slive
Hmmmm….kaj pa vem. Recimo, da jih kuahš najmanj 10 minut oz. dokler se popolnoma ne razpustijo. Nastane tako kot zelo redka marmelada, le da je manj sladka 🙂 Doliješ nekaj vode, recimo za prvič okoli 4dcl, več ne, ter razmešaš v malo vode še 2-3 vanilijeve pudinge.
aja, pa še tole: doma so rekli, da je pecivo s samo šlag peno (uporabila sme tisto z manj kalorijami, ki se pripravlja z vodo) pecivo malo pusto, oz. da ta šlag pena nima okusa…zato sem naslednjič mešalašlag peno s stepeno smetano (pol-pol) in je bilo menda bolje 🙂
Naj ti čimbolje uspe! In poročaj, prav? 🙂
LP, zala
kuhanje marmelade po receptu stare mame traja kar nekaj časa. Ja slive samo razpoloviš in jih daš v lonec kuhati – običajno smo kuhali na počasnem ognju kar celi dan.
no jaz sem to nekako modernizirala, tako, da slive zmeljem v multipraktiku ali pa v flajš mašini, vzamem Gelfix in lsatkor pa je v pol ure vse kuhano.
če pa ne želiš nič Gelfix dodati potem traja kuhanje marmelade (niz namletih sliv) tam okoli dve do tri ure.
Pa še nasvet za preizkus če je marmelada dovolj kuhana. V kozarec dam mrzlo vodo in kanem notri kuhano marmelado. če se ta v obliki velike kapljice usede na dno je marmelada dovolj kuhan, če pa se razleze v vodi potem marmelada ni kuhana. podobno lahko poskusite pravilnost kuhanja marmelade, če jo kanete na krožnik. če ostane skupaj v kapljici je kuhano, če pa razleze jo je potrebno še kuhati. slatkorja pa dodam kar po občutku, ker zelo sladkih marmelad nimamo radi. dodajam tam okoli 15 dag slatkorja na kg sliv.
Veliko uspeha pri kuhanju marmelad in đemov.
Tajna
Forum je zaprt za komentiranje.