Slovenci temperamentni?
In kaj je zate nedvoumni namig? Res me zanima.[/quote]
Jah, si majhna punčka, to se najstnicam dajejo nasveti, kako zapeljati moškega. :))
Ti naj napišem, da ga moraš globoko pogledati v oči, se mu nasmehniti? 😀
Če samo čakate, vsekakor dočakate, ampak ne moškega, temveč starost. :)))[/quote]
Se vidi, da nimaš za burek. :)))
Jah, si majhna punčka, to se najstnicam dajejo nasveti, kako zapeljati moškega. :))
Če samo čakate, vsekakor dočakate, ampak ne moškega, temveč starost. :)))[/quote]
Se vidi, da nimaš za burek. :)))[/quote]
Hehe… Niso Slovenci krivi, da so/ste nekatere Slovenke (kronično) samske, ni za kriv temperament moških, ne njihova nacija, niso vsi mamini sinček, niso vsi….!
Antilopca, lepo bodi poštena. Koliko nas je, milijon slovenskih moških, in je sedaj kriv temperament, da med temi ni bilo niti enega “pravega”. To je seksizem dejansko, ki ga sproducira nezadovoljstvo. 😉
Hehe… Niso Slovenci krivi, da so/ste nekatere Slovenke (kronično) samske, ni za kriv temperament moških, ne njihova nacija, niso vsi mamini sinček, niso vsi….!
Antilopca, lepo bodi poštena. Koliko nas je, milijon slovenskih moških, in je sedaj kriv temperament, da med temi ni bilo niti enega “pravega”. To je seksizem dejansko, ki ga sproducira nezadovoljstvo. ;)[/quote]
Matjažko, dokler ti bo mamica prala gate, se nimaš česa bat. Za ostalo bo poskrbela napihljiva Ančka. 🙂
Tebi pa, da nimaš dedca.
ha ha ha … Česa tako smešnega pa še ne …
Smo hlapčevski in skozi zgodovino smo preživeli, zato ker smo prilagodljivi. Tudi danes se mi zdi, da bi nas najbolje kot narod opisali, da smo “malenkostni, prepirljivi, bolj papeški od papeža in predvsem brez jaj…”[/quote]
Imam občutek, da nekako nisi navdušena nad svojimi nacionalnimi značajskimi potezami.
Smo hlapčevski in skozi zgodovino smo preživeli, zato ker smo prilagodljivi. Tudi danes se mi zdi, da bi nas najbolje kot narod opisali, da smo “malenkostni, prepirljivi, bolj papeški od papeža in predvsem brez jaj…”[/quote]
Imam občutek, da nekako nisi navdušena nad svojimi nacionalnimi značajskimi potezami.[/quote]
občutek te ne vara
je pa res, da dlje kot do sosednje vasi 90+% slovencev ne gre … razen v (HR) kampe … kjer pa so spet med svojimi ☺
npr. škoti imajo krasen izraz za svoje južne sosede: “they are so “british”” ☺ … aka: so južnaki, čapci, bosanci … ☺
Imam občutek, da nekako nisi navdušena nad svojimi nacionalnimi značajskimi potezami.[/quote]
Ehh, raje imam ljudi z jaj…, ker je z njimi vse lažje…
Vsekakor se mi zdi naša zgodovinska prilagodljivost nek zanimiv atribut … ki nam je omogočil preživetje. Če ne bi bili tako hlapčevski nas verjetno ne bi bilo več …
To so avtostereotipi. Torej to, kako se nek narod vidi. Pri Slovencih se mi zdi, da je precej negativen (mogoče nemoč majhnih narodov, ki niso imeli direktnega vpliva na politične zgodovinske toke), medtem ko bi se Srbi recimo vidijo kot “dobri, junaški in pogumni” (stoletni boji s Turki), kjer se ji nonstop godijo krivice.
Vrašaj Italijana ali Avstrijca, če nas tako vidijo? Sicer pa tako kot vsak stereotip, izhaja predvsem iz nekih posploševanj: milijona nas je in smo vsi “malenkostni, prepriljivi”, jah lepo vas prosim. Še za 2 soseda bi bi si težko upal kdo trditi, da izključno izstopata po nekih negativnih karakteristikah, kaj šele za vas, mesto ali narod.
Tu je večji problem posameznika, ki bi se moral vprašati, zakaj vidi vse z istimi očali in je osredotočen izključno na negativno?
To so avtostereotipi. Torej to, kako se nek narod vidi. Pri Slovencih se mi zdi, da je precej negativen (mogoče nemoč majhnih narodov, ki niso imeli direktnega vpliva na politične zgodovinske toke), medtem ko bi se Srbi recimo vidijo kot “dobri, junaški in pogumni” (stoletni boji s Turki), kjer se ji nonstop godijo krivice.
Vrašaj Italijana ali Avstrijca, če nas tako vidijo? Sicer pa tako kot vsak stereotip, izhaja predvsem iz nekih posploševanj: milijona nas je in smo vsi “malenkostni, prepriljivi”, jah lepo vas prosim. Še za 2 soseda bi bi si težko upal kdo trditi, da izključno izstopata po nekih negativnih karakteristikah, kaj šele za vas, mesto ali narod.
Tu je večji problem posameznika, ki bi se moral vprašati, zakaj vidi vse z istimi očali in je osredotočen izključno na negativno?[/quote]Zakaj negativno, to da smo slovenci hlapčevski, ni samo slabo, prvemu hlapcu je tudi marsikdaj boljše šlo kot gospodarju… slovenci smo se skozi stoletja očitno znali dovolj dobro prilagoditi in narediti dovolj neumne, da kot taki nismo bili zanimivi sosedom, ki so nas hoteli posvojiti, dovolj prefrigane, da smo ohranili jezik, prva pisana beseda je nastala pod pretvezo, ker slovenski človek “ni razumel” nemščine in latinščine v cerkvi…
Mogoče bi matjažko rad videl, kako so vsi okrog zabedirani in ubogi, da bi lahko zasijal s svojim optimizmom, ki preseže poceni stereotipe, v katere smo mi ostali ujeti… ali ne pač 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] ha ha ha … Česa tako smešnega pa še ne …
Dodaj še zavistni in strogo razdeljeni na dva politična pola. Tole slednje gre že tako daleč, da bo nadrejeni raje zaposlil “svojega” čeprav je nesposoben.
Večina tako razmišlja. Nimamo nacionalnega ponosa in ne cenimo sebe kot narod in ne lastne države. Zato potem zgleda, kot da nam ni mar, če paraziti dokončno izropajo to državo in državno premoženje…..
Bodo pa nas naredili zanimive, kot poceni delovno silo za gospodarje EU.
Menim, da imajo velik vpliv na stanje pri nas mediji. Mediji so strogo polarizirani, osrednji dnevnik ni tisto, kar bi moral biti, saj nismo obveščeni o pomembnih stvareh ali pa je ta resnica izkrivljena. Čeprav se zavedam, da gre bolj za odgovornost odgovornih urednikov, pa menim, da tudi pri novinarjih ni mogoče zaslediti profesionalnosti in objektivnosti. Oni bi se morali vzdržati kakršnihkoli nepotrebnih komentarjev med vodenjem oddaje oziroma poročanjem, ne pa, da se že iz letala vidi, v kateri tabor sodijo. Ta informacijska blokada bo prinesla vse več težav in nestrpnosti med ljudmi, ker je rek “deli in vladaj” v kriznih razmerah še kako uporaben. Sedaj, ko je na oblasti vlada AB pa sploh opažam, da so tej vladi novinarji nenormalno naklonjeni, čeprav ni storila nič drugega kot uvedla davke oziroma povišala davke in na položaje nastavila svoje ljudi.
Že, ampak ostale so mediji kritizirali, nje pa ne, v tem je razlika. No, saj veš, kaj mislim. Pri njej pa se ukvarjajo s tem, ali je oblekla leopardje ali zeleno krilo ipd.[/quote]
Ne vem koliko jo kritizirajo, ker raje ne gledam TV, da nisem slabe volje. 🙂
Dovolj, da preberem, da še naprej jemlje nam in viša davke zato, da lahko svojim in ostalim mafijašem zviša dodatke ter nafila banke.
Še vedno dela v korist tistih, ki so državo spravili na rob bankrota in zato je še vedno del primitivne oblasti, ki si drugega ne zasluži kot goli otok.
Forum je zaprt za komentiranje.