Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Službeno bivanje pri mami – a zastonj??

Službeno bivanje pri mami – a zastonj??

No, tole me je pa prav razkurilo! Direktor bi rad da nadomeščam nek dopust v cca 120 km oddaljenem kraju in ker tam čiiisto slučajno živi moja mama, se seveda pričakuje, da bom bivala pri njej. In seveda, pričakuje se, da bom tam 14 dni bivala zastonj. Seveda je to prej počel sodelavec, ki so mu lepo najeli apartma, zame ga pač ni treba, ker je tam mama, direktor prihrani, vsi veseli.

Mama je upokojenka, nima ne vem koliko denarja in zdi se mi pošteno, da bi ji direktor plačal, vsaj simbolično. Ker, nenazadnje, ni njena dolžnost da me sprejme, še manj da se pričakuje, da bo to storila brez problemov.

Naj rečem za plačilo? In, obstaja mogoče kak člen ali kaj podobnega, na katerega se lahko sklicujem?

Hvala!

ne rabiš členov ker velja to kar velja za sodelavca oz. kot če tvoje mame ne bi bilo. in to tudi jasno povej. če pa ne boš, pa pač ne boš. pa take stvari se že takoj na začetku razčisti, takoj ko direktor omeni kaj takega.

Naj ti plačuje bivanje ali prevoz.

Reči, da je tvoji mami davčna zarubila stanovanje in da ti naj plača potne stroške ali pa najame app.
Ko ga šljivi….

Ce ne bi vedel. da tam zivi tvoja mama bi pa imela mir. Je treba vse povedat?

to da bo on mami plačeval, kar pozabi, če bi že hotel ne more, ker bi mu mama morala izstavit račun. On mora, hoče ali noče tebi plačati apartma. Samo vprašanje je, če maš tok jajc, da boš to zahtevala, marsikdo bi šel k mami in bi bil lepo tiho. Ja, je pa bedno kako se ljudje, v tvojem primeru direktor hitro naslonijo na zastonjkarijo.

Ah al pa mu reči, da pri mami ne boš ker se z njo ne razumeš.

Mogoče samo še zato obdržuješ službo. Jaz se ne bi drznila nič črhniti. Smo le brezpravna raja.

Kensington, tam imam stalno prebivališče, nekako ne morem prikriti, hm? Hvala, bom neki zgruntala… ne vem še kaj sicer, ampak ok. 🙂

veš kaj, če imaš ti v kraju stalno prebivališče, potem ti pod nobenim pogojem ne more firma plačat apartmaja.

Res je.
Pac on pricakuje, da bos ti sama od place pokrila stroske. Za njega je to elegantna resitev zate pa ni.

To me spominja na bivsi direktor ki je hotel, da pri meni stanuje en nov sodelavec ki je prisel iz tujine za 1 leto dokler se ne najde stanovanje.sem mu lepo rekla naj ga ker vzame k njemu doma!!!

Ako bi bio Srbin, bi ti bio privlacan. Po jedni godini bi se vencala.

Če imaš pa tam stalno bivališče, potem pa sploh nimaš kaj ugovarjat. A do sedaj ti je pa plačeval potne stroške (za 240 km vsak dan – to se ti je nabralo!!!), bivala pa si nedaleč od firme?

Če ima prijavljeno začasno bivališče ji plačuje potne stroške od tam.

veš kaj, če imaš ti v kraju stalno prebivališče, potem ti pod nobenim pogojem ne more firma plačat apartmaja.[/quote]

Oh, saj niti ne pričakujem, da bi mi plačal apartma, itak da grem raje k mami. Sam ni mi pa všeč, da razmišlja v tem stilu, aha, mamo ima tam, kar k njej nej gre (z besedami “se boste malo družle!?), meni pa ne bo treba plačevat apartmaja ne nič, itak bo pri njej zastonj.
Na srečo se razumeve, ampak vseeno pa se mi ne zdi lepo, da se jo obremenjuje s tem in pričakuje da me bo pač gledala 14 dni, ker tukaj je hrana x2, voda, najbrž bom dala tudi kaj prat,… Jaz že lahko kaj prispevam in tudi bom, ampak se mi nekak ne zdi pošteno.

Ne, potnih stroškov mi ne plačuje sploh, četudi sem od firme cca 5 km. 🙂 Ne nabira se nič, razen minus na računu. 🙂

Spet nekaj predvidevate. Sem prepričana, da temu ni tako.
V našem podjetju se potni stroški ne izplačujejo na podlagi stalnega prebivališča, temveč kraja bivanja, tj. začasnega prebivališča. Podpišemo obrazec, ja, ker so bile zlorabe.

Kar se pa tiče avtorice. Nima on kaj pričakovat. To ni tvoje bivališče, ne stanuješ tam. Relacija mati-hči tu ne igra vloge. Jaz osebno niti hotela ne bi 14 dni spet živet z mamo. Znorim. Jo imam rad, se obiskujeva, a potem se neha …

veš kaj, če imaš ti v kraju stalno prebivališče, potem ti pod nobenim pogojem ne more firma plačat apartmaja.[/quote]

Oh, saj niti ne pričakujem, da bi mi plačal apartma, itak da grem raje k mami. Sam ni mi pa všeč, da razmišlja v tem stilu, aha, mamo ima tam, kar k njej nej gre (z besedami “se boste malo družle!?), meni pa ne bo treba plačevat apartmaja ne nič, itak bo pri njej zastonj.
Na srečo se razumeve, ampak vseeno pa se mi ne zdi lepo, da se jo obremenjuje s tem in pričakuje da me bo pač gledala 14 dni, ker tukaj je hrana x2, voda, najbrž bom dala tudi kaj prat,… Jaz že lahko kaj prispevam in tudi bom, ampak se mi nekak ne zdi pošteno.[/quote]
nobene dnevnice ti ne pripadajo? dodatek za delo izven domačega kraja?

Odkrito povedano, jaz delavcu v kraju kjer ima stalno prebivališče tudi ne bi plačevala hotela.

Na srečo se razumeve, ampak vseeno pa se mi ne zdi lepo, da se jo obremenjuje s tem in pričakuje da me bo pač gledala 14 dni, ker tukaj je hrana x2, voda, najbrž bom dala tudi kaj prat,… Jaz že lahko kaj prispevam in tudi bom, ampak se mi nekak ne zdi pošteno.[/quote]

Odkrito povedano, jaz delavcu v kraju kjer ima stalno prebivališče tudi ne bi plačevala hotela.[/quote]

JOJ, kolikokrat naj napišem, da NOČEM, DA MI PLAČUJE HOTEL! Rada bi le, da bi dal nekaj denarja, recimo polovico tega kar bi dal za hotel, MOJI MAMI! Ne meni, mami! Ker obremenjuje njo, ne mene. In ne, nobenih dnevnic, nobenga dodatka, NIČ. Če se že za bivanje grebe, no, prosim.

Stalno bivališče še ne pomeni, da ima posteljo na razpolago. Zato pa ima prijavljeno začasno prebivališče drugje, kjer ima svojo omaro, posteljo,… in kjer živi.

Hvala Jalur. Tako nekako, ja.

Stalno bivališče še ne pomeni, da ima posteljo na razpolago. Zato pa ima prijavljeno začasno prebivališče drugje, kjer ima svojo omaro, posteljo,… in kjer živi.[/quote]

potem pa to ne more imet prijavljeno kot stalno prebivališče.

Odkrito povedano, jaz delavcu v kraju kjer ima stalno prebivališče tudi ne bi plačevala hotela.[/quote]

JOJ, kolikokrat naj napišem, da NOČEM, DA MI PLAČUJE HOTEL! Rada bi le, da bi dal nekaj denarja, recimo polovico tega kar bi dal za hotel, MOJI MAMI! Ne meni, mami! Ker obremenjuje njo, ne mene. In ne, nobenih dnevnic, nobenga dodatka, NIČ. Če se že za bivanje grebe, no, prosim.[/quote]

…da on ne more tvoji mami plačat AMA NIŠTA !?!?!?!?!?!. Ja, lahko ji iz svojga privat tošelna da , ne more pa s firme nakazat, mater, dej dojemi že.

JOJ, kolikokrat naj napišem, da NOČEM, DA MI PLAČUJE HOTEL! Rada bi le, da bi dal nekaj denarja, recimo polovico tega kar bi dal za hotel, MOJI MAMI! Ne meni, mami! Ker obremenjuje njo, ne mene. In ne, nobenih dnevnic, nobenga dodatka, NIČ. Če se že za bivanje grebe, no, prosim.[/quote]

pa dobro, kaj tebi ni jasno, da nobena firma ne more kar tako eni osebi karkoli izplačevat?

…da on ne more tvoji mami plačat AMA NIŠTA !?!?!?!?!?!. Ja, lahko ji iz svojga privat tošelna da , ne more pa s firme nakazat, mater, dej dojemi že.[/quote]

Kaj se pizdiš? Nekateri pa ne dojamejo da nočem apartmaja. Ja, lahko bi ji dal iz žepa, ja, sej ne pravim da mora firma plačat. Joj, nestrpnost nestrpna. Pejt na pivce, za živce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close