Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SMETANOVI PIŠKOTI

SMETANOVI PIŠKOTI

Pozdravljeni,

mogoče ima kdo v svoji zbirki dobrot shranjem recept za smetanove piškote. Zelo dobri so tisti iz privat cukr pekarije v Vižmarjih, vendar raje bi jih poiskusila tudi sama speči.

lp, Škrat

mi smo jih ze parkrat tam kupili!! res so zelo dobri! tudi mene bi zanimal recept-ce ni prevec kompliciran! rada pecen bolj “ajnfoh” stvari!!:)) lp petra

Hej,Skrat! Ne poznam tistih iz Vizmarj,imam pa recept za Smetanove prestice.To jr recept iz moje knjige.Naredim jih rada rada,ker ni pec.praska.
Mogoce ti bo v pomoc.

SMETANOVE PRESTICE

*375g mehke bele moke* presejemo na desko in v kupcek napravimo jamico.Vanjo damo

*1 cajno zlicko sladkorja,2 zavitka vanilijevega sladkorja,125ml(1/8 l)
kisle smetane*

in vse zmasamo s samo delom moke v grobo kaso.

*250g(Vem,je veliko!) masla narezemo z lesenim nozem(da se malo ne topi od rok) na kosce,stresemo na testeno kaso,potresemo s preostalo moko in hitro z marzlimi rokami ugnetemo v gladko testo.Vejetno se bo malo lepilo,zato delaj res hitro in takoj v hladilnik za pol ure.

Ta cas pa porabi za izelavo posipa.
Zmesas*100g kristalnega sladkorja in 50g nasekljanih olupljenih mandljev.*
To bos rabila,da bos z njim potresla namazane prestice.

Testo razvaljaj 1/2cm na debelo,narezemo na 1/2x 22cm dolge trakove,te pa zavijemo v preste.Prestice premazemo po zgornji strani s kondenziranim mlekom.(Jaz kar s sladkano kislo smetano,ker k.m nimam vedno doma,je pa dobro.)

V posip vtisni gornjo stran prestic(ali posipaj),zlozi jih na peki papir v pekac in v pecico.

Temperatura pecice: 200-250 stopinj C. Cas pecenja:priblizno 10 minut.

Opomba: Ti lahko izrezes piskotke raznih oblik-zvaljas lahko malo tanjse;
roke in vse ostalo mrzlo,tudi prostor.Potem bo rahlo,ker se mascoba ne bo topila in izlocala.Nic ne uporabljaj multipraktika ,vse rocno.
Lahko najprej zvaljas samo pol testa,druga caka v hladilniku.Jaz delam vedno tako.

Ni tezko!! Lep dan pri ustvarjanju piskotkov,seveda ce se ti zdi recept primeren. Pozdravcek Babi

Haj hoj, hvala za recept. Bom poiskusila in sporočila. Še kompliment, bi pa bila pajek v kotu vaše kuhinje in občudovala dobrote iz babičine kuhinje. Če bom le utegnila se pridružim srečanju.

lep dan, škrat

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close