Najdi forum

SLOGI v Wordu 2010

Gotovo ste tu tudi računalniški mojstri …

Torej: imam nov word 2010. Delam eno publikacijo z več poglavji, vsako poglavje v svojem fajlu. Strašno se trudim, da bi si določila svoje sloge, da bi si olajšala oblikovanje – se pravi, en tip za tekst, za citate, za naslove, za sezname itd. Vse to naredim in zgoraj med slogi se mi tudi pojavijo moji novi določeni slogi. Znotraj enega dokumenta torej ni težave. Ampak ko odprem novi dokument, se mi spet pojavijo le stari slogi (tisti, ki so tam po defaultu). Kako prepričam novi dokument, da mi pokaže vse tisto, kar sem prej naredila? Hvala!

si poskusila kopirati prvi dokument in nato zbrisati tekst, mislim, da bi slogi morali ostati…

Ja, imaš prav, hvala, slogi ostanejo, če kopiram dokument. Vendar mi je to zamudno. Jaz bi rada, da bi odprla nov dokument, čisto prazen in da bi imela tam zgoraj možnosti SVOJIH slogov. Zdaj mi je uspelo, da sem enega (CITAT) pretihotapila noter tako, da sem mu spremenila parametre in se mi zdi, da bo ostal tak, kot sem si ga jaz zamislila. Mi pa nikakor ne uspe spremeniti NORMAL (se pravi, teksta) – karkoli počnem, vedno se mi odpre v Calibriju z 10 pik vmesnih presledkov …

Če ve kdo za kakšno finto, kako prelisičiti preveč pameten/samosvoj računalnik, bom vesela!

1. Najprej izberi,da bo lestvica slogov 1 Naslov 1.1. Naslov,… itd.
2. Ko imaš pri osnovno slogi, klikni na desni strani ob robu in nato mislim, da piše dodaj slog.
3. ko prideš v to, izbereš ime sloga, npr. Lastni slog in potem klikneš “modify” ali preuredi nevem točno kako je v slovenščini v wordu prevedno.

In to je to.

Nastavitev novih slogov velja samo za dotični dokument.
Če jih hočeš obdržati, narediš tako kot ti je že zgoraj ena svetovala: urejen dokument skopiraš in pobrišeš vsebino.

Če bo zanimalo še katero: lahko narediš novo PREDLOGO, v kateri uporabiš tiste sloge, ki jih želiš. In potem ko odpiraš nov dokument, ga lahko odpreš “iz nedavnih predlog”. In tam potem dejansko tudi začneš pisati z Garamond 11, recimo in brez razmikov in lahko uporabiš nastavljene sloge za citate, naslove itd. Aleluja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close