služba-dom
Ali ste razmišljale, čemu bi se odpovedale za dobro, spoštovano, ugledno službo.
Imam triletnico in občutek imam, da mi stvari uhajajo iz rok. Če sem v službi, neprestano mislim nanjo, ko pridem domov, pa sem tako utrujena, da ne morem nič. Silim se, da se z njo igram, vmes pa pogledujem po kupu umazane posode, perila za zlikat, cunj za prat, prahu povsod,…
Peče me vest, ker nisem več časa z njo, ko pa sem z njo, mislim, da bi morala biti ali pa početi kaj drugega.
Ne saj me ne motijo hišna opravila in gospo za čiščenje imam. Gre za to , da mi služba jemlje 12 do 15 ur na dan in da dejansko nimam več časa za nič drugega.
Vrtci niso odprti tako dolgo, pa tudi kasneje šola ne bo in tudi to vem, da bi bilo najbolje, da otroka vzgajam kar največ sama.
Vendar, službo sem dobila zdaj, otrok pa me tudi zdaj rabi. Čez 15 let me ne bo rabila niti moja triletnica, niti službe mi ne bodo več ponujali. Saj vemo, kakšen status ima kader blizu 50 – ih.
Ali se katera lahko posveti družini in karieri 100%.
Zakaj se morajo vedno ženske izbirati?
Ne vem, če je služba, ki traja vsak dan do 15 ur spoštovana in ugledna. Zdi se mi, da te nekje pošteno izkoriščajo, ti pa misliš, da si za to bolj ugledna. Meni več pomenijo najbližji in njihovo mnenje kot pa to, da sem v očeh drugih ugledna. Sama imam za svojo izobrazbo stalno in dobro službo, pa mi ni treba garati 15 ur. Tega ugledne firme ne delajo. Dobro premisli kaj je več vredno to kar mislijo drugi ali to kaj potrebuje tvoj otrok.
Žal, teorija in praksa nista vedno usklajeni, draga Alice. Zase vem, da sem tolk pregarala v službi ravno v času, ko je bila moja hčera na začetku osnovne šole pa tja do konca osemletke. To pa zato, ker sem mela nesposobno šefico, ki nas ni spustila na dopust, delali smo ob vikendih, popoldan… skratka, najbolj srečna je bla, če smo bli vsi vsak dan v službi. Ne smem pomislt … zdaj je neprimerno boljše, časa imam več za družino, zase …. službe pa vseen ne bi pustila, niti takrat v hudih cajtih ne … nisem superženska pa tud mati Tereza ne.
Oboje – kariera in družina mi je zelo pomembna.
Kariera za mojo dušo, saj bi bila sicer vsa leta študija in podiplomskega izobraževanja vržena proč.
Ne bi hotela čez 15 let razlagat, kako sem imela priložnost, pa je nisem izrabila, potem, ko me otrok ne bo potreboval več, mi bo pa žal.
Družina tudi – saj svojemu otroku želim vse najboljše.
Oče obstaja – tudi on karierist. Njega tudi ni. Gre ob 6 zjutraj in pride ob 6 zvečer, včasih ob 8. Takšen urnik imam tudi jaz.
Malo me jezi – očetu niti na pamet ne pade, da bi kaj izbiral. Jaz pa sem izgubljena, nesrečna, sitna,z ničemer zadovoljnja,…
Pa saj sem se potihem že odločila, da si najdem eno 8 – urno normalno dobro plačano delo. Enkrat septembra, prej ne, ker je toliko stvari v teku.
Pa hvala za vaša razmišljanja.
Služba mora ostati vednar ne ravno cele dneve. Moja soseda se je odločila da ne bo več delala in bo doma pazila dva malčka pa je ona sitna, otroka pa še bolj, ker so non stop skupaj in po moje so že vsi trije siti en drugega. To ni dobra ideja. Osem urna služba in potem otroci je boljša kombinacija.
Forum je zaprt za komentiranje.