Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Služba brez VIP

Služba brez VIP

Čeprav včasih nisem mislila tako in sem se zanašala na svoje znanje in sposobnosti, danes mislim da je službo brez vez praktično nemogoče dobiti!
Na razgovoru mi povejo, da sem jim zelo všeč in me vprašajo, če se bom lahko udeležila 2. kroga izbora. Nakar nisem izbrana v 2. krog.
Zakaj? Ker so ugotovili, da lahko nekoga poznanega spravijo noter! Danes jih je pa ja toliko brez zaposlitve, da vsak nekoga takega pozna in ga zato lahko noter spravi.
Nimam nič proti vezam, tudi sama bi jo izkoristila, če bi jo imela. Ampak hudiča naj se to spomnijo že prej, preden dajo človeku upanje, potem pa ga pohodijo, da niti za v 2. krog ni dober!
Zelo zelo sem žalostna in razočarana.

Sej zato pa je tako kot je, ce zaposlujejo nesposobne ljudi in take, ki nocejo delat, se ne cudim, da gre vse v Sloveniji zugrund. Nobenemu ni mar, nihce ne prevzema odgovornosti, vse se prestavlja na druge, ne znajo delati dobicka, ne izpolnjujejo svojih delovnih obveznosti. Res skoda, da sposobni in delavni ljudje, ki so ponavadi v manjsini, izpadejo cudni in kao hlapcevski, a se ne ubadajo s svojim ponosom in nekimi butastimi pravicami in ne hodijo gledat na uro, kdaj bodo sli domov. A nihce ne meri produktivnosti?
Verjetno ne, ker je celo s tem prevec dela …..

Poleg VIP je potrebno tudi jezik dobro vrtet, in se hvalit, vse obljubit, skratka meden in zelo prepričljiv.

Kaj vse slišiš na razgovoru, samohvale in …potem pa je ponavadi po mojih izkušnjah glede tiste samohvale bolj žalost. Ampak , ker pa jezik dobro teče, so za napake krivi drugi, potem pride še napredovanje, …mislim, da mi ni potrebno več pisat….

So pa tudi izjeme.

Mi rajši zaposlimo nekoga “poznanega”, nekoga s priporočilom.VIP, ampak zato, ker tako vsaj približno vemo kaj dobimo.Prej je bilo zaposlovanje živa loterija.

zato pa je poskusna doba… lihk tisti k pridejo po vip so nesposobni. itak si mislijo, sm dobu službo po vezah, zj mi pa ni treba nč delat…

Hmmmm naj te potolažim, da nisi edina. Res žalostno kaj se dogaja. Sama sem bila v podobni situaciji. Pridem na razgovor,kjer do onemoglosti vrtajo po meni, celo mi uspe priti v drugi krog in mi povedo, da bi bilo lepo če bi kakšen dan delala pri njih. Ja, in sem se strinjala.
Spoznala sem drugo kandidatko, ki mi pove, da nikoli ni delala v času študija, ker je prejemala republiško štipendijo ter da nima blage veze o rač.programih, diplomo pa itak piše že 2 leti (čeprav vem, da diploma nima veze danes). Po treh tednih čakanja pa dobim mejl,da se žal niso odločili za mene in mi zaželijo veliko sreče v prihodnje. Mislimmmmmmm????!!!!! Torej, če si je nekdo že nabiral izkušnje v času študija, ustreza vsem pogojem (celo jih presega) ni vseeno dovolj dober in sposoben?Odločijo pa se za nekoga, ki res nima pojma o pojmu? Najbolj kruto pa je, da je to bil razgovor za preproto študentsko delo, in me strah pomislit kaj me še vse čaka v prihodnje. Že za prvo PRAVO zapslitev sem poslala skoraj 100 prošenj, večina zavrnjenih ali pa neodgovorjenih. Na zavodu pa nisem prijavljena, ker upam, da bom vsaj preko študenta našla dokaj ok službo, pa vsaj za 1 leto. Vmes pa pošiljam prošnje in CV ostalim delodajalcem, ker diplomo že imam in upam, da me “doleti” sreča 😀

Svetujem ti, da ne obupaj in to energijo raje preusmeri drugam, počni to kar te veseli in uživaj v življenju 🙂 Nekega dne bo bolje :)))) Pa saj veš, upanje umre zadnje :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close