služba/ne vem več,kaj naj še naredim
Špelca, hvala za nasvet ! Ker dajensko je res boljši izraz “se prijavljam”, ker v končni fazi vsak posameznik ve česa je zmožen in če izpolnjuješ njihove pogoje se prijavljaš kao, zakaj bi prosil, če zase meniš, da si dovolj dober !!! Bolj samozavestno deluješ na tak način, pa res !!! čao
Pošlji oblikovano (08-12-04 14:45)
Ojla Žan, ponovno na vezi, heheh ! Veš, saj vem, da po eni strani imaš tud prav, sem malo razmišljala in v končni fazi je res, da prej dobi službo ženska, ki dobro izgleda in je po možnosti še pomankjivo oblečena…čeprav jaz pa želim, da me cenijo po tem, kaj in kako znam delat !!! A KAJ ČEŠ, DANES JE PAČ RES TAKO, DA SE MORAŠ POSLUŽIT RES VSEH MOŽNIH METOD !!! ČAO
Pošlji oblikovano (08-12-04 14:45)
Menim, da je Glo z tistimi 5-6 urami imel v mislih tudi čas, ko iščeš informacije o delovnem mestu oz. o podjetju, kamor se prijavljaš (iskanje inf. po spletu, klicanje v podjetje, branje morebitnih člankov itd.), potem pa še pisanje in oblikovanje prijave na delovno mesto, da dobro premisliš, kako bi tvoj stil pisanja deloval na bodoče delodajalce, v glavnem ali so stavki taki, da na kratko povedo čimveč in tisto, kar v razpisu od tebe pričakujejo. Pisanje prijave/prošnje je proces in včasih se spomniš boljšega stavka, recimo ko delaš nekaj drugega in ga potem spremeniš.
Od tebe predvsem želijo izvedeti naslednje:
– izobrazba
– druga znanja in spretnosti (jeziki, računalniški programi, razni seminarji in tečaji, …)
– delovne izkušnje (ne vse, samo tiste, ki bi jih lahko uporabila pri svojem delu)
– osebnostne lastnosti (kakšna oseba si, v čem si boljša od drugih, itd.)
– hobiji (tudi povedo, kakšen človek si)
– interes za delovno mesto (zakaj ravno to podjetje, kako si predstavljaš sebe tam)
Nič ne pretiravam. Je pa Ori že razložila.
Če misliš resni dobiti neko službo se moraš tudi resno pripraviti. Drugače bo šlo vse mimo tebe. Z lepo mapco boš res prišla v drugi krog (izbire), a tam se moraš izkazati kot oseba, ki že veliko ve in ne bo potrebovala dolgo, da bo stoprocentno delala. Iz pogovora se hitro ugotovi, kdo je pripravljen (= ima interes), ali pa ni (= tudi kasneje mu bo treba vse na pladnju prinesti).
Če bi rada tisto službo jim to povej in jih prepričaj.
Če boš tako pripravljena in še samozavestna povrhu, ti ne bo treba pisati niti 20 prošenj.
Pa še nekaj. Na zavodu za zaposlovanje imajo strokovnjake za svetovanje. Ne vem veliko o njih, le to da najprej začnejo z načrtom, kako poiskati službo. Ali si že bila pri njih?
Ojla Glo ! Ja sem že bila na zavodu, prav na tem seminarju, ki ga imajo za iskanje služb in pisanje prošenj. Kar se tega tiče, ti povem, da je seminar en d…, mimogrede rečeno, od tebe in drugih tukaj, sem več koristnega izvedela, kot tam !!! “Borza”, sploh ne vem zakaj so tam, no takšno je pač moje mišljenje. Bom pa od vseh vas tukaj gor pobrala t.i. skupek dobrih predlogov, z nekaj truda ter kombinacijo tega vsega bo pa že kaj ratalo !!! čao
kiaara – jaz mislim, da se vsega, kar se da povedat o iskanju službe, pisanju prošenj in razgovoru pri delodajalcu res težko stlači eno ali dvodnevni seminar. Tisto so pač samo osnovne informacije, za tiste, ki res nič ne vedo o načinu iskanja, ki se ga poslužuje v tem času (včasih se je iskalo in pisalo drugače, kot pa sedaj). Bolj se mi zdijo ustrezne daljše oblike (npr. Klub za iskanje zaposlitve, ki traja 3 mesece), vendar se mi zdi, da tudi tistega, kar tam izvedo, ljudje preprosto ne upoštevajo ter se večinoma poslužujejo načina, ki so ga vedno uporabljali. Kaj novega niti ne poskusijo, ker to pomeni, da morajo malo več migat, potem pa se sprašujejo, zakaj ni nobenega učinka. Očitno imajo ljudje še vedno odpor do formalnega načina izobraževanja in raje sprejemajo nasvete, ki so neformalni (recimo tukaj na forumu).
V današnjem času sploh ni pomembno kakšno prošnjo napišeš, kakšno imaš izobrazbo in koliko delovnih izkušenj! Pomebno je samo kakšne veze imaš!
Bil je razpis za pripravnika pravnika in sem napisala prošnjo. Nato smo pisali test. Ko sem šla na razgovor so mi rekli, da mi je ena točka manjkala do vseh možnih in, da sem ga odlično pisala. Na koncu pa je bila sprejeta 44 let stara ženska po poklicu dipl. ekonomist. Mislim, da moraš imeti že res veliko sreče, da dobiš službo brez vez.
Tanaja
Forum je zaprt za komentiranje.