Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Smerokaz-pravilno

Smerokaz-pravilno

Si imela pač slabo avtošolo – smernik se vklopi :

– pri vsaki menjavi voznega pasu ali smeri vožnje (torej na štiripasovnici če greš na levi ali desni pas, pri zavijanju na prednostno/neprednostno cesto in pri zapuščanju krožišča)
– pri prehitevanju na dvopasovni cesti pred pričetkom prehitevanja in vklopljen mora biti dokler ne prehitimo vozilo(a)
– pri tabli za potek prednostne ceste, če le-ta zavija levo ali desno

No, tisto premikanje pred semaforjem gre meni tudi na živce, čeprav to kaže verjetno samo na to, da imajo slabe živce in ne morejo stati na miru, če pa imajo nogo na bremzi, to pa me res ne moti. Njihova stvar. Vsaj ne morejo drseti in zadeti vate, pa še naprej se ne morejo premikati :))

Plesalka
Re: Smerokaz-pravilno
01.06.08 16:39

Jaz ga dam vedno. Se pa z možem vedno kregava, ker ga on na prednostni ne da. Pravi:”Saj sem na prednostni, ni treba, pa daj že mir.”

Tvoj mož je butast,oprosti,ampak tako je.Tud če si na prednostni cesti morš vklopit smernik,ko zavijaš,da drugi za tabo vedo kaj nameravaš in se temu ustrezno prilagodijo.Primer:recimo,da zavijaš levo in te kdo hoče prehiteti,če ne boš vklopil smernika te najbrž bo,ker bo mislil,da cincaš,v resnici si pa le upočasnil zato ker boš zavil.Če pa boš nakazal s smernikom,da zavijaš,te pa najbrž ne bo prehiteval,saj noče tisti zadaj za tabo s sprednjim delom svojega avta,prileteti v tvojega v levo bočno stran.To samo en primer,pa še kaj bi se našlo,kar govori v prid vklapljanju smernikov,pa če nisi na prednostni ali pa si.

New Report

Close