Slovenske plaže so primerne samo še za pse
Res žalostno, da je slovenski turizem pristal tako na psu.
Slovenski kampi vabijo pesjanarje, da jim zapolnijo kapacitete.
A slovenski turizem res ne more privabiti turistov drugače kot s tem, da dovoljuje in vabi pse v svoje kampe, apartmaje, sobe itd….
Že tako je slovensko morje ena navadna gnojnica, zadaj pa še to, da se bo tiste, ki bi že hoteli letovat na slovenski obali, se bo odgnalo s pasjimi dreki in pasjimi plažami, da se mora plavati skupaj s psi in spati na postelji na kateri je pred tabo spal nek tuj pes.
Slovenska obala in slovenski turizem hvala! Gremo raje na hrvaško, kjer še obstajajo normalni ponudniki turističnih storitev in kjer imajo vseeno za ponuditi kaj več od pesjakov.
Tako hudo tudi ni.
Vsepovsod je podobno. Predvsem zaradi neobzirnosti (ali nepismenosti) pesjanerjev. Mene tudi razkuri, ko imaš znake (celo narisane), da to ni prostor za pse – pa poglej debile, ko vlačijo ščenete naokoli.
Sem bila tudi na hrvaškem (kar v nekaj obmorskih kraji). Sredi čiste idile, daleč okoli nikjer kakšne hiše sem se skoraj vsedla na iglo. Verjameš ali ne, me je kar minilo.
Sicer nimam psa, sem pa opazila, da je tudi v Lepi Njihovi polno hotelov, apartmajev B&B-jev, ki pse dovoljujejo… Torej? Pa ne samo v Lepi Njihovi, tudi v Italiji, Avstriji, na Madžarskem… Tisti, ki delajo v turizmu, se pač prilagajajo željam in zahtevam trga oz. potrošnikov. A se bo zdaj nekdo denarja otepal, ker hoče gost s sabo pripeljati psa? Bi bilo neumno.
Take občutljive snežinke kot je avtor, naj se prej pozanimajo, kje psi NISO dovoljeni in naj gredo tja na dopust.
Ne samo v Sloveniji, tudi na Hr je tako. Mi kampiramo in v kampih je vedno več ljudi, ki imajo pse, pa to ne enega, po dva ali tri vlačijo s sabo na dopust. Greš po kakšnem kampu in samo odskakuješ na rob poti, ker ti hodijo nasproti sprehajalci s po dvema mrcinama na špagi, oziroma imaš še srečo, če sta na špagi. Greš na plažo, pa se najde vsak dan sigurno vsaj en pesjanar, ki se mu zdi strašno fajn, da njegov pes plava z nami oziroma med nami lovi žogico, pa čeprav je pasja plaža samo nekolko stran. Najslabši so italijanski in na žalost slovenski pesjanarji. Švabi so disciplinirani in imajo tudi pse disciplinirane. To so moja opažanja.
Nekaj dni nazaj so predvajali prispevek na tv Slo, kjer so izrecno vabili in predstavili to slovensko “turistično” pasjo ponudbo.
Dejstvo je, da so VSI slovenski obmorski kampi namenjeni pasjim plažam. VSI. Izrecno poudarjajo, da so ti kampi in plaže prijazne psom in pse še posebej vabijo. Tudi najbolj znana Izolska plaža “Svetilnik” naj bi bila namenjena pasjim vragolijam in pasjemu kopanju. Hvala res! Če slovenski obmorski turizem sloni na pasjem kopanju, se slovenskemu turizmu res lepo piše. Če je naše morje, ki je že itak dovolj umazano, potem namenjeno še samo pasjemu kopanju, potem slovenskega morja res ne potrebujemo in naj se to pasje morje komot prepusti Hrvatom, samo če ga želijo. Brez arbitraže naj ga vzamejo.
Res je, da so psi dovoljeni tudi na Hrvaškem. Kaj pa naj drugega? Ampak na hrvaškem še vseeno obstajajo normalne turistične ponudbe, tako hotelske, kot tudi apartmajske, kampi itd…kjer je psom strogo prepovedano. Dober in kvaliteten ponudnik turističnih storitev ne potrebuje pasjih turistov, imajo še kaj drugega za ponudit razen pasjega kopanja.
In še eno dejstvo je.
Največji pasji turisti izhajajo prav iz Slovenije. In najbolj nesramni pasji turisti so ravno Slovenski turisti. Po večini z Ljubljanskimi registracijami. Vsak Ljubljančan ima že psa sabo na plaži. Potem pa, jasno, svojega psa peljejo še sabo v gostilno na pizzo.
In kar je presenetljivo, tudi po zagotovilih domačinov Hrvatov, so še najboljši in še najbolj normalni ter disciplinirani turisti, Čehi in Poljaki.
No, zdaj pa pasjeljubci, kateri na dopust in na morje vlečete svoje pse sabo, udrite!
Če je cilj slovenskega turizma pasja ponudba, potem je slovenski turizem dobesedno na psu.
Gremo na Hrvaško.
Nekaj dni nazaj so predvajali prispevek na tv Slo, kjer so izrecno vabili in predstavili to slovensko “turistično” pasjo ponudbo.
Dejstvo je, da so VSI slovenski obmorski kampi namenjeni pasjim plažam. VSI. Izrecno poudarjajo, da so ti kampi in plaže prijazne psom in pse še posebej vabijo. Tudi najbolj znana Izolska plaža “Svetilnik” naj bi bila namenjena pasjim vragolijam in pasjemu kopanju. Hvala res! Če slovenski obmorski turizem sloni na pasjem kopanju, se slovenskemu turizmu res lepo piše. Če je naše morje, ki je že itak dovolj umazano, potem namenjeno še samo pasjemu kopanju, potem slovenskega morja res ne potrebujemo in naj se to pasje morje komot prepusti Hrvatom, samo če ga želijo. Brez arbitraže naj ga vzamejo.
Res je, da so psi dovoljeni tudi na Hrvaškem. Kaj pa naj drugega? Ampak na hrvaškem še vseeno obstajajo normalne turistične ponudbe, tako hotelske, kot tudi apartmajske, kampi itd…kjer je psom strogo prepovedano. Dober in kvaliteten ponudnik turističnih storitev ne potrebuje pasjih turistov, imajo še kaj drugega za ponudit razen pasjega kopanja.
In še eno dejstvo je.
Največji pasji turisti izhajajo prav iz Slovenije. In najbolj nesramni pasji turisti so ravno Slovenski turisti. Po večini z Ljubljanskimi registracijami. Vsak Ljubljančan ima že psa sabo na plaži. Potem pa, jasno, svojega psa peljejo še sabo v gostilno na pizzo.
In kar je presenetljivo, tudi po zagotovilih domačinov Hrvatov, so še najboljši in še najbolj normalni ter disciplinirani turisti, Čehi in Poljaki.
No, zdaj pa pasjeljubci, kateri na dopust in na morje vlečete svoje pse sabo, udrite!
Če je cilj slovenskega turizma pasja ponudba, potem je slovenski turizem dobesedno na psu.
Gremo na Hrvaško.
[/quote]
Bi dodala le eno vprašanje, ko že govoriš o umazanem morju. Kdo misliš, se bo prej polulal ali, bog ne daj, celo pokakal v morje, pes ali sonček? Kdo misliš, da meče pomije z jadrnic v morje, pes ali človek??? Kdo trebi ribe na obali in odpadke meče v morje? Pes???? In nenazadnje, kdo meče čike v morje? Seveda pes. Pa tudi psice še nisem videla, ki bi tampon odvrgla v morje, žensko sem pa že….
Zakaj je torej slovensko morje, pa tudi ostala, umazano?
Bi dodala le eno vprašanje, ko že govoriš o umazanem morju. Kdo misliš, se bo prej polulal ali, bog ne daj, celo pokakal v morje, pes ali sonček? Kdo misliš, da meče pomije z jadrnic v morje, pes ali človek??? Kdo trebi ribe na obali in odpadke meče v morje? Pes???? In nenazadnje, kdo meče čike v morje? Seveda pes. Pa tudi psice še nisem videla, ki bi tampon odvrgla v morje, žensko sem pa že….
[/quote]
Se pravi, po tvojem, bi bilo bolj primerno, da se tudi v toplicah termah in bazenih kopajo psi namesto ljudi, da v mesnico po meso hodijo psi namesto ljudi, da v bolnišnicah v ambulanti ali za operacijsko mizo streže pes, da v restavracijah streže in kuha pes, da na tržnici paradajz tehta pes….
In konec koncev, zakaj na plaže ne bi vabili prašiče, krave, ovce, konje oziroma vse živali, ki jih premorejo kmetje doma?
[/quote]
Dejstvo je, da mečejo pomije v morje, lulajo, kakajo, mečejo čike in v morje mečejo krvave tampone prav tako pasjeljubke. Torej ste pasjeljubci dvojni onesnaževalci.
Se pravi, po tvojem, bi bilo bolj primerno, da se tudi v toplicah termah in bazenih kopajo psi namesto ljudi, da v mesnico po meso hodijo psi namesto ljudi, da v bolnišnicah v ambulanti ali za operacijsko mizo streže pes, da v restavracijah streže in kuha pes, da na tržnici paradajz tehta pes….
In konec koncev, zakaj na plaže ne bi vabili prašiče, krave, ovce, konje oziroma vse živali, ki jih premorejo kmetje doma?
[/quote]
Podpis!
[/quote]
Ne obračaj mojih besed. Pravim točno to kar sem napisala. Preberi še enkrat!
Dejstvo je, da mečejo pomije v morje, lulajo, kakajo, mečejo čike in v morje mečejo krvave tampone prav tako pasjeljubke. Torej ste pasjeljubci dvojni onesnaževalci.
[/quote]
Glede na to, da se obračaš name, mi pripisuješ stvari, ki jih ne počenjam in me s tem žališ, si očitno TI ena takšna primitivka, ki delaš vse zgoraj našteto.
Je pa itak jasno, da samo primitivci ne marajo živali.
Sicer je pa tudi to ena izmišljena tema….
Naprimer pred par dnevi. Se sončim na plaži, je bilo fajn vroče vreme. Pa se spomni ena mularija, da bo skakala v vodo, ma kje drugje kot ob moji glavi. Zdaj si pa zamisli, imaš vroče, pregreto telo, pa ti en smrkavec skoči v vodo, da te zalije od glave do pet. Zelo prijetno a ne? Ma me je prijelo, da mu pripeljem eno tako okrog kepe, da dva dni ne bi splaval na površje. Zakaj za vraga bi me potem motil en cucek, ki plava za žogico.
Da ne govorim o sodobnih mamicah, ki svoje sončke nastavijo na rob plaže, da njegov bingeljc visi v vodo in ščije v morje, seveda gre malo tudi mimo, na plažo, ker tako na robu ne more stat, da ne bi. Ja in takšni ste potem najbolj glasni, ko zagledate psa. Dvoličneži, fuj!
Forum je zaprt za komentiranje.