Slovenci temperamentni?
Se strinjam. Človek postane utrujen od tega. Najboljše je biti resen, ko razmere zahtevajo resnost in se sprostiti, ko je čas za to. Sem kar zgovorna, ampak težko prenašam ljudi, ki kar naprej nekaj meljejo samo zato, da se melje. Tudi moški – Pavlihe – me odbijajo.
Uživam v družbi, uživam pa tudi v tišini sama s sabo.[/quote]
Misliš, da trenutne gospodarske in politične razmere v SLO niso tako resne, da bi se splačalo biti bolj resen ?
A temu, ki je narodno pogojen? ;)[/quote]
Saj narod smo mi, a ne:).[/quote]
Nekdo je govoril, da slovenci niso temperamentni, ti pa opažaš drugače. Mogoče to ni narodno pogojeno? 🙂
Saj narod smo mi, a ne:).[/quote]Nekdo je govoril, da slovenci niso temperamentni, ti pa opažaš drugače. Mogoče to ni narodno pogojeno? :)[/quote]Ali pa mi nismo v tapravem narodu, ker smo preveč temperamentni? 😉
Nekdo je govoril, da slovenci niso temperamentni, ti pa opažaš drugače. Mogoče to ni narodno pogojeno? :)[/quote]Ali pa mi nismo v tapravem narodu, ker smo preveč temperamentni? ;)[/quote]
Al pa slovenceljni radi fejkamo v družbi, da smo kao mirni, stojimo v ozadju, tiho šepečemo, lepo gledamo…tukaj pa vse butne ven, ves karakter, ki se je skozi generacije skrival in tlel že v naših prednikih:).
Smo tapravi…:).
Ljudje, vi sploh ne veste, kaj pomeni biti “temperamenten”. V pogovornem jeziku se ta oznaka rabi večinoma pozitivno.
Če se osredotočim na običajno rabo: za ene izmed bolj temperamentnih veljajo denimo Španci. Pa sama bolj zateženega, tečnega, sitnega, lenega, ležrnega, neprijaznega naroda še nisem videla. Podobni so Italijani, ljudomrzneži oziroma bolje rečeno so brez temeljnega človeškega bontona. Pojdite na potovanju na WC pa vas bo kakšna Italijanka, ki bo želela mimo vas, kar zbila, namesto da bi vas opozorila, če sme mimo.
Tole bi pa lahko razumeli tudi…., če je sila je sila ali pa, če se mudi se mudi…. :))[/quote]
Aja, potem je v sili dovoljeno vse?:)) Tudi sam se obnašaš kot ratrak?:)[/quote]Če ti pipca že mal pušča in je nujno…. jaoo
Je pa tako, da nujne stvari ne obstajajo, so samo ljudje (ratraki ;), ki zamujajo… :))
V tipologiji temperamentov poznamo 4 različne tipe, torej bi se pravo vprašanje glasilo, kateri temperament prevladuje med Slovenci (melanholični, flegmatični, kolerični ali sangvinični) oz bi bilo bolje vprašati kako (in če se) Slovenci čustveno odzivamo na dogodke, pripetljaje; kakšne so naše reakcije? Smo v tem sploh opazni v izkazovanju čustev, bodisi negativnih, bodisi pozitivnih? Po mojih opažanjih smo, čeprav opažam pa tudi, da najdeš hinavce povsod, ki niti pod razno ne bodo obelodanili tega, kar jih je razjezilo oz karkoli že povzročilo v njih neko čustveno “prebujenje”. Mene so v službi privajali, da nikoli ne smem čustveno reagirati, izključno razumsko, in kadar reagiram razumsko, prepoznavam notranjo praznino in oropanost same sebe za bolj bogate občutke, pestro dogajanje…vse je sivo 😉
Moja narava je pač kolerična, nekoliko sangvinična, precej manj pa flegmatična, melanholična.
Bi se radi spoznali bolje, rešite test temperamenta: http://www.solazazivljenje.si/images/stories/pdf/test_osebnostni_profil.pdf
V tipologiji temperamentov poznamo 4 različne tipe, torej bi se pravo vprašanje glasilo, kateri temperament prevladuje med Slovenci (melanholični, flegmatični, kolerični ali sangvinični) oz bi bilo bolje vprašati kako (in če se) Slovenci čustveno odzivamo na dogodke, pripetljaje; kakšne so naše reakcije? Smo v tem sploh opazni v izkazovanju čustev, bodisi negativnih, bodisi pozitivnih? Po mojih opažanjih smo, čeprav opažam pa tudi, da najdeš hinavce povsod, ki niti pod razno ne bodo obelodanili tega, kar jih je razjezilo oz karkoli že povzročilo v njih neko čustveno “prebujenje”. Mene so v službi privajali, da nikoli ne smem čustveno reagirati, izključno razumsko, in kadar reagiram razumsko, prepoznavam notranjo praznino in oropanost same sebe za bolj bogate občutke, pestro dogajanje…vse je sivo 😉
Moja narava je pač kolerična, nekoliko sangvinična, precej manj pa flegmatična, melanholična.
Bi se radi spoznali bolje, rešite test temperamenta: http://www.solazazivljenje.si/images/stories/pdf/test_osebnostni_profil.pdf%5B/quote%5D
Z eno besedo – težka!
Če v obzir vzamem t.i. “čistokrvne” Slovence lahko rečem, da nimajo temperamenta kot ga imajo npr. latino moški ali moški, južneje od Kolpe. Pri Slovencih je prisoten drug ekstrem – zelo radi imajo adrenalinske športe. Tako vidiš moške, ki se gredo bungee jumping, ne upajo pa pristopiti k ženski in jo ogovoriti. Slovenci torej so pogumni, ampak ponavadi ne tam, kjer bi bilo to potrebno. :))
Štajerci so verjetno res najbolj temperamentni od vseh Slovencev, za Gorenjce lahko rečem, da so bolj trmasti in svojeglavi kot temperamentni. Pri Gorenjcu je tako, da mu je “računica” vedno na prvem mestu, Štajerci so bolj uživači. Zame je temperament povezan s spontanostjo in s tem, da osebo ni sram pokazati čustva.
Ne moreš samo čakati v svoji pasivni vlogi kot kraljična na zrnu grahka. 🙂
Ženske mora isto dati moškemu, ki ji je všeč, nedvoumne namige, ne pa da pričakuje romanco iz romanov, kjer se naenkrat “iz megle” pojavi princ, jo osvaja 3 mesece, 3 dni in 3 noči, jo obsipa s komplimenti in darili, preden se končno omehča in je njegova. 😀
Ženske mora isto dati moškemu, ki ji je všeč, nedvoumne namige, ne pa da pričakuje romanco iz romanov, kjer se naenkrat “iz megle” pojavi princ, jo osvaja 3 mesece, 3 dni in 3 noči, jo obsipa s komplimenti in darili, preden se končno omehča in je njegova. :D[/quote]
In kaj je zate nedvoumni namig? Res me zanima.
Tiste romance Slovenk s temperamentneži iz mediteranskih okolij se neredko končajo v batinah, ostalih zlorabah in kesanju. Če še malo posplošujemo, so nacionalnemu značaju slovenskih žensk najbolj kompatibilni copatarji, nad katerim izvajajo kontrolo in nadvlado. Če Slovenkam dominirajo vročekrvneži, jim to kmalu prinese posledice duševnih bolečin in obupa. Vem za nekatere, ki se jim je tako zaželeni temperament “latinosov” kasneje pošteno zataknil v grlu in še kje drugje. Je pa tudi res, da jim iz srca privoščim tovrstne izkušnje, ki bogatijo duha in pripomorejo k osebnostni rasti.
Ženske mora isto dati moškemu, ki ji je všeč, nedvoumne namige, ne pa da pričakuje romanco iz romanov, kjer se naenkrat “iz megle” pojavi princ, jo osvaja 3 mesece, 3 dni in 3 noči, jo obsipa s komplimenti in darili, preden se končno omehča in je njegova. :D[/quote]
In kaj je zate nedvoumni namig? Res me zanima.[/quote]
Jah, si majhna punčka, to se najstnicam dajejo nasveti, kako zapeljati moškega. :))
Ti naj napišem, da ga moraš globoko pogledati v oči, se mu nasmehniti? 😀
Če samo čakate, vsekakor dočakate, ampak ne moškega, temveč starost. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.