Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev služba za določen čas-nosečnost-NUJNO

služba za določen čas-nosečnost-NUJNO

moj problem gre pa takole. obstaja možnost, da sem noseča(pregled v torek) in me zanima naslednje. pogodbo imam za določen čas in sicer do julija. v primeru, da sem noseča in to povem po treh mesecih, mi v bistvu lahko naredijo tako da mi ne podaljšajo pogodbe,čeprav bomo vsi vedeli da je tako zaradi nosečnosti, se jaz ne morem nič pritožiti v tem primeru?lahko šefica pisno ali ustno zahteva zamenjavo zame?a v takem primeru ženske res ne moremo nič narediti?

Pogodba za določen čas ti julija poteče. Tako je in ne moreš se pritožiti. Obstaja možnost, da ti jo šefica podaljša. Ampak če poveš, da si noseča, se tvoje možnosti zelo zmanjšajo.

če ne povem in če sem res noseča bo pa vidno saj bo potem že 4 mesece.

Žal res. Pogodba za določen čas je pa samo za določen čas.

sicer pa ni nujno, da se ti bo pri 4 mesecih zelo poznalo. lahko, da se ti ne bo!
jaz sem zdaj v 7. mesecu in mam majhnen trebušček

upam,ker jim ne bi povedala dokler se mi ne bo zdelo potrebno ker imam šefico tako smotano in nas žali se dere in tako in se mi ne zdi, da bi ji povedala takoj.če se bo dalo bom počakala.

🙂 Pa smo tam…….

kaj naj pa to pomeni?

moti me, da me kliče domov,da naj pridem prej v službo da bo ona lahko šla v ljubljano,še sodelavka je morala priti iz dopusta na šiht da se je šla ona potepati, je to dovoljeno, da naju kliče tako, se ji moram oglasiti,ker če se ji ne me potem nadere kje sem bila zakaj se nisem oglasila?

MIŠ
čist brezveze tak komentar. sem videla tvoj post spodaj o vaši delavki, ki je noseča. zakaj pa naj nelly takoj pove? ni dolžna takoj povedat.

moj primer je bil naslednji: povedala sem kmalu po treh mesecih. zaposlena sem bila za nedoločen čas. ko bi se morala vrnit nazaj, sem pa dobila odgovor, da bi blo fajn, da si poiščem drugo delo, da kao ni več dela zame. in v bistvu me o tem delodajalec sploh ne bi obvestil, če se ne bi sama mesec pred predvidenim začetkom dela oglasila pr njem.
isto kot z mano je naredil s še 5 puncami, ki bi po porodniški naj prišle nazaj delat – vse za ned. čas!

tako da nič ne pametuj oz. se ne zgražaj! raje se zamisli, zakaj prihaja do tega, da ženske razmišljajo o prikrivanju. zakaj ne upajo povedat, da so noseče????

prav si povedala. ravno zato so vse tiho.tudi jaz poznam kar nekaj primerov,ko so povedale pred prvim trimesečjem in na koncu pristale na zvodu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close