Slovenska vlada
Kot opažam se zadnje čase zelo opeva Tito in ex-Jugoslavija.
Živel sem v YU, tako da vem o če govorim, da ne bo pomote.
Hiše smo si delali, dobili ugodne kredite, katere nam je inflacija lepo znižala. Bilo nam je lepo. Samo problem je v tem, da je morala naše kredite potem plačevati država s pomočjo tistim firmam, ki so nam dajali kredite. Država je čepo dajala “revežem”, se zadolževala,… Saj takšno življenje nekaj časa gre, ampak dolg je vedno potrebno vrniti.
Bodite srečni, da živite v Sloveniji!!
Kar se pa tiče trenutne vlade, pa mislim, da je boljša izbira od ponujenih dveh slabih. Kar spomnite se, kaj so naredili ti naši preljubi DESNI, ko so bili na oblasti celih 6 mesecev. SKORAJ CELO SLOVENIJO SO PODARILI CERKVI!!! Potem se bunijo, da je ta vlada zamenjala veliko vodilnih. Oni so v tistih šestih mesecih zamenjavali vodilne kot po tekočem traku,…..
Jaz bom za levico, ker niso podvrženi cerkvi in ne delajo pod njihovo taktirko!!!
Stanovanjske kredite ne moreš kriviti za sedanji dolg države.
Stanovanja in hiše so se takrat gradili iz stanovanjskega sklada, ki se je filal kar konkretno iz naših plač. In družbena stanovanja je potem demosova vlada prodala za konkreten denar (po moje prepoceni). Kam je šel denar?
Kar se tiče državnih dolgov, pa sedaj rastejo hitreje kot v Jugi, pa ne na račun kreditov izpred 30-tih let, temveč zaradi neumnosti, ki jih počenja sedanja vlada in tudi tista. ki je bila vmes in pa prej.
*******povedati ti moram, da je država Slovenija še ena najmanj zadolženih v EU. ******
Kljub temu (če je res) je preveč zadolžena. Mnogo več na prebivalca kot pa pred 15-timi leti. Pa vzrok niso stari jugoslovanski dolgovi (še najmanj pa stanovanjski krediti ), ampak vedno večje neumnosti in zapravljanje novejših vlad.
Se strinjam, da bo treba dolgove prednikov vrniti, tako kot bodo naše morali vrniti naši zanamci.
V Jugoslaviji je država imela dolgove in tudi premoženje. V demokratični Sloveniji pa smo premoženje večinoma prodali (stanovanja, tovarne, zemljo…..) dolgovi pa so se še povečali.
Forum je zaprt za komentiranje.