Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika slivovi cmoki

slivovi cmoki

V skrinji imam zmrzjene, pripravljene za skuhat v kropu, p me zanima, je bolje skuhat zmrzjene ali jih je bolje prej odtajati?

Vsekakor daj kuhati zmrznjene! Če jih boš talila, se ti bodo čisto razpacali!

meni se malo spacajo tudi zamrznjeni. zdi se mi, da nikoli niso tako kot svezi! ali je mogoce kaksna “mala tajna”, kako skuhati zamrznjene…da bodo taki kot svezi? ravno zaradi tega delam cmoke sproti- zelo redko jih zamrzujem. lp petra

dajte kuhane v skrinjo , pred uporabo malo odtali in popeči – pokrite ,na maslu z drobtinami . OGI

To je pa zelo zanimiv način in ga bom ob prvi priliki uporabila. Hvala za idejo.

OGI,
saj to je vendar pregreta hrana – skuhano, zmrznjeno, pogreto-. Pogrevanju hrane se je bolje izogibati. Po Rudolfu Breußu je pregrevana hrana zdravju škodljiva.
Kaj misliš ti ?
lp E.

Vprašanje je sicer namenjeno OGIju, ampak upam, da ne bo narobe, če bom tudi jaz odgovorila.

Eliza, cmoki so že sami po sebi pregreta hrana. Krompir skuhaš, pretlačiš, ohladiš, naredeš testo in spet greješ. Pa še in še je takih primerov v kuhinji, ne bi niti naštevala.

Mislim, da ni problem v pogrevanju hrane, ampak v načinu shranjevanja in pogrevanja. S hrano, ki jo takoj po pripravi močno ohladiš in pred uporabo temeljito pregreješ, pa če tega ne uživaš dan za dnem, ampak samo občasno, po mojem ni nič kaj narobe. Razen, seveda, gob, špinače, kave in še česa, kar se sploh ne sme shranjevati, ker postane strupeno.

Druga zgodba je pa hrana npr. v menzi, ki stoji od jutra na temperaturi med mlačnim in toplim. Ali pa kosilo, ki doma v mlačni pečici čaka na zadnjega jedca.

po dolgem času , smo prišli do -“negacije -negacije”. Sem še živ in z užitkom sredi zime jem “knedle” , slivove , marelične , breskove , po
omenjenem receptu- nasvetu , LP O G I

za vse in Jožico ,Elizo ,Urško …
Tudi gobe se dajo uporabljati – iz skrinje , ko je sezona dežnikov in
jučkov in travniških šampionov, jih spaniraš -brez soli , daš v skrinjo ,
iz skrinje v vroče olje ,posoliš in ponudiš – poješ ,dober tek . OGI

Slivovi cmoki se manj packajo,če polovico navadne moke zamenjamo z ostro.

Saj vem, da se dajo. 🙂 Nisem to mislila, ko sem govorila o gobah. Saj tudi šampinjone skuhaš, vložiš v slanico, potem pa pečeš na pizzi. Itd. Ampak nekatere vrste, na primer štorovke, pa postanejo strupene, če stojijo dalj časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close