Slovenski štrudelj v Hollwoodyu
Tole je zapisano danes v Družini in odločila sem se, da vam prepišem, da bomo še me ponosne na naš dober glas!
“Slovenske kuharice uživajo zasluženi sloves ne le v Sloveniji in zamejstvu ampak tudi drugod po svetu. Včasih se sprva sprašujem ali jim damo za njihovo znanje in trud dovolj priznanja in pohvale. Naj bo kakor že, dober glas seže v deveto vas. Tako so tudi v Hollywoodu, kjer je žal veliko gnilega, a tudi marsikaj dobrega, zvedeli za sicer skromne, a odlične slovenske kuharice. Še več! Odločili so se, da bodo s svojo poklicno ekipo vodilne družbe Warner Brothers snemali izdelovanje in peko slovenskega štrudlja v Slovenskem narodnem domu v Chisholmu, Minnesoti.
Kot je letos 9. februarja poročala Marie Tolomen v listu The Chisholm Tribune Press, bo naš jabolčni štrudelj ali zavitek prikazan v novem filmu “Class Action”, najbrž celo ob zvokih slovenske harmonike. Znana filmska zvezda Sissy Spacek se je nasmejana pridružila skromnim, a solidnim in srčno dobrim slovenskim kuharicam, ki so jo učile kako napraviti in speči res dober slovenski štrudelj. Filmske kamere so seveda vse skrbno snemale. V omenjenem listu, ki ga je desetletja odlično urejevala znana ameriška Slovenka Ponikvar, pa je objavljena tudi slika znane igralke skupaj z “učiteljico”, slovensko kuharico Shebo Furlan. Spackova je povedala, da rada kuha in peče (kar je nenavadno za Hollywood). Takoj se je vživela v slovensko družbo. Ob slovesu je izjavila, da je bilo srečanje s temi prijaznimi kuharicami najlepše doživetje dneva. Kuharice pa so jo navdušeno hvalile kot res dobro “učenko”, ki se je hitro naučila, kako pripraviti nadev in razvleči tanko testo,da se nikjer ne pretrga.”
poroča v svojem Pismu iz ZDA dr. Edi Gobec
Drage kuharice-forumovke, lepo kajne?
Vse pozdravljam!
Hej, Mitka!
Sissy Spacek je itak punca, ki ji pripisujem tovrstne podvige:)
Ko jo gledam v kaksnem filmu, ne vem zakaj, imam vedno obcutek, da bi bila lahko slovanskih prednikov.Saj mogoce cisto mimo ciljam!
No, sama sem strudel ponesla v UK in moram reci, da je kar castna konkurenca jabolcnim pitam; seveda ga naredim prav nic dieteticnega:)
Masla je kar precej in vsega ostalega.
Lep pozdrav z danes reeees soncne obale ( zaenkrat).
“Ne hvali dneva pred nocjo!” Babi
Draga Babi, hvala ker si se oglasila! Tudi meni se zdi, da ima ta igralka nekaj slovanskega v sebi, morda zato, ker ima malo širše ličnice? Nazadnje sem jo videla v filmu, posnetem po knjigi “Ne dam svojega otroka”.
Danes se spravljam po dolgem času peči štrudelj, me je menda članek malo spodbodel.. po Novem letu sem namenonoma naredila malo odmora s sladkimi rečmi. Letos je Velika noč tako hitro, da bomo v kratkem spet pekli potice:-))) in se odmor kar prileže.
Pri nas z vso ihto pada sneg, menda je le snežna ploha. Vmes posije sonček, malo popiha, skratka eno tako zimsko aprilsko vreme. Glavno, da bodo Kranjsko goro v redu “skoz spravli” kot radi rečemo.
Želim ti lepo nedeljo! LP
Babi, izgleda, da z njenimi slovanskimi koreninami ne bo nič. Sem jo šla poiskat na http://www.imdb.com – če je kje kaj o filmih, je to tam – in je izgleda rojena teksačanka. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.