Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SLO ravnatelji nesposobni, v HR so se sami organizirali

SLO ravnatelji nesposobni, v HR so se sami organizirali

Odgovor na objavo uporabnika
Blabla123, 15.11.2021 ob 15:05

peče, 15.11.2021 ob 14:51

Blabla123, 15.11.2021 ob 14:43

pika poka pikapolonica, 15.11.2021 ob 14:32

Blabla123, 15.11.2021 ob 14:25

Blabla123, 15.11.2021 ob 14:22

pika poka pikapolonica, 15.11.2021 ob 13:34

ma ne no, 15.11.2021 ob 13:27

No, pa ti povej, kako v prvem razredu s 26 otroki in dvema učiteljicama izvesti testiranje. Kako so to izvedli genialci na Hrvaškem, res me zanima. Kaj na šolah, ki nimajo prostorskih pogojev, narediti s pozitivnimi? Ni prostora, vse je zasedeno. Jaz bi sicer namesto ravnateljev lepo naredil tako, kot to že ves čas dela zdravstvo: ker ni ne prostorskih ne kadrovskih pogojev, bomo krčili dejavnosti. To moramo narediti, če hočemo izvajat testiranja. Namesto jutranjega varstva bo učiteljica izvajala nadzor nad prvošolci skupaj z dvema drugima. Namesto podaljšanega bivanja pridejo učiteljice na testiranje prvošolcev in drugošolcev, podaljšano je za eno uro krajše. Po otroke je potrebno prihajat najkasneje do 15. ure.  Interesnih dejavnosti ni, ker je ves kader razporejen na testiranja. In tako dalje.

Bi vam bilo všeč? To naredijo pametni ravnatelji, če ni dodatnega keša, ni dodatne muzike! Simpl.

Pa zakajjjj hudiččaaaa je vse tako težko… Jaz res ne razumem. Navodila- otrok vzame brisačko za enkratno uporabo in jo odloži na mizo, ven vzame komplet… marija bog pomagaj a ressssnoooo. Prvo uro vsi v razredu sedijo, učotelji/učiteljica razdeli brisačo. Reče komplete VUN, od prvega do zadnjega odprejo komplete in počoka vsakemu po vrsti nos – ena od ene strani razreda, druga od druge strani razreda, ko kočajo, se vrne do prvega in nakplja test in naroči učencu da spremlja če se pojavijo 2 črtice.

Ko je končano po 15 minutah, pozitivne odpelje do varnostnika in počakajo na prevzem starša, ostali si razkužijo roke in nadaljujejo pouk.

Vse kar je drugače je to, da se prva ura zamakne za 20 minut in to je to… Bog pomagi kolk problemov.

Ti pa res nisi bila nikoli v razredu, da si misliš, da to tako lahko gre pri 26 otrocih..

Imaš možnost, da si ogledaš kakšno uro v kateri izmed okoliških šol, ko se situacija s korono umiri. Pa ne bit presenečena, ko učiteljica prvih 10 minut porabi zato, da otroci pripravijo stvari, se umirijo, pripravijo nalogo, vsak bi rad kaj povedal, en ne najde zvezka, drugi ne barvice, tretji celo torbo pozabi, četrti mora na stranišče, Janko v zadnji klopi pa je Metki skril peresnico in revica joče,  ker bo mama huda ko pride brez nje domov..in gre mimo 20 minut.. 20 minut za testiranje.. in ostane 5minut za učno snov?

Hvala bogu,da sem na porodniški in se ne rabim ukvarjat s to norijo.

Namenjeno Pika poki pikapolonici

Ja seveda… vsak izgovor je dober za vse a ne. Tudi to ko je zgoraj ena spraševala, če si bo za vsakega razkuževala roke. Rok si nima za kaj za vsakega razkuževati, ker ne bo prijemala za del palčke, ki gre v nos. Tako, da ne bodite tako pikolovski za vsak drek.

Če je red je res in nimajo si kaj pripravljati 20 minut torb in potrebščin. Mogoče je pa čas, da se vzpostavi red. Starši jim lahko komplet zapakirajo v zip vrečko in vsak otrok samo to vzame iz vrečke – doma pa mamica reče: Ko učiteljica reče ZIP vrečko ven, vzameš tole iz torbe in pozorno poslušaš… ajaaaa tega pa v okrožnici ni bilo, da otrok prinese komplet v zip vrečki. Kam boste pa testne ploščice potem metali? Imate protokol napisan? A evidenčni list učiteljica izpolni, ker otrok še ne zna pisati? Ojej…kar vsi naj doma ostanejo bo najbolje.

Ja se strinjam, kar doma naj ostanejo. To bo edino pomagalo. Ampak nekateri starši pa res ne zmorejo svoje otroke gledati še tistih dodatnih 8 ur, ko naj bi bili v šoli..

Ne mi tle jokat, da je šolanje od doma težko. Če se že gre za to, da se stvari naredijo kakor je treba naj ostanejo vsi doma.

Pristali boste na testiranje otrok v OŠ. Kaj sledi potem? Cepljenje otrok v OŠ? Kaj jim boste takrat naročili, naj rečejo medicinski sestri, da jih z iglo samo malo počoha po roki? Ali pa lahko tudi testiranje otrok v vrtcu? Vrtci so namreč velik vir okužb. Enoletnik tudi lahko naredi test. On bi si ga najbrž še najboljše, ker bi palčko porinil dovolj globoko v nos.

Mislim svašta res.. eni bi testirali vse okoli sebe, samo cepljene ne tikat. NEEE njih pa ne, njim itak že na čelu piše,da so negativni.

In samo zato, ker si ti bolestno nevoščljivo cepljenim, se zdaj otrok ne sme po tvoje testirat? Koliko otrok je že precepljenih v OŠ npr.? Aja, pod 12 noben, nad pa koliko? En na vsake kvatre. Sploh poznaš kakšnega? Ampak ker si ti nevoščljiva in sovražno nastrojena do teh par revčkov, pa boš otroka prikrajšala za normalen pouk? Bravo, super mama si, ni kaj. Dobiš medaljo – za osla leta.

Pa tako – tistih par otrok, ki je res cepljenih v OŠ, je cepljenih z razlogom in je zelo zelo velika verjetnost, da se že sedaj testirajo. Medtem ko za vaše ljubčke, srčke, boščke tega ne moremo trditi. Če niti pol staršev ni prevzelo testov. Da beremo tukaj, da so ti starši celo funkcionalno nepismeni, motorični debili in ne znajo niti navodil prebrat, res ne moremo pričakovati tega od otroka, ki to zadevo prvič vidi. Oh, pa saj jo starši tudi, saj res… 🙁

Evo, pa dajmo uvesti testiranje za čisto vse otroke. Fer? Si za? Se bo tvoj ljubček, srček lahko zdaj testiral?

Zakaj pa sklepaš, da se moj otrok sedaj ne testira? Sem mogoče kje to napisala? Zakaj pa bi se moral v šoli? Zato ker nekateri starši tega ne delajo/delate bi sedaj jaz morala to početi drugače?

Doma test naredim jaz in otroku ni sploh problema. Če bi ga delala sama, vem, da bi zaradi straha s tisto palčko samo taknila nos.. in potem je ta test verodostojen? Pozitiven otrok potem lepo še cel dan po šoli trosi virus. Plus test je za uporabnike nad 12 leti. A ti otroku, ko ga glava boli daš naklofen duo? Saj ga zna popiti..Zakaj bi bil problem..

Nam je domače samotestiranje teklo. Na šoli ni bil niti en razred še v karanteni, noben v razredu pozitiven. Očitno nekaj počnemo prav..

Zanimivo mi je, da tudi če nobenega nikjer ne užališ, dobiš odgovor nazaj za se križat! Ne vem od kje nekaterim izvira ta potreba po žaljenju drugih. A se počutiš mogoče manjvredno?

Ja ja, že ok. Ste že dovolj napisali. Torej imejte svoja deteta doma, pa je problem testiranj rešen.

Blabla123, 15.11.2021 ob 15:07

Namenjeno Peče

A si odgovorila na predlog, da se čisto vsi otroci testirajo, se bo tvoj tudi? A boš spet iskala tisoč in en razlož zakaj ne?

svoje k svojim, 15.11.2021 ob 15:08

Ja ja, že ok. Ste že dovolj napisali. Torej imejte svoja deteta doma, pa je problem testiranj rešen.

Ja seveda bom imela, če boste imeli vsi. Ampak ne razumem zakaj pa vi ne bi imeli? Tako ko pravite, sej bo testiranje samo nekaj časa.. Saj bo šolanje od doma samo nekaj časa..

Ne, na samotestiranje otrok v šoli ne bi pristala, ker ne vidim v tem smisla. Da pozitiven učenec pride v šolo in koga še okuži, ko bi lahko to že doma preprečili je totalen nesmisel.

Bi vi pristali, da se testirajo vsi -tudi odrasli cepljeni za vse dejavnosti?

Blabla123, 15.11.2021 ob 15:27

Ja seveda bom imela, če boste imeli vsi. Ampak ne razumem zakaj pa vi ne bi imeli? Tako ko pravite, sej bo testiranje samo nekaj časa.. Saj bo šolanje od doma samo nekaj časa..

Ne, na samotestiranje otrok v šoli ne bi pristala, ker ne vidim v tem smisla. Da pozitiven učenec pride v šolo in koga še okuži, ko bi lahko to že doma preprečili je totalen nesmisel.

Bi vi pristali, da se testirajo vsi -tudi odrasli cepljeni za vse dejavnosti?

A ti si kaj gledala kovid sledilnik, koliko oddelkov v šolah je v karanteni? Nisi ne? V OŠ 802 oddelka, v SŠ 240 oddelkov, v vrtcu 42 oddelkov. Nagradno vprašanje: zakaj misliš, je toliko oddelkov v karanteni, če se vsi doma tako fajn testirajo?

Še več, takoj sem zato, da se vse cepi in potem tudi čisto vse testira.

Ker vem, da to ne gre, boš ti imela svoje dete doma ali pa se bo testiralo v šoli. Ker ni nobena izjema, pa če je še tako srčkano sončece.

menda ne, 15.11.2021 ob 15:32

A ti si kaj gledala kovid sledilnik, koliko oddelkov v šolah je v karanteni? Nisi ne? V OŠ 802 oddelka, v SŠ 240 oddelkov, v vrtcu 42 oddelkov. Nagradno vprašanje: zakaj misliš, je toliko oddelkov v karanteni, če se vsi doma tako fajn testirajo?

Ne Nisem gledala, ker nevem koliko so te informacije realne in meni pomembne. Kot sem že povedala, mi se ukrepov držimo, otroka sem samotestirala in tudi mož se zaradi dela. Do sedaj še nismo zboleli, tudi na naši šoli še noben ni.

Ne sodit vse po sebi, nekateri se ukrepov držimo. Ampak kar je pa preveč je pa preveč. Otroka ne dam.

Pa ta ne vidi dlje od antivakserskih FB in Ig filmčkov. Branje, sploh pa statistika – to je prezahtevno, no!

Blabla123, 15.11.2021 ob 15:37

Ne Nisem gledala, ker nevem koliko so te informacije realne in meni pomembne. Kot sem že povedala, mi se ukrepov držimo, otroka sem samotestirala in tudi mož se zaradi dela. Do sedaj še nismo zboleli, tudi na naši šoli še noben ni.

Ne sodit vse po sebi, nekateri se ukrepov držimo. Ampak kar je pa preveč je pa preveč. Otroka ne dam.

Kako pa veš, da na vaši šoli ni nobenega okuženega? A ste ena podružnična šola v enih rovtah z 10 otroki?

Potem pa predlagam, da prideš malo v naše kraje, kjer se boš lahko v živo prepričala o stanju na šolah v Ljubljani, pa še mimogrede skočila v UKC pogledat, če niso tisti oddelki samo zrežirani za takrat, ko se snema, v resnici pa so prazni.

gigih, 15.11.2021 ob 15:38

Pa ta ne vidi dlje od antivakserskih FB in Ig filmčkov. Branje, sploh pa statistika – to je prezahtevno, no!

Nimam ne FB, ne Instagram. In vsi moji otroci so cepljeni, redno po programu. Tako da prosim poglej v SSKJ kaj pomeni izraz antivakser.

Točno tako! Nisi gledala! Ministrstvo pa gleda in se čudi, ko vidi, koliko obolelih starši pošiljajo v šole brez testiranja. In ker vi niste zboleli, ni nihče, ali kako? In ne verjameš, da so sploh kje kakšni razredi v karanteni? Pa koliko bedasta si še lahko? Na šoli mojih otrok je trenutno 6 oddelkov v karanteni. Do zdaj ni bilo tedna od sept. dalje, da ni bil kakšen. Je pa res, da nekatere šole pač ne objavljajo, koliko oddelkov imajo v karanteni, pa taki kot ti mislijo, da ni nihče bolan.:)))) Močno dvomim, da je kje kakšna šola, ki ni imela niti enega oddelka do zdaj še v karanteni. Mogoče v kaki vukojebini šola s 30 učenci.

Blabla123, 15.11.2021 ob 15:42

Nimam ne FB, ne Instagram. In vsi moji otroci so cepljeni, redno po programu. Tako da prosim poglej v SSKJ kaj pomeni izraz antivakser.

Bo v naslednji izdaji dodan pomen – nasprotnik cepljenja in ukrepov proti zajezitvi širjenja okužb s COVID-19, pogosto tudi zanikovalec virusa.

V glavnem pa boš v sredo itak naredila eno ali drugo. Boš pa imela srčke doma – itak nisi v službi, če se ne testiraš, je tako? Samo toliko bodi pa le fer do lastnega otroka, da ga ne pošiljaj brez soglasja v sredo v šolo.

svoje k svojim, 15.11.2021 ob 15:06

maki512, 15.11.2021 ob 15:03

Prosim naj, 15.11.2021 ob 14:58

Prosim naj v protokol vključijo tudi:

– pospravljanje palčk in testerjev, ki bodo ležale in se packale po in pod vseh mizah.

– razkuževanje  pošpukanih miz in klopi, ko bodo 6 letniki sprožili si napad kihanja.

– razkuževanje za tistimi, ki se jim bo ulila kri.

– prepričevanje 6 letnikov, da se naj testirajo, če je že mami podpisala soglasje, pa se naj nehajo jokat in smrkat ker tako samo korona leti po razredu

tole kar se napisala, je projekt za 4 mesece za našo vlado. Več kot ene alineje na mesec niso zmožni obravnavati.

Pač posledica, da so taki, kot ljudstvo, ki mora imeti vsak d.rek napisan. Pa še takrat so polpismeni oz. funkcionalno nepismeni.

Res je, tole je posledica taistih staršev, ki niso nikoli ne sebe ne otrok testirali. In jih tudi nimajo namena, kar je najbolj žalostno. Zato pospravite tiste predloge o testiranju doma – že milijonkrat dokazano, da pri nas ne delujejo!

Tvoje razmišljanje je ponižujoče za velik del ljudstva. Morda pa ti po sebi sklepaš?

Ob pravilni in jasni usmeritvi in pojasnilih, bi jih cca 90% razumelo. In to bi bilo povsem dovolj.

Težava so predvsem tisti, ki sami ne razumejo in potem drugim pametujejo.

menda ne, 15.11.2021 ob 15:45

Točno tako! Nisi gledala! Ministrstvo pa gleda in se čudi, ko vidi, koliko obolelih starši pošiljajo v šole brez testiranja. In ker vi niste zboleli, ni nihče, ali kako? In ne verjameš, da so sploh kje kakšni razredi v karanteni? Pa koliko bedasta si še lahko? Na šoli mojih otrok je trenutno 6 oddelkov v karanteni. Do zdaj ni bilo tedna od sept. dalje, da ni bil kakšen. Je pa res, da nekatere šole pač ne objavljajo, koliko oddelkov imajo v karanteni, pa taki kot ti mislijo, da ni nihče bolan.:)))) Močno dvomim, da je kje kakšna šola, ki ni imela niti enega oddelka do zdaj še v karanteni. Mogoče v kaki vukojebini šola s 30 učenci.

Ne Mislim, da ni nihče bolan. Vem, da je veliko bolnih, preveč. Ampak kako..saj nas cepivo to leto varuje..

Saj zato pravim, da je najboljše da so vsi doma. Ja bomo zdržali mesec dni s šolanjem na domu za višje dobro..

In ne ne živim v rovtah, smo srednje velika šola, ki redno objavlja na spletni strani. Tudi če bi kdo bil v karanteni bi.

Malo okrnjeno navodilo je tole, se ti ne zdi. Un vmesni del, odpre posodico z buferjem in ga prelije v epruvetko, potem se počačka po nosku, potem to palčko vtakne v epruvetko, jo malo povrti v epruvetki in pusti v epruvetki 1 minuto, si pa mal izpustilo a ne.
Šele potem nakapa na test točno 3 kapljice in počaka 15 minut – Boson test

Clinitest od Siemens – podobno, samo ni potrebno prelivati buferja, ker je že v epruvetki.

No eni starši pa so celo imeli to “srečo” in dobili une teste, ki so kot knjiga – tu se otrok dejansko počačka palčko vtakne v knjigico, nakaplja 3 kapljice in knjigico zapre.

Najbrž pa obstaja še kakšen tip. Me prav zanima kako bo učitelj 25.  7 letnikom hkrati razlagal kako naj se testirajo, če jih bo imelo 10 en test, 3 drugega, spet naslednjih 6 tretjega in preostali četrtega.

Wert, 15.11.2021 ob 13:19

Tu se vprašamno, kakšne nesposobneže nastavljamo za ravnatelje šol, saj večina slovenskih ravnateljev že ves čas covida deluje povsem nebogljeno in nedoraslo svoji funkciji, samo iščejo probleme in izgovore, namesto da bi iskali rešitve, hočejo do pikice natančna navodila medtem ko so hrvaški ravnatelji pravo nasprotje, so se sposobni znajti in organizirati sami, številni med njimi bodo osebno preverjali PCT.

Evo, to je ravnatelj, ne pa naše mevže, ki so cel dan skrivajo v  pisarni ali pa jokcajo na televiziji. Naj vrnejo plače, si jih ne zaslužijo. Vsa čast redkim slo izjemam, ki so dorasle svoji funkciji.

Ker je vse jasno in tako dobro razloženo, predlagam sledeče:

1. ravnatelji izžrebajo naključnih 15 šol

2. Janez Janša, Simona Kustec in Borut Pahor bodo en teden (vsak v petih različnih šolah) demonstrirali izvajanje testiranja, karantene za okužene, izvajanje izobraževanja na daljavo in ostalih ukrepov. Pri tem jih bodo snemali novinarji največjih 2 medijskih hiš.

3. Naslednji teden bodo te zglede prikazali na oddaji Skupaj naprej

Ker je menda vse jasno, bodo tako lahko v praksi prikazali, kako so ukrepi pravilno zastavljeni. Otroci so naše največje bogastvo in čeprav jih eni preveč zavijajo v vato (preprečevanje testiranja), drugi pa pozabljajo tudi na njihove pravice (odrekanje socializaciji), pa bi bilo pošteno, da jim vsaj en teden JJ, SK in BP namenijo vsaj toliko časa, kot ga namenijo Twitterju in ostalim omrežjem.

Jahno, 15.11.2021 ob 14:40

Dobro poznam, 15.11.2021 ob 14:22

Jahno, 15.11.2021 ob 14:07

Stvar je jasna: v navodilih jasno piše, da mora mlajšim od 12 pomagati odrasel. Torej je protokol ministrstva v nasprotju z navodili proizvajalca. To je vse, kar bi morali ravnatelji ponavljati.

Bravo! Si nasla dlako v jajcu! In tako kot vse pri nas; gremo takoj jokat pa na sodisce, a ne?

Ma dej…res znate samo iskat probleme, ne zavedate se pa, da to kaze na vase prazne glave! Pa a ste res tako nesposobni???

Kaj ko bi mogoce doma malo potrenirali s svojimi soncki, namesto da cele dneve po sihtu visite na telefonih, otroci pa bulijo v tv?

Prej ste jokali, da so otroci zafrustrirani, ker niso v soli, zdej spet iscete razlog, da jih nebi poslali v solo. Pa naj ze gre vse v tri krasne, ce mamo tolk bolan folk…

Ignoriranje navodil proizvajalca je dlaka v jajcu? Najbrž so odločbe US tudi dlaka v jajcu? Najbolje, da vlada začne respiratorje, ki ležijo po kleteh, kar na dom pošiljat tistim s težjim potekom  pa naj se sami priklopijo. Pa cepimo se tudi lahko kar sami, kaj pa je tista špika v ramo… Ne bomo zdaj malenkostni, za življenja gre!

Ma dej, ne da se mi s komplikatorji ukvarjat! Imas navodila, prestudiraj jih, pokazi frocu in to je to!

Cela znanost, pa cist trotl zihr je vse skupi!

Malo se zamislite nad sabo! Ce ste nesposobni otrokom pokazat kaj in kako, pol se vprasam jako jih nasploh vzgajate. Sicer je pa rezultat viden povsod naokoli!

Dobro poznam, 15.11.2021 ob 16:05

Ma dej, ne da se mi s komplikatorji ukvarjat! Imas navodila, prestudiraj jih, pokazi frocu in to je to!

Cela znanost, pa cist trotl zihr je vse skupi!

Malo se zamislite nad sabo! Ce ste nesposobni otrokom pokazat kaj in kako, pol se vprasam jako jih nasploh vzgajate. Sicer je pa rezultat viden povsod naokoli!

namesto da se ukvarjate s testerji, se začnite boriti za svoje otroke, da vam jih ta podkupljena mafijja ne bo dušila, praskala po nosnici … in tudi ubijala, ja ubijali jih bodo, ko bodo dobili taka navodila … pa ni daleč od tega!

Naš je v karanteni zaradi okužene učiteljice. V oktobru pa je bila okužena sošolka, pozitivna na domačem testu, ko sploh še niso bili brezplačni za prvošolce.

jaz ti povem, 15.11.2021 ob 16:25

namesto da se ukvarjate s testerji, se začnite boriti za svoje otroke, da vam jih ta podkupljena mafijja ne bo dušila, praskala po nosnici … in tudi ubijala, ja ubijali jih bodo, ko bodo dobili taka navodila … pa ni daleč od tega!

Nobena maska ne duši otrok tako močno, kot jih dušite starši, ki svoje frustracije zdravite preko njih (otrok). Če otroku do sedmega leta niste uspeli posredovati, da je njegova svoboda omejena s kvalitativno enakovredno pravico drugega, ste ga pohabili.

iDESI952, 15.11.2021 ob 16:45

Nobena maska ne duši otrok tako močno, kot jih dušite starši, ki svoje frustracije zdravite preko njih (otrok). Če otroku do sedmega leta niste uspeli posredovati, da je njegova svoboda omejena s kvalitativno enakovredno pravico drugega, ste ga pohabili.

glej, ti lahko daš sebi in svojemu otroku 14 nagobčnikov gor, pa še vedno se ti vidi, da si jjanšistična ofca

Očitno nimaš občutka kaj so 6 ali 7 letniki sposobni in odgovorni. Tudi zaradi samopoškodb med testi, so testi za samotestiranje praviloma potrjeni kot ustrezni zgolj za starejše od 12 let.

Avstrijci so že pred več kot enim letom začeli s testiranjem s slino pri najmlajših.

Če se Janezek ni zmožen naučiti v enem letu tega kar je Kurz osvojil že lani, potem nam pač ni pomoči. Oz. je edina rešitev manjava vlade in upanje na boljšo.

maki512, 15.11.2021 ob 16:52

Očitno nimaš občutka kaj so 6 ali 7 letniki sposobni in odgovorni. Tudi zaradi samopoškodb med testi, so testi za samotestiranje praviloma potrjeni kot ustrezni zgolj za starejše od 12 let.

Avstrijci so že pred več kot enim letom začeli s testiranjem s slino pri najmlajših.

Če se Janezek ni zmožen naučiti v enem letu tega kar je Kurz osvojil že lani, potem nam pač ni pomoči. Oz. je edina rešitev manjava vlade in upanje na boljšo.

Ma daj ne laži! Kakšne teste imajo Avstrijci? A sploh veš?!?

Avstrijski otroci se testirajo z dvema testoma – en je PCR, kjer otrok grgra tekočino! Si moreš misliti, kako je to nevarno, ker jo sigurno kak pogoltne, a ne?!? Imajo polno mrtvih med šolarji zaradi nesreč pri testiranju, a ne!  Drugi, HAG je kar lepo klasičen s palčko v nos!

Ne lažite, zmešani antivakserji! Raje usposobiti sebe, potem pa še svoje sončke, da boste znali prav narediti test za spremembo!

jaz ti povem, 15.11.2021 ob 16:47

glej, ti lahko daš sebi in svojemu otroku 14 nagobčnikov gor, pa še vedno se ti vidi, da si jjanšistična ofca

Tako jaz, kakor moji otroci, smo socializirana in družbeno odgovorna bitja. Zavedamo se, da kljub temu, da se ne izpostavljamo po nepotrebnem, še vedno lahko nevede in nehote koga okužimo. Zato počnemo tisto, kar je v naši moči, da se temu izognemo. Nošenje maske in redno samotestiranje je pač v danih razmerah del mentalne in zdravstvene higiene.

Danes je v silnem besu navzkrižnih sporočil ena mamica ( članica sveta staršev ) vprašala, kje bodo otroci dobili teste. Toliko o testiranju doma. 🙂

Dober vic. A nisi videla navodil NIJZ? Med otroki mora bit 2m razdalje, učiteljica se otrokom ne sme približati. Torej morajo otroci naredit vse sami.

A Hrvaška je uvedla samotestiranje za učence. Kdaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close