Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slišati sovo

Slišati sovo

Ponoči me je zbudilo skovikanje sove, sem pomislila, da je z malim kaj narobe, pa sem potem dojela, da je samo sova. Zdaj pa sem slišala, da iz starih vraž pomeni, da bo nekdo v hiši umrl, če slišiš sovo. Brrrr upam, da ni res.

Je hudič ja, če je človek vraževeren.

Bedanc se je tud sove bal…

Ne, ni res.
Čuki so se v bližini hiš, kjer je kdo umrl, oglašali zato, ker so to firbčne živali in so prišli gledat, zakaj na oknu gori sveča. Ali pa so prišli malicat mrčes, ki ga je privabila sveča. Ali ima neko vezo z lunino svetlobo in svečo. Ne vem čisto točno, je pa za to popolnoma naravna razlaga.

Sova ti ne bo nič naredila, brez skrbi, še najmanj pa je prišla karkoli napovedat.

Točno tako. v starih časih so verjeli, da sova prinaša smrt, ker se je oglašala tam, kjer so bedeli pri mrliču, a sovo je privabljala le svetloba sveč v temni noči.

Jaz pa imam rada sove… je prav prijetno poslušati njihove pogovore 🙂

lahko povem, da so te vraže pri meni in svojcih držale. Oba starša sta že pokojna in pri obeh je bilo, da se je enemu od svojcev oglašala tisti dan, jutro. Tudi ko je umrla soseda se je drla ko hudič kar nekaj časa, tako da sem jaz tudi kar trda ko jo slišim.
Ne se ustrašit lahko naznanja nekaj ni pa nujno da ravno pri vas.

jaz imam s sovo slabe izkušnje. Že po izkušnjah stršev me je strah, ko jo slišim. Sama sem pa doživela skovikanje dvakrat, a vedno se je smrt potem zgodila v soseski.

pri nas se redno dere in mi je prav fino da je še kak drug glas…

Sicer nisem vraževerna, v bistvu sem se temu, da sove oznanjajo (ne pa prinašajo) smrt, vedno smejala. Dokler tega nisem doživela sama, 3x. Prvič, ko je umrla soseda in potem še 2x v moji družini (ne v istem kraju). Dva dni pred smrtjo so skovikale, ko je oseba umrla, pa so izginile in jih ni bilo več.
Zanimivo pa je, da so se pojavile tam, kjer jih baje sploh ni (sredi mesta).
Tako da … sove očitno res čutijo smrt, kar ni nič nenavadnega, če pogledam npr. svoje domače živali, muca in psa. Kadar je bil potres, nevihta, … že vsaj dve uri prej sta se muc in kuža skrila v najtemnejši kot hiše in ju ni bilo ven, dokler ni minilo. Drug kuža pa vedno začne od strahu težko dihati, je nemiren, … tako da vemo, da se bliža nevihta. Nikoli se ne zmotijo. Druga muca je pa očiten flegmatik ali pa tega ne zazna. S sovami je pa očitno isto.

Se pravi, če bi sova priletele v bližino bloka in bi jo v vsakem stanovanju slišali… uf to bi bila žalost. Sicer pa, ja nekdo v vašem stanovanju bo res umrl, pravzaprav boste vsi, žal, tako nam je usojeno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja samo to me zanima…jz sovo lihkar poslušam,pa je tle ni res malkat,u mojmu življenju 3kat… a ni to tko da če sovo podnev slišš napoveduje smrt? mal je neprijetn zvok k veš kaj napoveduje

Pozdravljeni. v nasem naselju se ze kak mesec oglasa ena sova ponoči. Zelo moteča. Nocoj, pa me je zbudil njen polet v okno moje sobe, kjer sva s fantom. Oglasala se je pol ure v eno, nakar sva sla pogledat un so na balkonski ograji sedele 4 sove. Groza, groza, groza. Kaksne izkušnje s takimi obiski??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close