služba do 12ure
Ej, sori, sem učitelj in ne mi ti, da opoldne neham z delom. Pridem okoli 7h v šolo, da vse pripravim za pouk, sem sodijo še govorilne ure pred poukom vsak drugi teden, pa razna dogovarjanja, ker vedno kakšen učitelj manjka, da hitro drugi vskočimo in prevzamemo njegove ure, potem je pouk do recimo 12h (razredna stopnja), potem imamo še razne sestanke z drugimi učitelji, starši, ŠSS, usklajevanja in pomoč drugim učiteljem, pripravo učnih materialov. Me pridem nikoli domov pred 16h.
Sestra je pa profesorica na gimnaziji, pa ima tudi redno dnevnih 8 ur dela, ker ima pa še razne krožke dvakrat tedensko, izobraževanja odraslih trikrat tedensko, pa še razne govorilne ure, roditeljski sestanki, konference…
Če niste v šolstvu, ne veste, da ni ravno tako, da prideš, afne guncaš nekaj ur v razredu in greš – testi se sami ne pripravijo, ne skopirajo in ne popravijo tudi ne. Pa dva meseca imamo počitnic si mislite – no, vas povabim, da pridete polgedat, če jih imamo res… Boste presenečeni…
sem uliteljica , nižja stopnja, v službi ob 7.30 , 1 x tedensko jutranje varstvo od 7h, domov pridem vedno do 13h, mogoče 2 x mesečno ob 14, 1 x mesečno pa imamo konferenco in po njej govorilne, takrat sem ob cel dan in doma ob 19h. toliko o učiteljih. Kaj pol delam doma pa je odvisno od priprav, za 4 ure jih ni nikoli, razen prva leta ko sem se še iskala in nisem imela še toliko kolegic ki si sedaj priprave izmenjujemo.lp
No, se bom držala naslovne teme.
Kolikor vem, peki delajo od 4h zjutraj do 12h. Eni pridejo še prej in so doma s svežimi žemljicami že ob 11h.
Naš raznašalec časopisov je tudi zelo zgoden in po moje vse zaključi že do 8h.
Skratka, ja, so taki poklici. Premisli, kaj mora biti sveže in narejeno, postreženo zjutraj ali vsaj do 12h.
Forum je zaprt za komentiranje.