Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija slovenska muska???

slovenska muska???

Ker mam jest dost!!! tega preseravanja okol poslušanja slovenske muzike pa SAZAS…misli, spet krnekajkijesamosebinamen, samo, da davkoplačevalci plačujemo te delomrzneže. Povejte:
kadar kradete muziko z neta ali dolpotegnete večino slo ali večino ostale muzike

– poslušam samo slovensko glasbo

-poslušam tudi slovensko glasbo

-poslušam izbrane, toda maloštevilne kvalitetne slo izvajalce

-slo muzike ne poslušam sploh

-a to sploh kdo posluša????

Lahko naštejete kakšnega od slo izvajalcev, ki ga cenite, poslušate, ste celo kupili njegov CD, DVD?

DVOJINA JE ZAKON!

vse zastonj

Kar imam CDje slovenskih izvajalcev, sem vse dobila. Poslusam (oz oba z mozem poslusava) Magnifica, Big foot mama, Pankrte in Lovsina, pa tu se ze neha. Sidharto iz nekega svojega lastnega principa ne poslusam, bi jih pa uvrstila med tistih par slovenskih, ki so poslusljivi, mogoce se kaksnega Plestenjaka (latino ritem) in Tinkaro, to je pa tudi vse. Moja mladina poslusa se Trkaja, pa se enega… a je en Nikolovski? (ne spomnim se imena)
Evo, to je to od moje familije.

Čak,a to je zdej to,k naj bi plačevali dodatno,kdo vrti musko?????????????
Npr.frizerije,gostilne…
Ravno zadnjič,ko sem bila pri frizerki pa ni imela več radija pa sem se čudila,ker je bilo nekam dolg čas v salonu.
In ona mi pove,da mora,če vrti glasbo plačati 60eur/mes.Pa se je raje odrekla mašini.No in zdaj lepo poslušamo samo zvoke fenov pa havb itd.
Nič več muske.:(((((((((((((((((((

Kaj pa če vrtiš CD-je tujih izvajalcev? A to lahko al moraš tudi plačat?

Takole je:

-poslušam izbrane, toda maloštevilne kvalitetne slo izvajalce

Pa tudi kakšen CD kdaj kupim; Če zdajle pogledam na polico vidim/se spomnim:
– Eva Hren & Sladcore
– Rok’n’Band
– Patetico
– Trkaj

Sicer pa je moje razmerje med domačo in tujo glasbo približno 10 : 90 %.

Mislim,da kokr imaš radilo al karkol v zvezi,pol že plačaš.Ker je morala podpisati,da se odreka mašini in zdaj,če jo najdejo plača kazen.

Mislim, da še vedno lahko vrti glasbo avtorjev, ki so mrtvi že več kot 60 let. Pravzaprav ima na razpolago kar precej dobre glasbe…

Sicer pa tudi tišina prav paše. Vsaj meni.

kupim samo CDje bendov katere se mi zdi vredno podpirati, drugo pa vse potegnem iz interneta…
sej tudi pri nas v sloveniji premoremo par dobrih bendov kot so recimo zmelkoow,itd…

Mislim, da še vedno lahko vrti glasbo avtorjev, ki so mrtvi že več kot 60 let. Pravzaprav ima na razpolago kar precej dobre glasbe…

Sicer pa tudi tišina prav paše. Vsaj meni.[/quote]
Sej,tud tišina ampak si ne predstavljam tišino v lokalih.Tam je potrebno plačati še več.Odvisen na kvadraturo.

Sicer pa tudi tišina prav paše. Vsaj meni.[/quote]
Sej,tud tišina ampak si ne predstavljam tišino v lokalih.Tam je potrebno plačati še več.Odvisen na kvadraturo.[/quote]

To že – ampak če drži tisto o starih avtorjih/lastnikih avtorskih pravic – si komot prestavljam kakšne tematske lokale, kjer bi vrteli npr. glasbo iz 30 let – npr kakšen swing, ipd.

ALi pa kakšen bolj eleganten lokal s klasiko…

Hm, kaj pa konkurenca?

Kako lahko država sploh sprejme neke kvote, kakšna glasba se lahko vrti po radiu? To je čisto vtikanje v poslovno sfero.
To je tako, kot bi zapovedali, da mora biti v trgovinah 50 % slovenske robe, potem bi jo pa nabobnali z vseh koncev in krajev (saj ni važna kvaliteta), samo da bi zadostili kvotam.

Jaz bi kvote ukinila, pa naj bo vsak glasbenik odvisen od svoje sposobnosti. Ne pa da mu država apriori podari pravico predvajanja na radiu, ker je zaradi majhnosti kronično pomanjkanje kvalitetne domače glasbe.
Od tuje glasbe slišimo samo 10 največjih hitov, potem se pa neha.

Pa vem, da je vse na netu, ampak to ni point.
Na TV pa niti T od tuje glasbe.

Cenim, poslušam in sem kupila CD-je sledečih izvajalcev:

– Pero Lovšin
– Janez Bončina – Benč (najnovejši CD – super!!!)
– Iztok Mlakar (vse njegove – vsi super!!!)
– Magnifico
– Zmeelkow

New Report

Close