Najdi forum

Slike na LCD-ju slabe

Kupila sem nov računalnik ter LCD zaslon. Vse slike so zelo slabe kvalitete oz. se vidijo pikice, kar se prej na starem zaslonu niso. Če jih pošljem na star računalnik so takšne kakršne morajo biti, tukaj na lcd zaslonu pa kot iz praveka. Ima kdo kakšno idejo, kaj moram spremeniti? Imam 19″ resolucijo pa na 1280*1024.
Ne vem, ali je problem v grafični ali v monitorju?? Res ne vem, kako naj to rešim, pa se mučim že kar precej časa. Hvala

zraven monitorja si dobila instalaciski cd instaliraj monitor ter na graficni kartici nastavi na nov monitor

Sej sem, pa so kljub temu slike na netu zelo slabe….

Lahko pošlješ kakšen screenshot… In kakšen monitor imaš (model)? A so samo slike slabe ali cel zaslon…? Probaj nastaviti na 32bit Color quality… In kakšne slike so to. Daj primer…

Lp, Max

Imam Samsung SyncMaster 940N, nastavljen imam na 32bit, Slika je po celem slaba (zrnata), slike so pa sploh obup.

Ko hočem zalaufati ASUS Video Security, mi napiše
Cant find any video capture driver. Please make sure at least one driver has been installed properly

Na drugi sliki je pa kera grafična je inštalirana…. res nimam pojma kva nej bi bilo…a ga na servis nest al kva…..

slike so čist zanič….

Kaj pa igre, filmi? Delajo (je slika OK)? Probaj izbrisati driverje od grafične in jih ponovno inštalirati… In kdaj je ratala slika popačena? Takoj ko si priklopila monitor, ali takrat, ko si inštalirala driver-je (grafična, monitor)? Poglej kako imaš priklopljen monitor na grafično…

Lp, Max

Ne, tud pri filmih in igrah je slika slaba. Sem že izbrisala driverje od grafične in od monitorja, pa mi glih tko ne dela. Slika je že od začetka popačena. Na žalost nisem pogledala, kdaj je ratala, ker se vse nainštalirala, šele potem sprobala.
Kje pa pogledam, kako imam priklopljen monitor na grafično? Ali ta slika pokaže to?

Kakšna resolucija more bit in kakšna hitrost osveževanja zaslona?? Imam 19″ monitor.

Resolucijo imaš kar pravo (lahko probaš še 1024×768, ampak mislim da to ne bo pomagalo). Osveževanje pa nastavi na 60 Hertz-ov. Probaj tam izbrati (tvoja slika) privzeti monitor…, če bo kaj drugače. Drugače pa probaj monitor priklopiti na drug računalnik in boš videla če je slika kaj boljša, ali je ista. Lahko pa še probaš drug monitor priklopiti na tvoj računalnik. A si kaj probavala nastavitve na monitorju (gumb menu, auto)? Kako je monitor priklopljen na grafično poglej za računalnikom pri grafični (kakšen kabel – VGA).

Lp, Max

Kabel je VGA. Auto nastavitve lahko nastavim, samo je ista slika.

A morm kupt drug kabel, ki povezuje Monitor in Grafično kartico?

Ne, kabel je OK. Sem mislil da ni pravilno priklopljen (tudi takrat so lahko težave)… Probaj še varni zagon in tam poglej če je slika tudi slaba. Lahko probaš še System restore na zgodnejši čas (če si oziroma je delal obnovitvene točke…). Drugače pa čim prej probaj drug monitor na mašini in ta monitor na drugi mašini in se bo takoj videlo kako in kja…

Lp, Max

Sem probala monitor na drugi mašini, kjer so bile slike prej dobre, pa so slike tud zanič. Torej je nekaj narobe z monitorjem. Samo kaj bi lahko bilo? Vklopljen je prav, inštaliran tud, kje bi lahko bila še napaka??

če maš monitor še v garanciji kaj hitro na servis!, preden pa ga odneseš poizkusi ponovno step by step z instalacijskim cd-jem tistim od mašine + monitor, inštalacija plošče, zvoka, …..monitor, če še vedno ne dela je nekaj narobe z monitorčkom

Ti kar hitro na servis in naj tam probavajo/menjajo… Ker za ta monitor itak ni potrebno nič driver-jev inštalirati da dela, tako da če na 2. računalniku ni bilo nič bolje, potem je sigurno nekaj z monitorjem…

Lp, Max

Sem šla monitor zamenjat, pa je zopet isto. Se pravi, da more bit neki z grafično kartico narobe. Toda le kaj? Sem vse inštalirala ponovno, pa ni nič bolje. Slike iz digitalca ter slike na netu so katastrofa. Drugače je slika še kr nekak. Mogoče kdo ve, kje bi dobila kakšne navodila za monitor?? Nastavitve kontrasta, …..itd….

Kaj si zdaj probavala? LCD na stari mašini in stari monitor na novi mašini…? In kakšen je bil rezultat. Upam da niso bile slike/zaslon v obeh primerih slabe… Probaj še varni zagon… Lahko probaš še menjavo grafične… Mislim pa da bi bilo najbolje še enkrat vse skupaj na novo naložiti (celotne WIN + driverje za plato in grafično, nič drugega…). Ker se je lahko tudi software malo zmešal…
Za monitor navodila:

Lp, Max

Pa kako je bila slika lahko slaba tudi na drugem računalniku? Halo!! Julija, najdi nekoga, ki se malo bolje spozna na računalnike kot ti. Naj preizkusi monitor pri sebi. Ali pa ti odnesi računalnik h kakšnemu prijatelju, pa bo hitro jasno, kaj je vzrok težavam – PC ali monitor.

Tudi na LCD je potrebno pravilno nastaviti frekvenco, čeprav na videz to nima smisla, saj LCD zaslon (recimo da) ne utripa.
Moj predlog je, da greš v nastavitvah še v dodatno in nastaviš frekvenco na 60 Hz, poskusi najprej pri ločljivosti 1280×1024 in opazuj. Vsakič pritisni še gumb AUTO na displeju, (autoadjustment).
Moralo bi delovati, saj monitorji niso slabi – pokvarjen pa očitno tudi ni.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Naredila sem tako kot je rekel Max, ponovno inšalirala windowse, pa plato, pa grafično. Screen je sicer dober, vendar slike še vedno niso to, kar bi lahko bile.
Nisem še inštalirala monitorja, imam sedaj na Plug and Play naštimano. Naj inštaliram še monitor? Če bi vedla, da bo tko zanič, Lcd-ja nebi kupila.
Kako pa na lcd-ju nastavim frekvenco? Sedaj imam naštimano takole na lcd-ju 64.0kHz 60Hz PP

Tijulija, preveč zapletaš situacijo… Malce me je zmotila tvoja ocena, da so bile fotografije slabe tudi, ko si zaslon priključila na drug računalnik. Še bolj, da so slabe tudi po zamenjavi zaslona.
Če imaš tudi računalnik res nov – kar korajžno oboje odpelji nazaj. Po vsej verjetnosti je z računalnikom nekaj narobe. Najbrž nimaš vgrajene dodatne grafične kartice in monitor priključiš neposredno na tisto, ki je na matični plošči.
Naj ti ne bo žal denarja za zaslon, saj je delo z lcd zaslonom dosti manj škodljivo za oči, prikazane fotke pa so čudovite. Ker si z iskanjem napake porabila preveč časa, ti računalnika najbrž ne bodo hoteli zamenjati in bodo predlagali popravilo.
Skratka, ne išči več vzroka za napako sama, obrni se na dobavitelja opreme in kmalu boš spet zadovoljna s svojim računalnikom.
srečno!
tajfun

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close