službe za pravnike
Sem pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom in sedem let delovne dobe. Delam v Ljubljani. Zadnjih nekaj mesecev imam željo, da bi zamenjala službo.
Moje želje glede službe so;
1. zame zanimivo delo, kar pomeni, da se bom potrudila in dala vse od sebe,nikakor nimam želje zabušavati in gledati na uro
2. relativno normalen delovnik (8-9 ur dnevno, morda sem pa tja kakšno izredno podaljšanje, vikendi absolutno prosti),
3.plača okrog 1200€
Zanima me, ali sem v svojih željah nerealna in zahtevam preveč? To pa se sprašujem zato, ker na nobenem razgovoru do sedaj niso bile izpolnjene vse tri točke, večinoma mi ponujajo slabšo plačo ali pa res hud delovnik.
Glede na to ugotavljam, da so še najbližje vsem trem točkam v državni upravi, kjer je za sedem let delovne dobe že kar dobra plača in normalen delovnik, je pa problem ponavadi 1. točka, saj me tovrstno delo ne zanima, ker sem uprave že sita. Torej pravniki, kaj menite? Ali kdo od vas dela na takem delovnem mestu, ki sem ga opisala? Hvala in lep pozdrav!
Hoj,
sem sodnica in so zame izpolnjene vse tri točke. Samo v zvezi s prvo težko rečem, ali bi bila stvar zate, zame pa absolutno je: delo je dinamično, zanimivo, delam z ljudmi, a ne vsak dan, pišem, a ne visim cele dneve le pred računalnikom. Meni je super, tudi v navedenem delovniku opravim dovolj, da je za normo.
Mislim, da je na enak način zanimivo delo tudi pri Varuhu človekovih pravic in na Ustavnem sodišču, pri obeh organih imajo svetovalce s približno tolikšno delovno dobo, kot jo imaš, delo ni tipična državna uprava, delovni čas po mojem tak, kot si opisala. Za plačo ne vem točno, a vsaj na Ustavnem sodišču je kvečjemu višja od te številke. Mogoče tudi v Državnem zboru kaj najdeš.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.