Slovenija bo prva v Evropi do konca meseca pocepila čisto vse ki to hočejo
Debilni čvek, 02.06.2021 ob 15:46
Nova zmaga Janše, dobili 300 000 doz AZ cepiva, imamo ga več kot preveč da pocepimo čisto vse ki si to sploh žeiljo, nato je do jesesni zgodba zaključena razen za nekaj 10 000 prebolevnikov.
Bravo, Janša!
Seveda jih je dobil!
Samo kaj, ko bo to darilo zelo drago …
dvomim, da bo šlo tako, 02.06.2021 ob 17:50
Poznam kar nekaj ljudi, ki so se med prvimi prijavili za cepljenje (ko je to bilo mogoče), pa še nimajo datuma. Tako da ne vem, po kakšnem sistemu gredo, še manj pa verjamem, da bodo vsi, ki želijo, lahko cepljeni do konca meseca.
Vsi, ki jih poznam, da so se prijavili, so cepljeni vsaj z eno dozo in cakajo drugo.
Ne poznam nikogar, ki ne bi bil cepljen, a je prijavljen.
Jih poznam pa kar nekaj, ki se zaenkrat se nocejo cepit in se tudi prijavili niso.
Vsi so cepljeni, 02.06.2021 ob 17:55
Vsi, ki jih poznam, da so se prijavili, so cepljeni vsaj z eno dozo in cakajo drugo.
Ne poznam nikogar, ki ne bi bil cepljen, a je prijavljen.
Jih poznam pa kar nekaj, ki se zaenkrat se nocejo cepit in se tudi prijavili niso.
no, jaz pa pač poznam tudi te, ki so se prijavili in še vedno nimajo datuma za cepljenje. pa se niso prijavili šele včeraj ali danes. gre pa za rapon ljudi med 20 in 50 letom starosti.
dvomim, da bo šlo tako, 02.06.2021 ob 18:44
no, jaz pa pač poznam tudi te, ki so se prijavili in še vedno nimajo datuma za cepljenje. pa se niso prijavili šele včeraj ali danes. gre pa za rapon ljudi med 20 in 50 letom starosti.
Ja, večina pod 50 leti še ni dočakala cepiva. Vabilo na cepljenje so dobili samo rizične skupine in nekateri javni uslužbenci, npr. policaji, učitelji, zaposleni JU, ki delajo s strankami. Ostali ne.
Cepiva ni.
Jasno da jih poznaš, tudi jaz sem bil eden njih, uporabo tistih prvih prijav je prepovedala informacijska pooblaščenka, tega se pa vinske mušice ne spomnite, v glavnem še enkrat sem se moral prijaviti, kdor se ni , pač ni na seznamu.
članek iz Aprila
Sinoči pa je državni sekretar Jelko Kacin za javno RTV razkril, da informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik zaradi varovanja podatkov zadržuje seznam, kjer so državljani prostovoljno podali željo za cepljenje na portalu eUprava, medtem ko imamo na zalogi cepivo in bi se lahko cepilo tiste, ki so izrazili željo. “To je nemogoča odločitev. Dokler je temu tako, je težko narediti čudeže,” ocenjuje koordinator za cepljenje Kacin. V tem primeru so po njegovih besedah pri cepljenju bolj uspešne manjše občine, saj uspejo na račun proaktivnih državljanov vseeno organizirati cepljenje zanje, medtem ko so večje občine pri tem manj uspešne.
In ja točno to se je zgodilo, Jeblana najmanj uspešna
politično korektno, 03.06.2021 ob 06:53
Jasno da jih poznaš, tudi jaz sem bil eden njih, uporabo tistih prvih prijav je prepovedala informacijska pooblaščenka, tega se pa vinske mušice ne spomnite, v glavnem še enkrat sem se moral prijaviti, kdor se ni , pač ni na seznamu.
članek iz Aprila
Sinoči pa je državni sekretar Jelko Kacin za javno RTV razkril, da informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik zaradi varovanja podatkov zadržuje seznam, kjer so državljani prostovoljno podali željo za cepljenje na portalu eUprava, medtem ko imamo na zalogi cepivo in bi se lahko cepilo tiste, ki so izrazili željo. “To je nemogoča odločitev. Dokler je temu tako, je težko narediti čudeže,” ocenjuje koordinator za cepljenje Kacin. V tem primeru so po njegovih besedah pri cepljenju bolj uspešne manjše občine, saj uspejo na račun proaktivnih državljanov vseeno organizirati cepljenje zanje, medtem ko so večje občine pri tem manj uspešne.
In ja točno to se je zgodilo, Jeblana najmanj uspešna
Koprive Imate kakšen poseben fetiš ob ponavljanju že večkrat demantiranih laži?
‘Ni pa informacijska pooblaščenka nikoli prepovedala uporabe podatkov, odredila je le zamrznitev njihove uporabe, dokler posamezniki, ki so oddali vloge, ne bodo prejeli ustreznih informacij. “Zelo povedno je tudi to, da do osebnih podatkov, ki so bili zbrani prek portala eUprava, od začetka zbiranja teh podatkov pa do 16. marca letos, ko je bila izdana začasna odločba informacijskega pooblaščenca, še nihče ni dostopal, pristojni državni organi pa posameznike še danes pozivajo k oddaji prijave za cepljenje (le) pri svojem osebnem zdravniku,” je še povedala. Vse to po njenem mnenju postavlja pod resen vprašaj nujnost tega množičnega zbiranja podatkov, ki so danes v veliki meri tudi že neažurirani, saj je veliko posameznikov s tega seznama že cepljenih.’
‘Nacionalni koordinator za cepljenje Jelko Kacin je za težave s cepljenjem ponovno okrivil informacijsko pooblaščenko. Ta naj bi po njegovih besedah onemogočila prenos podatkov, ki so jih s prijavami na cepljenje zbrali na eUpravi. A to ni res, saj ni informacijska pooblaščenka nikoli prepovedala uporabe podatkov iz teh prijav. “Izjavo gospoda Kacina razumem kot povsem neprimerno,” je obtožbe že komentirala informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik.’
Naš velecenjeni debil Janša se je decembra prostovoljno odpovedal cepivom – pametne države, kot je Malta, so vzele naše kvoto in danes ima – reci in piši – 70 % precepljenost s prvim odmerkom!!!!! Mi pa ušivih 30 %. Samo za primerjavo, kakšen zaostanek je zakuhal naš takratni zdravstveni minister in kakšno dodatno gospodarsko škodo je s tem povzročil Sloveniji.
Če bi imel vse medije pod svojo oblastjo, kot je cilj, mi takih stvari seveda nikoli ne bi brali in Slovenci bi dejansko verjeli, da je Slovenija med najuspešnejšimi državami v Evropi!
Tako pa smo med najslabšimi v vseh kazalcih – tako glede števila okuženih, mrtvih, cepljenih – tukaj sploh vlada totalni kaos. In trenutno po številu okuženih daleč najslabši v regiji. Dobesedno črna ovca, ki izstopa.
Bo Madžarska prevzela tudi krivdo za vse umrle po cepljenju z njihovo AstroZeenco, če jo že ponujajo?
Anonimno 4625, 02.06.2021 ob 23:28
Pa dobro kje živite? Pri nas se cepijo vsi, ki se želijo kot po tekočem traku. Tudi 16 letniki.
Maribor, Ljubljana, Kranj, Celje, NG, Koper, NM, Jesenice, …. Povsod.
Raje ti povej kje živiš, kje v naši državi obstaja mesto, ki ima dovolj cepiva, me res zanima.
Forum je zaprt za komentiranje.