Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Slovenija za tujce

Slovenija za tujce

Pozdrav!

Mojega dragega bi rada popeljala po SLO vendar sva ze videla vse glavne znamenitosti, kot Bled,

Postonjsko itd……………………

Ali ima kdo kaksne izkusnje kje kaj dobrega dozivet in videt v tej nasi SLO. vesela bi tudi bila ce

kdo pozna kaksno dobro vinsko klet, kjer imajo degustacije in domace gostilne ali kmecke turizme!

Vsak nasvet bo dobrodosel, ker sedaj ko je ze 4-tic tukaj mi ze zmanjkuje dobrih idej!

hvala!

Karmen

Slap Peričnik,Vrata,Triglav,Vršič,Vintgar,Dolina Soče in še veliko bi se našlo.

Maribor in okolica, mariborske vinske ceste.

lp, Majuška

Koper-Izola-Piran ( v zaledju imas mnogo vinskih kleti in vinsko cesto ).Mogoce se popeljeti
tudi z BigRed-om po slovenskem morju.

Skocjanske jame ( zascitene so od UNESCU ) , ki so sigurno lepse kot Postojnske.

Stanjel in Kras, kjer se sigurno najde kaka osmica.

Rakov skocjan z velikim in malim naravnim mostom. Sedaj so spet odprli tudi gostilno v narodnem parku.

Logarska dolina (slap Rinka, koča na Okrešlju ima prečudovit razgled pa še daleč ni od slapa Rinke – cca 30 min) je tudi prečudovita, lahko se posprehodita še do Robanovga kota na sveže domače kislo melko.

Lp

Ula

Ptuj

Bela Krajina s čudovito pokrajino ob reki Kolpi.

Kozjansko – če ga boš peljala v Olimje, ogled najstarejše lekarne v Evropi, na sprehod do Koče pri čarovnici (simpatično za velike in male), na Jelenov Greben na divjačinski golaž, pa potem v Čokoladnico… Tam okrog je tudi precej drugih kmečkih turizmov, jahanje, toplice,…

Goriška Brda! Prelepa pokrajina, vrhunsko vino, blazno prijazni domačini… Jaz vedno peljem ljudi tja in vsi so noro navdušeni!

Men bi bilo ful lepo, ce bi me moja punca v Jeruzalem peljala, pa kje v blizini se kaksno degustacijo vin organizirala, tako da ce on noce it, se jaz javim:)

Dve moznosti, kjer majo degustacije vin. Sigurno jih je vec, pa mogoce je se boljse pri kaksnih manjsih prdielovalcih, ampak to bos mogla pa sama poiskat.

http://www.jeruzalem-ormoz.si/
http://www.ljutomercan.si/

LP

Matic

Mogoče pa čisto navadna kraška osmica, ki jih je poleti sigurno nekaj + ogled Štanjela ali pa skok k sosedom. Tam čez je kar nekaj lepih slovenskih vasic.
Lahko ga pa v tej vročini pelješ na Trnovsko planoto in si privoščita piknik nekje ker slišiš samo čebelce in ga spotoma pelješ v Ledeno jamo……Lahko mu pa všeč bit malo na samem….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close