Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika smetanova krema

smetanova krema

Na tem forumu sem pred časom zasledila kremo, ki jo pripraviš iz enakega dela sladke in enakega dela kisle smetane.
Sedaj me pa zanima postopek, če je katera to kremo delala. Ali sladki stepeni smetani primešaš kislo smetano z električnimi mešalnikom ali jo moraš primešati na roko itd. A je ta smetana potem dovolj čvrsta, da jo uporabiš za nadev npr. za torto?
Hvala in lep dan, oli

Jaz jo naredim tako (razmerje med obema smetanama je 1:1)

Najprej stepem sladko smetano, dodam kremfix (ni nujno) in žlico ali dve sladkorja v prahu, ko je smetana trda, pa dodam še kislo smetano – jaz ko kar z mešalcem.

Jaz sem jo vedno uporabila v kombinaciji s sadjem ali kakšno drugo kremo. Kompaktna ni nič bolj kot sama sladka smetana (oz. mogoče malenkost bolj).

Lahko ji dodaš še kokos ali kaj podobnega.

LP, Staša

Tako kot pravi Staša – najprej sladka smetana, potem kisla (bolj previdno, na nizki stopnji mikserja). Za to kremo se dobro obnese rastlinska smetana (tista v takem modrem tetrapaku – mislim da je slovenske “znamke”), ker je stepena zelo zelo trda (jo je samo skoraj nemogoče uporabit za mazanje po pecivu (če jo seveda do konca stepeš) in potemtakem ne rabiš nobenih dodatnih kremfixov. Tudi dodatno sladkanje take kreme ni porebno. Kakšnih dodatkov (sadje itd.) pa ta krema tudi nujno ne potrebuje, ker sama deluje precej osvežilno (malo pokisli).

Si bom zapomnila glede rastlinske smetane…. sicer je najbolj ne maram, ampak si predstavljam, da se v tej kombinaciji obnese tako iz vidika čvrstosti kot tudi okusa.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close