Službeno bivanje pri mami – a zastonj??
Pri nas je vse na hojladri, mislim, da je dovolj povedano. In velikokrat se kej plača na roke. Zato menim, da bi šlo tudi v tem primeru to skozi. Vprašanje je le, če bo želel, ne če lahko, če bo želel.
Drugi stroški, malico dobim, osnovno, prevoza na delo pa ne. Hecna stvar, živim manj kot km od firme, delam pa cca 5 km stran.
Kot sem rekla, na hojladri.
V glavnem, prebrala sem vse, odločila pa se bom sama. Mi gre pa res vedno bolj na živce to vzdušje na Mon-u. Človek nekaj vpraša, potem je nekaj časa kul, potem se pa usuje po njem.
Na koncu sem jaz kriva ker imam stalno bivališče pri mami (ker stalnega tu kjer živim ne morem imeti, ker sem v podnajemu) in ker se mi določene poteze vodilnih ne zdijo pravilne in malodane se zdi, kot da se vam ravnanje direktorja zdi primerno. Ja, ne more nakazat, saj je jasno, da mu ne more izdat računa, ampak vse se da, če se hoče. Če bi bil pošten, bi sam rekel, da mi do nakazal xy denarja več za stroške, recimo.
Ampak najlažje se je virtualno spravit na nekoga, ane? Saj ne zamerim, tudi sama to počnem, ko sem nedofukana in ko imam pms. Ampak nekateri tuki gor ga imate očitno vedno.
Hvala pa tistim, ki ste bili “normalni”.
Tukaj vpijete, da direktor nima z njeno mamo nič in imate prav. Ampak ker tudi njena mama nima nič z direktorjem, ni nje dolžna vzeti za dva tedna in delati direktorju uslugo. In gospa čisto komot direktorju reče, da je mama noče vzeti, ne more vzeti, je bolna itd. Stalno prebivališče tukaj ne igra nobene vloge.
Gospod direktor se je znašel, da prišpara. Kot ti novodobni podjetniki, to špara pri vsem, samo pri sebi ne. Ta domačnost saj tam imaš mamo, boš zastonj je čisto neprofesionalna.
Dobri nasveti, zdej nazadnje, hvala! Tista o potnih stroških je super, pa še legalna, hehe! 🙂 Drgač pa ja, sam tok ma prav, direktor bi rad prišel zastonj skozi. Sej se mi ne gre tolk za denar, seveda pomaga in seveda ga nimam tolk da bi ga metala skozi okno in ITAK da bom mami dala zraven, sam zdej pa se je zraven prištulil še princip. 🙂
sem zadnjih 15 let v času radgopnskega sejma zastojn bivala pri mami.
ta ljubši sodelavki je pa direktor plačeval hotel. Seveda se je na sejmu pojavila le za par ur, prej in potem je koristila bazen v hotelu.
pa ni direktor hotel slišati, da bi bile obe v hotelu ali obe pri moji mami.
Pač moraš biti tiho, če hočeš službo obdržat.
A te bo gledala ali ne je ena stvar, druga pa ta, da voda, hrana in elektrika tudi doma niso zastonj. Torej, če bivaš pri mami, prispevaš za te stroške, ki bi jih v vsakem primeru imela tudi, če bi bila doma. Ne razumem, zakaj bi ti moral zdaj to direktor plačevat. Če ti ne plača hotela, ti naj pač obračuna pot na delo za ta dva tedna in ti nanese 432 eurov, pa se furaj vsak dan tja in nazaj. Ne vem v čem je zdaj tak problem.
A te bo gledala ali ne je ena stvar, druga pa ta, da voda, hrana in elektrika tudi doma niso zastonj. Torej, če bivaš pri mami, prispevaš za te stroške, ki bi jih v vsakem primeru imela tudi, če bi bila doma. Ne razumem, zakaj bi ti moral zdaj to direktor plačevat. Če ti ne plača hotela, ti naj pač obračuna pot na delo za ta dva tedna in ti nanese 432 eurov, pa se furaj vsak dan tja in nazaj. Ne vem v čem je zdaj tak problem.[/quote]
Direktor ji bo itak predlagal, da ji najame apartma, ker bo prišel manj kot 432€:) Problem je v tem, ker ONA noče apartmaja. Če pa ga noče, pa naj bo pri mami in tiho.
Če bi bila jaz direktor, bi ji ponudila, da ji plačam najem apartmaja, ker potne stroške ne bom plačeval. Potem naj se pa odloči. Če noče apartmaja, naj bo pa pri mami.:) Zastonj.
Pa saj to je jasno.:)) Stvar je v tem, da AVTORICA noče apartmaja in hoče biti raje pri mami. Bi pa seveda raje tisti denar od apartmaja vzela, dala mami, karkoli. Tako pa ne gre, ljubčki. Apartma za dva tedna, ki ni v hotelu, stane komaj 100€. Če misli avtorica težit, da hoče potne stroške, bi jaz namesto direktorja predlagala najetje apartmaja, potni stroški pa ne pridejo v poštev. Torej, naj vzame apartma ali pa naj bo pri mami, če noče apartmaja.
Tale logika ne drži vode. Kot prvo, kolikor se boš ti več tuširala in prala pri mami, se boš manj doma. Torej boš doma imela toliko nižjo položnico za vodo in elektriko, mami boš pa dala zraven. Ne vem, zakaj bi ti morala služba financirat umivanje, saj ti domačih položnic najbrž tudi ne plačuje.
Drugič, kar se tiče hrane, to ni vprašanje namestitve, ampak dnevnic. Ti boš pri mami, sodelavec je bil v apartmaju, jest morata pa obadva. Tako kot je dobival on dnevnice, jih boš tudi ti. Predvidevam, kajti to nima nobene veze s tem, kje bivaš.
Sicer je pa to, da bi on tvoji mami iz lastnega žepa plačeval za tvoje bivanje, malo utopično razmišljanje. Konec koncev, potem si vsi lahko najdemo neke kolege v krajih, kjer imamo seminarje, tam bivamo in si delimo dobiček. Kao, ne rabim hotela, samo mojemu prijatelju malo prispevajte.
Če že kaj, vztrajaj pri apartmaju, magari z argumentom, da v stanovanju zate sploh ni prostora.
Tale logika ne drži vode. Kot prvo, kolikor se boš ti več tuširala in prala pri mami, se boš manj doma. Torej boš doma imela toliko nižjo položnico za vodo in elektriko, mami boš pa dala zraven. Ne vem, zakaj bi ti morala služba financirat umivanje, saj ti domačih položnic najbrž tudi ne plačuje.
Drugič, kar se tiče hrane, to ni vprašanje namestitve, ampak dnevnic. Ti boš pri mami, sodelavec je bil v apartmaju, jest morata pa obadva. Tako kot je dobival on dnevnice, jih boš tudi ti. Predvidevam, kajti to nima nobene veze s tem, kje bivaš.[/quote]
Ja, ok, kaj pa če imava s partnerjem doma plin in pride položnica drugačna kot pri recimo olju. Al pa recimo Velenje, ki je vezano na šoštanjsko elektrarno, ima drugačne položnice kot recimo nekdo v centru LJ – to ni primerljivo, sori in niti pod razno ne gre za plačevanje položnic meni, mami, komurkoli pač že.
DNEVNIC NI!!! Jih ni bilo ne za sodelavca, ne zame, ne za nobenega – ker imamo dodatek za prehrano dovolj visok! Tak je pač argument.
Še vedno nekateri ne dojamejo bistva, čeprav z dobro mislečimi nasveti.
Primorka, pa kje ti vidiš, da mi je bil ponujen apartma??!!!!!!!!!!?????????????? ! Kaj ti ni jasno?? O denarju in apartmaju kle sploh ni govora, ker hoče g. direktor imet vse zastonj, ne vpraša ne če lahko, če je moja mama sploh pokretna, če sploh ma sobo, če se sploh razumeve, NIČ. Vidi le ZASTONJ varianto in prihranek nekaj evrov. Meni se to ne zdi fer in sem sodeč po odgovorih tuki gor čudna in bi mu morala še jaz kaj prispevati.
In prav vidim kako eni obračate zadeve. Meni sploh nihče ni ponudil apartmaja, direktor je jasno in glasno rekel da grem živet k mami, ker je pač tam doma in da se bove družile, to je to!
Kot že enkrat prej, hvala za nasvete, bom že uredila zadevo, ne bom tiho, ker se mi ne zdi fer in če vam je prav al pa ne, polovico denarja, ki bi ga dal za apartma v katerem bi bil sodelavec (ČE BI BIL!) bom vsekakor zahtevala.
In nenazadnje, lahko bi vsaj vprašal, ne pa kar določil. Ena je napisala, bodi tiho. Hja, zato pa je tako kot je v naši državi, ker si lahko dovolijo vse in jo odnesejo brez posledic.
Če se že meni ne da več ukvarjat z mojo mamo in mojim direktorjem, se tudi vam ni treba. 🙂 Pa lep večer želim!
LeeLee, vse je že napisano zgoraj, ne da se mi več razlagat, ker se je tema že zdavnaj izpela. Očitno imam jaz druge poglede in se mi tako ravnanje pač ne zdi normalno, kot večini, ki bi direktorju še plačala za ta luksuz, da se 14 dni živi na račun mame (mimogrede, najemnino doma bo vseeno treba plačat, mi ne bodo odšteli 14 dni, ker me ne bo, kot se je prej neki računalo) Me ne skrbi. 🙂
Pa dajte že nehat s tem apartmajem – še enkrat – zadnjič –
apartma ni opcija!!!
v apartmaju biva sodelavec, ki NIMA mame v kraju dela!!!
direktor bi rad skenslal stroške apartmaja na račun moje mame in njene pripravljenosti da me sprejme za 14 dni, brez da bi kogarkoli vprašal, brez da bi dal za dnevnice!!!
direktor lahko denar za mojo mamo vključi v navidezne potne stroške, lahko da pa tut na roke, če bi prebrala malo višje, bi videla, da se tudi to dela!!!
Ajajaj, se počutim kot v OŠ, ko smo se šli telefončke… čaučau!
Ja, kapiram.:)) Ni ti še ponudil apartma. Seveda bi on najraje, da pride skozi brez plačila. Ampak če greš tja in zagnjaviš, da k mami ne moreš iti, ti bo pač dal apartma. Lahko mu rečeš, da je k mami nepredvideno prišlo sorodstvo iz Mehike, magari in ne moreš tja. Potem ti bo moral ponuditi apartma. Ampak tebi do tega ni, ali ne?:)
Pa kaj se razburjaš? Dejstvo je, da ne boš pri šefu nič dosegla, če boš vdrla v njegovo pisarno in začela sitnarit, da hočeš, da da tvoji mami 100 evrov na roke za položnice, ker boš ti tudi tam cunje prala. Za tako zahtevo nimaš osnove.
Zato je bolje, da že vnaprej narediš plan in zahtevaš nekaj, do česar dejansko imaš pravico. To je apartma ali potni stroški. Enostavno ne pristat na bivanje pri mami, to sem ti že zgoraj napisala.
Ampak zahtevaj nekaj, kar ti dejansko pripada, ne neke nebulozne gotovine mami na roko, ker tega vsekakor ne boš dobila, pa naj bo to fer ali ne.
JOJ, kolikokrat naj napišem, da NOČEM, DA MI PLAČUJE HOTEL! Rada bi le, da bi dal nekaj denarja, recimo polovico tega kar bi dal za hotel, MOJI MAMI! Ne meni, mami! Ker obremenjuje njo, ne mene. In ne, nobenih dnevnic, nobenga dodatka, NIČ. Če se že za bivanje grebe, no, prosim.[/quote]
pa dobro, kaj tebi ni jasno, da nobena firma ne more kar tako eni osebi karkoli izplačevat?[/quote]
Čaki, čaki. A ni ona zgoraj napisala, da je v tistem kraju – pri mami- prijavljena? Torej dobi povrnjeno vožnjo za 120 km? Ker iz nekaj postov je razvidno, da ona živi nekje drugje neprijavljena? Če se prav razumela, potem res ne bo direktor plačeval njeni mami za bivanje pri njej, a ne?
Stalno bivališče še ne pomeni, da ima posteljo na razpolago. Zato pa ima prijavljeno začasno prebivališče drugje, kjer ima svojo omaro, posteljo,… in kjer živi.[/quote]
Nikjer ni napisala, da je začasno drugje prijavljena. Morda si ti nora, ona sigurno ni, da bi v podjetju povedala, da (začano) živi drugje.
Stalno bivališče še ne pomeni, da ima posteljo na razpolago. Zato pa ima prijavljeno začasno prebivališče drugje, kjer ima svojo omaro, posteljo,… in kjer živi.[/quote]
Nikjer ni napisala, da je začasno drugje prijavljena. Morda si ti nora, ona sigurno ni, da bi v podjetju povedala, da (začano) živi drugje.[/quote]
joj, no. pa saj je napisala, da živi 5 km stran od svoje firme in da ji firma ne povrne potnih stroškov kot tudi nobenemu drugemu ne. Povračilo za malico pa dobi. Direktorju je torej čisto vseeno od kod se ona vozi in kje je prijavljena in to je vedela, ko je nastopila službo. Pa kje še vračajo potne stroške razen v javni upravi, lepo te prosim. sploh za 120 km???? Zakaj bi delodajalec plačeval nekomu potne stroške, naj mu da normalno plačo, pa si bo že sam za bencin plačeval. Saj tega nikjer ni. Mislim, če se prijaviš iz LJ, da boš delal v KP in se vsak dan vozil, tvoja stvar, zakaj bi to delodajalec plačeval? Drugo je, če te firma pošlje nekam nekaj nadomeščat za določen čas. Potem je prav, da ti ali plača potne stroške za tisti čas ali pa plačal bivališče. Kolikor jaz vidim, je v tem postu dilema v tem, da je šef rekel, kako fajn, da ima ravno mamo tam in bo lahko zastonj pri njej. Ona pa lahko komot reče, da pri mami ne bo in da hoče apartma ali pa naj ji plačajo potne stroške, če apartmaja nočejo dati. Nima pa pravice zahtevati nek keš na roko, samo tega očitno noče razumeti.
Drugače pa šefa čisto nič ne briga, od kod se ona vozi k njim v službo, pač ne daje potnih stroškov, če se je človek sam odločil, da bi delal pri njih. Če živi drugje, naj si najde bivališče v bližini službe. Če ne, bo zaposlil nekoga drugega. NI problema. Očitno so bile te stvari jasne na začetku.
Forum je zaprt za komentiranje.