Smešna imena vasi/naselij/krajev…
Zlasti lepo pa mi kot gorniku in alpinistu zvenijo imena slovenskih gora (cel kup jih je): Draški vrh (vrhovi), Ponce (Martuljške in Rateške Ponce), Oltar, Rokavi, Kukova špica, Prisojnik, Rogljica, Rigljica, Vernar; v Kamniških pod Koglom – Gamsov skret, Skuta, Štruca, Rzenik.
Zlovešče (nekaj tudi zaradi lastnih izkušenj) v tujih gorah pa Eiger, Dru, Freneyski stebri v Mont Blancu, Triolet, Grepon.
Postaja – pri Mostu na Soči
Pekel – ni kraj, ampak predel na enem hribu.
Pod ključem – predel blizu Mosta na Soči. Po legendi naj bi bilo tam nekoč veliko jezero in naj bi imeli tam privezane čolne, zato naj bi v skalah nad cesto še vedno bili ključi (klini). Pred nekaj leti so na cesti, ki tam poteka zaradi padanja kamenja, zgradili cestno galerijo in “pameten” strokovnjak je namesto imena Pod ključem na tablo ob cesti napisal V ključu, češ da naj bi pod ključem pomenilo biti zaprt. K sreči so se domačini takim pametnjakovičem uprli in zdaj tam stoji tabla s pravim napisom Pod ključem.
Pa Zleteče in Drbogovje. Ko sem bila otrok sem mislila, da je to izmišljeno. Pa Rtiče, Artiče, Križ, Krmelj, Boštanj/pogosto ga še na tv preberejo narobe- Boštjan/, Radeče, Radna, Kompolje, Apnenik, Breg na Polju, Videm,Arto, Ardo, Šentjur na Polju, Lisca, Preska,Topolovec, Zapuže, Lesičje jame, Mrtovec…
Forum je zaprt za komentiranje.