Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika smetanova omaka

smetanova omaka

Kako jo naredite in s katero smetano – sladko ali kislo

Ker imam kislo skoraj vedno v hladilniku,dodam kislo. Če imam sladko,dam vsake malo…

Jaz kupujem kar smetano za kuhanje, je ne dobiš povsod, bolj v večjih centrih – je pa ena Dukatova, ene so pa mislim da italijanske – je ful dobra, ker se ravno prav zgosti, pa vmes daš še mal parmezana in kak košček gorgonzole, njami! Imam kar lušt za testenine – spet!

Res največkrat s tisto za kuhanje. Lahko pa tudi s kislo ali navadno sladko. Naredi se pa – odvisno za kaj. Za meso (poprove zrezke npr. sem recept napisala pod poprov steak), za testenine zelo enostavno – malo čebulice podušim dodam npr šampinjone (ali pa ne), smetano, malo topljivega sirčka (tistega v lističih)… Vse po okusu. Za povrhu je fino še malo parmezana naribat – ko so testenine že na krožniku. Včasih naredim tudi grah v smetanovi omaki (grah na čebulico, malo zalijem z juho (iz kocke) in nekaj časa kuham, ko je primerno mehak ga zalijem še s smetano).

Za kuhanje, če te ni v hladilniku je pa Alpska vedno.
Ker, kot mi je rekla ena Italijanka (ki mi je to za kuhanje prijazno prinašala:) ) da, če imaš v hladilniku smetano imaš vedno kaj skuhat. Pašta je pa tako vedno v omari:)))

Smetana za kuhanje, tudi manj maščobe ima.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close