Najdi forum

slike na dvd

Mene pa zanima, v kakšni obliki naj shranim slike na cd oz. dvd. Slik je 45MB + 318MB+ 1GB + 9,6GB, kar pomeni, da je slik ful. Kaj mi priporočate? Hvala vsem.

Težko se bomo mi odločili namesto tebe :))
Pač ne vemo, kaj misliš počet s temi slikami, jih misliš občasno pogledati na računalu/tv, jih misliš kdaj razvijati,…
Po moje reskiraj tiste 3 dvdje in jih zapeči take kot so, še prej pa jih malo uredi v mape(po datumih, temah, osebah,…).
Če ti pomenijo te slike veliko pa zapeči še 3 dvdje za backup.

Hvala hmmm. Slike imam urejene. Le to nisem vedel ali se mi jih splača kako pomanjšati oz. stisniti, da bi npr. šle vse na en dvd. Vsekakor jih želim zapeči za backup.

Za slike (govorim za jpeg slike, ki so najbolj pogoste) kakšnega dodatnega uspešnega stiskanja ni, saj ima že sam format dober algoritm za kompresijo. Tako lahko zmanjšanje velikosti datoteke pridobiš le z smanjšanjem kvalitete slike (zmanjšanje resolucije, zmanjšanje števila barv in povečanjem kompresije slike). Seveda bo tudi postopek zmanjševanja kvalitete pri taki količini slik trajal kar nekaj časa, tako da ne vem če se ti vse skupaj splača, da boš prišparal tiste 3€.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close