sluzba
Imam dilemo glede službe. Opravljen imam magiserij, prav tako končujem doktorat in sem zaposlena v podjetju, kjer je kar nekaj ljudi pod mano. Težava je v tem, da nikoli nikomur nisem želela dajati vtisa višje izobrazbe in višjega delovnega mesta, kot ga imajo sami, pa tudi želela sem vzpostaviti nek fer odnos do zaposlenih. Cenim vsako delo in razumem, da se vsak po svoje trudi in velikokrat komu tudi kaj spregledam. Žal pa so ljudje postali do mene taki, da se hočejo enačit z mano, da kritizirajo moje delo, me kontrolirajo in se vtikajo v moje delo, ki pa ga sami ne obvladajo, saj je strokovno. Kje so te meje? Mislim, da bom morala postati stroga, ker me bodo situacije pač same prisilile v to!!
hvala za mnenja
Moje mnenje je, da če si med vodilnimi, bi se morala že od vsega začetka tako obnašat. Ne pravim strogo, da me ne boste pojedli, ampak kot vodja. Te meje bi morala že sama začrtati. Kot izobražena in kot vodilna bi sama morala vedet, kje so te meje.
Vsaj jaz tako pričakujem od moje vodje. In kaj smo dobili? Eno, brez zamere, ščene, ki se boji lastne sence.
Halo, ženske….naši sadovi našega dela nosijo VAŠE podpise, dejte se malo postavit! To še ne pomeni vzvišenosti in zatiranja in postavljanja z izobrazbo!!!
Zame je dober vodja tisti, ki meni diktira kaj bom delala, ne pa da si jaz iščem delo in s tem prestopam neke meje, ki jih dejansko ni nakazala, potem pa se dela užaljeno, čeprav je delo več kot odlično narejeno….
To, kar ti želiš vzpostavit, lahko dosežeš na miren in prijazen način, ali pa na tiranski. Zdaj pa izbiraj. Osebno mislim, da si že kar malo pozna zato, da bi se sedaj pričela delat strogo, zavozila si, ker si mislila, da te bodo zaradi prijaznosti malikovali…
Vsak nadrejeni mora biti najprej nadrejeni, šele potem “prijatelj”. Ti si pokazala svojo človeško plat, marsikaj si tolerirala in najbrž pričakovala tak odnos tudi od svojih podrejenih. Očitno temu niso dozoreli, zato moraš svoj odnos do njih temu primerno spremenit…še vedno ostani fer (za dobro delo jih pohvali, za slabo pograjaj, z njimi sodeluj, ipd..), vendar se od njih čustveno distanciraj oz. postavi formalen odnos. Ti si šef, on tvoj podrejeni. Če se s tem ne strinja, gre lahko drugam.
Forum je zaprt za komentiranje.