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Smisel komunizma na kratko, korupcija?

Smisel komunizma na kratko, korupcija?

Mi zna nekdo smisel komunizma v stavku ali dveh razložiti in pa zakaj so sedanje komunistične države v razsulu pa zakaj so ex-komunistične države polne korupcije?

Je komunizem takole:

uravnilovka za vse, pridne, lene. Dohtar ne sme imeti veliko večje plače kot on za tekočim trakom.

Pa kdor ima partijsko knijžico, partijsko šolo, lahko postane šef, direktor, čeprav nima faksa.

Teokracija je rezim. To je tisto ta pravo. Sam ljudi moras imet. Npr Omer ko je bil khalifa… Naj bi zena njegova govorila nekako v smislu da je Bog dao da nikad nisi posto khalifa… Zakaj? Ker naj bi bili otroci lacni. Na tleh naj bi sedeli. Zakaj to? Strah ga je bilo karkoli vzet zase. Vedel je da bo polagal racun. Al Omer je Omer. Od njega je i šejtan bježo.

Komunizem je lahko uspešen samo, če bi obstajal družbeni konsenz da se dela v skupno dobro in da se posameznik odpoveduje imeti več kot dejansko potrebuje. V družbi kjer je vsak posameznik pripravljen prevzeti odgovornost in opraviti naloge s katerimi prispeva v skupno dobro. Če tega konsenza ni potem je komunizem možen samo kot vsiljen sistem v katerem tudi neodgovorni in leni posamezniki lahko svirajo kurcu prema suncu in bodo vseeno imeli želodce polne.  Vsiljenemu sistemu kot je komunizem so hitro dnevi šteti in se lahko obdrži z represijo samo določen čas.

Odgovor na objavo uporabnika
Bobu bob, 28.09.2021 ob 20:31

Komunizem je lahko uspešen samo, če bi obstajal družbeni konsenz da se dela v skupno dobro in da se posameznik odpoveduje imeti več kot dejansko potrebuje. V družbi kjer je vsak posameznik pripravljen prevzeti odgovornost in opraviti naloge s katerimi prispeva v skupno dobro. Če tega konsenza ni potem je komunizem možen samo kot vsiljen sistem v katerem tudi neodgovorni in leni posamezniki lahko svirajo kurcu prema suncu in bodo vseeno imeli želodce polne.  Vsiljenemu sistemu kot je komunizem so hitro dnevi šteti in se lahko obdrži z represijo samo določen čas.

Dobro napisano.

Sem enkrat gledala film o Marxu in Englsu pa ja, osnove so bile nekako tako zastavljene kot ti omenjaš.

AMpak kaj, ko to pomeni, da bodo pridni, sposobni imeli toliko kot oni leni, nesposobni.

Mi je pa zanimivo, če pogledamo te ex-komunistične države v Evropi, povsod korupcija.

Odgovor na objavo uporabnika
nekomunistka302, 28.09.2021 ob 20:37

Dobro napisano.

Sem enkrat gledala film o Marxu in Englsu pa ja, osnove so bile nekako tako zastavljene kot ti omenjaš.

AMpak kaj, ko to pomeni, da bodo pridni, sposobni imeli toliko kot oni leni, nesposobni.

Mi je pa zanimivo, če pogledamo te ex-komunistične države v Evropi, povsod korupcija.

Saj tudi v naši bivši skupni državi nismo imeli vsi enako. So pa lahko delavci z najmanjšimi plačami celo hiše gradili. Socialna varnost je bila precej visoka in takih pod pragom revščine je bilo manj kot danes. Tudi kriminala je bilo veliko manj.

Sedaj pa smo kljub razprodaji državnega premoženja, zapufani vedno bolj in ravno nižji in srednji razred bosta še rodove plačevala te kredite, politiki in višji razred imajo svoje premoženje večinsko skrito v tujini (predvsem izven EU in dvčanih oazah).

Pod črto gledano, mislim, da v Sloveniji zadnjih 30 let nismo dobro izkoristili in smo primerjano z ostalimi vzhodnoevropskimi državami v večini izgubljali prednost, ki smo jo imeli.

Ne razumeš, da obstaja samo kapitalizem.

Diktatizem=Kapitalizem

Brez pravic, diskriminacija, majhne mezde, veliki davki, višanje cen in spuščanje mezd, tajkuni, diktatorstvo, policijske ure, poseg v človeka.

Kapito?

Zdaj pa nehaj sanjati že o komunizmu, ki ga sploh več ni…

komunizem je kot lesen sporhet… nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Ce pa bo, bo samo za enkrat…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close