smart office tipkovnica
Pozdravljeni!
Nabavil sem si tipkovnico SMART OFFICE KEYBOARD BTC 8190A, črne barve, z kolutkom v spodnjem delu….
Inštalacija je potekala normalno in ni bilo problemov…
Sedaj pa, ko vklopim tipkovnico v mašino, se na spodnjem delu pri kolutku vklopijo vse 4 kontrolne lučke od Num Lock, od Caps Lock, Scroll Lock in še ena, ter tipkovnica ne dela oz. mi v začetni fazi pri ponovnem zagonu celo napiše, da ne najde keyboard…… in je dejansko neaktivna.
Vprašanje se glasi:
Ali je tipkovnica dejansko v okvari in ali je mogoče, da namestitvene zadeve niso pravilne, čeprav je vse to samo zinštaliralo brez problemov.
Je kaj tretjega….
Za koristne odgovore se zahvaljujem že v naprej.
Včasih se pri kakšni starejši škatli dogaja, da ni dobre povezave med vtičnico za tipkovnico in PS vtičem. Lahko bi bilo tudi to. Če vtič ni poškodovan, poskusi tipkovnico na kakšnem drugem računalniku, lahko kar brez gonilnikov, samo toliko, da boš videl, ali jo računalnik prepozna. Upam, da ni takšen model, da bi zahteval instalacijo? Običajno so BTC tipkovnice solidne.
Žal tudi tvoja verzija ne bo držala….
Konektor je OK, sem pa pozabil še nekaj rečt…
Prvič ko sem zagnal in inštaliral, sem poizkusil in je zadeva delala normalno, zelo dobro, vse funkcije, ko pa sem opravil ponovni zagon, je začelo štrajkat…
Ampak stara tipkovnica na istem vhodu dela normalno….
No lahko mi rečeš, da nazaj vzamem v roke pisalni stroj in kuglce ampak….
Rad bi da bi mi delalo, moreš mislt…
No šalo na stran… res bi rad vedel vzrok…. bom verjetno zamenjal, pa da vidim.
Hvala vseeno obema.
Lahko se kaj narobe z gonilniki, ti Kitajci so muhati. Za svojo BTC 9000A tudi nisem mogel uporabiti priloženega gonilnika, ampak sem nekaj podobnega zbrskal z neke kitajske strani. Novejšim modelom pa že prilagajo ustrezen softver. Če ti ne bo uspelo, morda vendarle poskusiš z reklamacijo, morda bo več sreče. Mora gret!
Forum je zaprt za komentiranje.